Sun Maris Park Hotel, Marmaris, Turkey Ucuz Tatiliniz

Şimdi sizelere Marmaris otelleri ve Marmaris'te en güzel ve en ucuz tatil köyleri, Marmaris gezi rehberi otel fiyatları, marmaris otel rehberimizi paslıyoruz.

Sun Maris Central Hotel Video, Marmaris, Turkey. For Hotel reviews and Holiday reviews, visit .

İncele !

Ucuz Tatil Marmaris otelleri 5 yıldızlı ultra herşey dahil

En Ucuz Tatil Otelleri Marmaris Erken Rezervasyon Fırsatlarını Kaçırmayın Üzülürsünüz.

Marmaris muhafazakar otelleri Türk misafirperverliğini tutku ve bağlılıkla sunan, doğanın nefes kesen büyüleyici , Denize sıfır süper bir tatil için haydi şimdi diyoruz.

Tıkla Satın AL Marmaris Hotelleri Marmaris otelleri: rezervasyonunuzu yapın kazançlı çıkın!

İncele !

Tatilciler için Roma'nın ünlü "Aşk Çeşmesi" kapandı!

İtalya'nın başkenti Roma'nın aşk çeşmesi bakım ve restorasyon çalışmaları nedeniyle tel örgülerle çevrildi.

İtalyan mimar Nicola Salvi'nin Roma'daki Poli Sarayı'nın bir cephesine yaptığı 1735 yılında açılan ve o tarihten bu yana Romalıların ve Roma'yı ziyarete gelenlerin en çok görmek istediği noktalardan biri olan Trevi Çeşmesi, önceki gün tel örgülerle çevrilerek bakıma alındı.

aşk çeşmesi roma
İtalyan lüks eşya markası Fendi'nin 2,5 milyon avro kaynakla sponsor olduğu ünlü çeşmenin bakım ve restorasyon çalışmalarının 1,5 yıl süreceği açıklandı.

Çeşmenin tel örgülerle çevrilmiş olması pek çok ziyaretçisini ilk görüşte hayal kırıklığına uğratsa da turistler tellerin arasından fotoğraflarını çekerken, üstünden de para atma ritüelini gerçekleştirmeye devam ediyor.

Turistlerin binbir dilekle attıkları bozuk paraların bir kısmının aradaki mesafe nedeniyle havuzun kenarına düşerek biriktiği, bir kısmının ise tellere çarpıp diğer turistlerin başına isabet etmesi sebebiyle zaman zaman ufak kazalara yol açtığı gözlendi.

Roma'nın simge yapılarından Trevi Çeşmesi'ndeki yoğun ziyaretçi akınının azalması için yetkililer, çalışmalar sırasında ünlü yaptın yakından görülmesini sağlayacak portatif bir köprü yapılacağını ve havuzun boşaltıldığı zamanlarda ise para atma ritüelini devam ettirecek bir başka çözümün de düşünüldüğü belirtti.

İncele !

Tatil için Temiz Plaj bir "TIK"la Nasil Öğrenebilirim

Vatandaşlar, yararlanmak istedikleri plajların su kalitesi, duş, tuvalet, soyunma kabini, otopark gibi özelliklerini sağlık Bakanlığı'nın oluşturduğu internet sitesinden öğrenebilecek.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği çerçevesinde, yüzme sezonu boyunca deniz ve göle kıyısı olan 34 ilde, bakteriyolojik izleme çalışmaları yapıyor.

temiz plajlar
İzlenecek yerler valiliklerde oluşturulan il komisyonu tarafından her yıl sezon öncesinde belirleniyor. Halk sağlığı müdürlükleri tarafından belirlenen takvime göre yüzme sezonu boyunca 15 günde bir alınan su numunelerinin bakteriyolojik analizi yapılıyor.

Kontrollerde zorunlu değerleri sağlamayan plajlar, öncelikle kirlilik kaynağının tespiti ve bunun önlenmesi için çevre ve şehircilik il müdürlüğüne bildiriliyor, gerekli tedbirlerin alınması için ilgili belediye uyarılıyor ve yüzme alanı halkın kullanımına kapatılıyor.

Geçen yıl  izleme çalışmaları yapılan 34 ildeki bin 208 plajın yüzde 98'inin yüzme suyu kalitesinin zorunlu değerlerini taşıdığı saptandı.

Vatandaşlar da internetten öğrenebilecek

Sağlık Bakanlığının tatil mevsimi nedeniyle oluşturduğu takip sistemiyle deniz ve göl kıyısındaki plajların su kalitesi, duş, tuvalet, soyunma kabini, otopark gibi özellikleri http://yuzme.saglik.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

Türkçe'nin yanı sıra Almanca, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca ve Rusça dillerinde sorgulama yapılabilecek internet sitesinde plajların fotoğraflarının yanı sıra hava şartları, yüzme suyu sıcaklığı, ulaşım ve konaklama imkanı, en yakın sağlık kuruluşu gibi güncel veriler de yer alıyor.

Yüzme sezonu boyunca 15 günde bir numune alınan deniz suyu kalitesi, "mükemmel", "iyi", "kötü" ve "girilmesi yasak" şeklinde değerlerdirmeye tabi tutuldu.

Sağlık Bakanlığının oluşturduğu internet sitesinde ayrıca plaj, otel ve adres araması da yapılabilecek.

Ege ve Akdeniz "mükemmel"

Sağlık Bakanlığının analizlerine göre Ege ve Akdeniz kıyılarının deniz suyu kalitesi mükemmel düzeyde. Van Muradiye ve Tuşba kıyılarında bir kaç "girilmesi yasak" ve "kötü", Doğu Akdeniz, Karadeniz ve Marmara'da ise ise "kötü" bölgeler bulunuyor.

İncele !

Kapadokya Tatilcileri Vadiyi 3G Sistemiyle Vadileri İzleyebilecek

Nevşehir Valiliğinin ihalesini geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği proje ile Kapadokya bölgesinde turizme açık vadiler 3G sistemi ile izlenecek.

Nevşehir Valiliği, geçtiğimiz aylarda Göreme beldesindeki Zemi Vadisi’nde bir Japon turistin ölümü, diğerinin de yaralanmasının ardından gündeme gelen Kapadokya bölgesindeki vadilerin güvenliği konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan ödenekle birlikte harekete geçti.

kapadokya online cam

Vadilerin 3G sistemiyle izlenmesi ve güvenliğinin sağlanması konusunda yapılan ihale sonucunda ilk etapta 6 vadiye kamera sisteminin yerleştirilmesine karar verildi. Güvercinlik Vadisi, Zemi Vadisi, Meskendir Vadisi, Bağlıdere, Açıksaray ve Çat Vadisi ilk etapta 3G sistemi ile Jandarma tarafından izlenmeye başlanacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Kültür ve Turizm Bakanlığından vadilerin güvenliği için yapılan bu çalışma için gerekli ödeneğin temin edildiğine dikkat çekerken, zamanla tüm vadilerde bu sistemin kurulacağını dile getirdi.

Vadilerin güvenliği ve temizliği için belediyelerin de önemli katkılarda bulunduklarına değinen Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, “Şu anda bilindiği üzere özel güvenlik elemanları vadilerde güvenliğin sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan belediyelerimizin görevlendirdiği personeller tarafından hem vadilerimizin temizliği hem de güvenliğin sağlanması konusunda da destek olunuyor. Göreme Belediyemiz başta olmak üzere diğer belediyelerimiz de bu çalışmalara katkı sağlıyorlar.

Vadilerimizin elektronik ortamda izlenmesi için ihalemizi geçtiğimiz günlerde yaptık. Cuma gününden itibaren jandarma tarafından 3G sistemi ile birlikte vadilerimizin büyük bir bölümü takip edilmeye başlanacak. İlk etapta 6 vadimize bu sistem kurulacak. Zamanla bu sistem tüm vadilerimize yaygınlaştırılacak. Bu konuyla ilgili herhangi bir ekonomik sıkıntımız yok. Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığımız gerekli ödeneği gönderdi” açıklamalarında bulundu.

İncele !

Bayramda Uygun Fiyat Avrupa Tatili Firsatlari 2014

Bayram tatilini Avrupa'da geçirmek isteyenler ramazan öncesi turları araştırmaya başladı

Ramazan Bayramı için tatil planları yapan bir çok kişi bu sene yurt dışı tatil fırsatlarını da araştırmaya başladı. MNG Turizm Genel Müdürü Oğuz Terzi, Ramazan Bayramı’nı Avrupa’nın en güzel, gizemli ve kültürel zenginliği ile göz kamaştıran Viyana, Prag ve Budapeşte’de geçirmek isteyenler için fırsatlar sunduklarını belirterek, “7 günde, 3 ülke ve bu ülkelerin en güzel şehirlerini en detaylı şekilde gezme imkanı veren turlar ile mükemmel bir bayram tatili programı hazırladık” dedi.

bayram tatili fırsatları

Terzi, tur hakkında bilgi vererek şunları söyledi: "Beethoven, Mozart, Shubert, Freud’un kenti Viyana dünyaca ünlü birçok müzisyene, yazara, sanatçıya ve entelektüele ev sahipliği yapan Viyana aristokrat yapıları, dünyanın en büyük sanat koleksiyonlarının toplandığı müzeleri, dünya çapındaki orkestraları, tarihi kafeleri ve muhteşem lezzetleri ile rüya gibidir. Aynı zamanda valsin başkenti şehir; romantik, ahenkli ve estetiktir.

Kentlerin kenti olarak adlandırılan Prag gerçek bir başyapıttır. Güzelliklerini, sanat ve romantizm ile başarıyla birleştiren, büyülü bir aşk kentidir. Rönesans, Gotik ve Barok mimarisinde binaların sıralandığı Arnavut kaldırımlı şirin sokakları, heykelleri, çeşmeleri, rengarenk evleri, muhteşem kuleleri ve Vltava Nehri ile tutkulu bir bağlılık yaratır.

Birbirine komşu Budin ve Peşte’nin birleşmesiyle kurulmuş ve güzelliğini kıyısında bulunan Tuna Nehri’nden almış, tarihi ve doğal özellikleri ile olağanüstü bir şehirdir. Özellikle geceleri nehrin iki yakasını birleştiren ışıltılı köprülerinin manzarası muhteşemdir. Köprüleri, kiliseleri, türbeleri, kaleleri, meydanları, görkemli yapıları ve ünlü kaplıcaları ile bir kültür ve sağlık şehridir. Osmanlı’da dahil olmak üzere birbirinden farklı gibi görünen kültürlerin eserleri muhteşem bir ahenk içindedir”.

Oğuz Terzi, Orta Avrupa turları 26 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında 7 gece oda kahvaltı konaklama, panoramik şehir turları, rehberlik, tüm transfer ve yurtdışı sigorta hizmetleri dahil 514 Euro'dan başlayan fiyatlarla hazırladığını belirterek iyi bir tatil geçirmek isteyenlerin daha fazla bilgi almak için web sitesini ziyaret edebileceklerini söyledi.

İncele !

İşte Yaz İşte Tatil İşte Vageçilmez Alışkanlıklarımız!

Bundan yalnızcabeşyıl önce “erken rezervasyon” kavramıyla tanışan Türk insanı, artık tatil planlarını son dakikaya bırakmıyor. Tatil.com’un verilerine göre,erken rezervasyonun toplam rezervasyonlardaki payıözellikle son 3 yıldayüzde 45’e ulaşmış durumda. Bu rakam, rezervasyon kampanyalarının hem turizm ekonomisindeki büyümeye hem de tüketici bütçesindekiartan tasarruf miktarına katkıda bulunduğunu ortaya koyuyor.

Metglobal bünyesinde faaliyet gösteren tur operatörüTatil.com, Aralık ayında başlayan erken rezervasyon döneminin sona ermesinin ardından verilerini açıkladı. Tatil.com verileri,son yıllarda Türk insanının erken rezervasyonu tercih ettiğini ve erken rezervasyonun avantajlarını ortaya koyuyor. Türkler artık tatil planlarını son ana bırakmayarakuçak ve otel rezervasyonlarını aylar öncesinden yapıyor.Bu sayede tatil harcamalarında önemli bir tasarruf fırsatı yakalıyor.

600 bin kişiden 600 milyon TL’lik katkı

Tatil.com verilerine göre, oteller ile tur operatörlerinin finansal açıdan güçlük çekmesine neden olanve genellikle Kasım ayından Nisan ayına kadar süren ölü sezonlarda bile turizm sektörüne büyük bir hareketlilik getiren erken rezervasyon kampanyaları,hayatımıza girdiği ilkyıllarda toplam tatil satışı içerisinde yüzde 10-15’lik bir orana sahipti. Geçtiğimiz yıl bu oran yüzde 35’lere, hatta bazı acentelerde yüzde 45’lere kadar çıktı.Bu da erken rezervasyonun turizm ekonomisine doğrudan katkıda bulunmasını sağladı. Son yıllarda seyahat acenteleri üzerinden rezervasyon yapan ortalama 1.5 milyon kişinin yaklaşık yüzde 40’ının erken rezervasyondan faydalandığı görülürken, “erken ve ucuz” tatil yapmak isteyen 600 bin kişinin 550-600 milyon TL’lik ekonomik değer yarattığı ortaya çıkıyor.

Avrupalılar erkenci

Tatil verileri en yoğun erken rezervasyon talebinin İngiltere ve Batı Avrupa ülkelerinden geldiğini ortaya koyuyor ve bu pazarlarda erken rezervasyon oranınınyüzde 60’ların üzerinde olduğunun altını çiziyor. Erken rezervasyonda geri kalan ülkeler ise, başta Rusya olmak üzere ağırlıklı olarak Bağımsız Devletler Topluluğu’na üye ülkeler.

Yurt dışı gemi turları erken rezervasyonda önde

Aralık, Ocak ve Şubat döneminde daha çok Kemer, Belek,Lara,Side ve Alanya gibi Akdeniz kıyısındaki bölgelere rağbet olurken, Mart ayı ile birlikte Bodrum, Fethiye ve Marmaris erken rezervasyonda yerli ve yabancı turistler tarafından tercih ediliyor. Yurt dışına yönelik erken rezervasyon kampanyalarına olan ilgi genelde daha düşükken, yurt dışı gemi turlarında ise yüzde 30’luk oranla erken rezervasyon yapılıyor.

Yarıya yarıya tasarruf imkanı

Erken rezervasyon taleplerinin Ocak ve Şubat aylarında yoğunlaştığını ve tatilcilerin 5 ila 8 ay öncesinden tatil planı yapmaya başladığını belirten Tatil Genel Müdürü Serdar Şahin, tüketicinin erken rezervasyonla elde ettiği tasarruf miktarı hakkında şunları söyledi: “Erken rezervasyon risksiz bir yatırım aracı. Çünküyalnızca 10 TL’ye iptal sigortası yaparak beklenmedik bir sebeple rezervasyonunuzu iptal etmek durumunda kaldığınızda tüm bedeli koşulsuz olarak sadece üç gün içinde iade alabiliyorsunuz. Aynı zamanda dönemsel bir kampanya. Satın alınan zamana göre yüzde 20’lerden yüzde 50’lere kadar erken rezervasyon indirimine sahip olunabiliyor. Bu avantajlar nedeniyle erken rezervasyon oranı son üç yılda yüzde 45’lere ulaştı. 2015 yılı ise turizm sektörü için çok daha ilginç bir yıl olacak.

Ramazan ayının daha erken başlaması veHaziran ortasında yapılacak genel seçimler sektör için bir hayli zor geçecek bir sezonun habercisi. Bu gelişmelere bağlı olarak önümüzdeki yıl erken rezervasyonlardeğişkenlik gösterebilir.Aralık, Ocakve Şubat ayları daha yoğun geçerken, Nisan ve Mayıs ayları da daha sakin geçecektir. 17 Temmuz - 31 Ağustos döneminde erken rezervasyon yaptıranlar ise karlı çıkacak çünkü bu dönemlerde son dakika yer bulmak çok daha zor olacak. Diğer taraftan oteller de bu yıl Türk misafirlerin erken rezervasyon performansından oldukça memnun. Bu nedenle önümüzdeki sene oteller iç pazardan daha fazla faydalanmak isteyecek ve daha uygun koşullar sağlayacaktır.”

İncele !

MSC Cruises gemileri ile Dünya Kupasi Heyecanı

Dört yıldır dünya genelindeki pek çok kişi tarafından heyecanla beklenen ve dünyada en fazla izlenen spor etkinliği sayılan 2014 FIFA Dünya Kupası başladı.

Beş kıtadan 32 takım, dünyanın en iyi milli takımının ödül alacağı FIFA Dünya Kupasıiçin Brezilya’da biraraya geliyor.

Şimdiye kadar 19defa gerçekleştirilen FIFA Dünya Kupası turnuvasını, toplamda sekiz farklı milli takım kazandı. Brezilya, bu kupayı beş defa aldı ve her turnuvada oynayan tek takım oldu. Kupayı kazanan diğer takımlar: İtalya (dört şampiyonluk), Almanya (üç şampiyonluk), Arjantin ve ilk turnuvada şampiyon olan Uruguay (ikişer şampiyonluk), İngiltere, Fransa ve İspanya (üçer şampiyonluk).

MSC Cruises misafirleri, filonun tüm gemilerinde bu önemli etkinliği seyahatleri boyunca izleyebilecekler. sport 24firması ile yapılan anlasma dogrultusunda MSC Cruises misafirleri, geminin halka açık alanlarında canlı olarak yayınlanacak 64 maçın tamamını izleyebilecekler.
MSC Cruises filosu gemilerinde, yayınlanan maçlara ilave olarak, misafirlere özel olarak temalı eğlence ve ilginç aktiviteler de düzenleniyor.  
Turnuvanın başlangıcını izleyen günlerde, tüm MSC Cruises filosu gemilerinde “Dünya Kupası Özel Havuz Partisi”yapılıyor.

Diğer oyunlar ise; MSC Dünya Kupası Şampiyonası (çok sayıda takımın birbirine karşı rekabet edeceği ve katılanların harika MSC ödülleri kazanacağı bir masa üstü futbol turnuvası); MSC Dünya Kupası Oyunu (MSC ödüllerini kazanmak için, eğlenceli su oyunlarında takımların birbiri ile mücadele ettiği bir takım oyunu);

Dünya Şampiyonası Bilgi Yarışması(misafirlerin katılabileceği futbolla ilgili sorulardan oluşan bir yarışma) ayrıca el sanatlarıtutkunları, favori takımlarının renklerini taşıyan kendi t-shirt ve formalarını  yapma fırsatına sahip oluyor. Turnuvanın final aşamalarında ise misafirler, maçı kimin kazanacağı konusunda bahse girme fırsatına sahip oluyor. Bahisler, iki takımın kendi kutularında toplanıp, maç sonunda kazanan takımın kutusundan seçilecek isim, MSC tarafından verilen ödülü kazanacak. 

İncele !

Yaz Sezonu MNG Turizm’den Kıbrıs’a direkt uçuşlar

Yaz Sezonu MNG Turizm’den Kıbrıs’a direkt uçuşlar

Farklı kültürlerin neredeyse her köşe başına bıraktığı muhteşem yapılar, adanın kültürel zenginliğini de ortaya koyar. Bu romantik, huzur dolu, kültürlü, cazibeli adayı mutlaka ziyaret edin, plajlarında yüzün, birbirinden lezzetli yemeklerinden yiyin ve tarihi sokaklarında gezin. Dönüşte unutulmaz anılarınızla birlikte ruhunuzun da güzelliklerle dolduğunu hissedeceksiniz.
Yaz Sezonu MNG Turizm’den Kıbrıs’a direkt uçuşlar

Yaz Sezonu MNG Turizm’den Kıbrıs’a direkt uçuşlar

Pasaport ve vize gerektirmeyen bu güzel adaya yolculuk artık çok daha kolay…Uzun yıllara dayanan tecrübesi ile turizm sektöründe adı “ayrıcalıklı tatil” ile birleşen MNG Turizm; bu yaz tatilini Kıbrıs’ta geçirmek isteyenler için, Bora Jet ile uçuş noktalarını genişletti. İlk etapta Bursa, Kayseri, Trabzon ve Sabiha Gökçen’den Kıbrıs’a tarifeli uçuşlara başlayan MNG Turizm, kısa sürede Antalya ve Adana uçuşlarını da hizmetine ekleyecek. Bu şehirlerden aktarma yapmadan Kıbrıs’a varacak tatilciler, aynı zamanda MNG Turizm’in Kıbrıs’a özel seyahat paketlerinden de yararlanabilecekler. Uçak yanında, cennet adanın en güzel otellerinde konaklama ve transfer hizmetlerini de içeren seyahat paketlerinde, her bütçeye uygun birbirinden farklı ödeme kolaylıkları ve indirim fırsatları sunuluyor.

İncele !

Ramazan coşkusu İstanbul Marriott Hotel Şişli’de

Ramazan coşkusu İstanbul Marriott Hotel Şişli’de 

Ramazan coşkusu İstanbul Marriott Hotel Şişli’de
The Dish Room Restaurant& Teras "11 Ayın Sultanı"na layık bir iftar büfesi sunuyor.’

Ramazan ayı boyunca ferah iç mekanında, modern ve konforlu terasında iftar ziyafeti leziz iftariyeliklerle açılıp, Türk ve Osmanlı mutfaklarından seçkin örnekler ile devam edecek mutteşem bir ziyafet sizleri bekliyor.
Ramazan coşkusu İstanbul Marriott Hotel Şişli’de


Geleneksel Türk Mutfağının ana başlangıcı olan içinizi ısıtacak çorbalarından, iştah açıcı ara sıcaklara, vazgeçilmez nostaljik lezzetlere ve doyurucu bir sofra sonrası damaklarınızı tatlandırabileceğiniz enfes Türk tatlıları bulunuyor.

The Dish Room Restaurant & Teras ‘ın, hem açık terası hem de modern dizayn edilmiş iç mekan atmosferi ile Keyifli bir Ramazan ayı geçirmek isteyenler için Zengin İftar Büfesi kişibaşı fiyatı 90 TL.

İncele !

Tatilcilerin muhteşem vazgeçilmezi köpük partileri 2014

Antalya'nın önemli turizm merkezi Kemer'de, gece kulüpleri turistlerin ilgisini çekmek, müşterilerini eğlendirmek için renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Club Kemer Aura, bu kapsamda düzenlediği köpük partisiyle turistlerin ilgi odağı oldu. Parti öncesi DJ ve dansçı kızların performanslarıyla eğlenen çoğunluğu Rus turistler, köpük partisinin başlamasıyla adeta kendilerinden geçti.

Tatilcilerin muhteşem vazgeçilmezi köpük partileri 2014
Renkli görüntüler oluşturan köpük partisi, saat 02.30'da başladı. Yaklaşık 1 saat boyunca köpüğün içinde kalan turistler, doyasıya eğlendi. Sahneye bırakılan köpüğün görevliler tarafından temizlenmesinin ardından dansçı kızlar eşliğinde eğlence devam etti. Objektiflere de poz veren turistler, sabahın ilk ışıklarına kadar eğlendi. Club Kemer Aura'da sezon boyunca her pazartesi ve perşembe köpük partisi yapılacak.

İncele !

Tatil için Ünlülerin gözde "kaçak cenneti" 2014

Tatil için Ünlülerin gözde kaçak cenneti 2014

Büyükşehir Yasası ile köyden mahalle statüsüne geçen Selimiye, doğal güzellikleri kadar son yıllarda artış gösteren inşaatlarla da dikkati çekiyor. Deniz kenarında neredeyse boş arsa kalmayan mahallenin sakinleri, inşaat yoğunluğundan şikayetçi.
Tatil için Ünlülerin gözde "kaçak cenneti" 2014


Selimiye Köyü Muhtarı Şenol Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyleri için 1/ 25 binlik imar planının hazırlandığını ancak fiziki yapısı nedeniyle onaylanma aşamasında olan planın uygulanmasının güç olduğunu savundu.

Tatil için Ünlülerin gözde "kaçak cenneti" 2014Plana göre denizden sonraki ilk 100 metrenin yeşil alan ve park olarak ayrıldığına dikkati çeken Deniz, şöyle konuştu:

"Bu mesafeden sonraki yerlere ticari alan ve konutlar için izin verildiğini biliyoruz. Selimiye'nin coğrafyasına baktığımızda 100 metreden sonra dağlar var. Bu planın Selimiye'ye uymayacağını düşünüyoruz, bunun itirazını belediye yapacaktır. Marmaris Belediyesi yetkililer 1/5 bin ve 1/10 bin imar planlarının hazırlanmasına hemen başlanacağını bildirdi. Selimiye için uygun bir plan yapılacaktır."


"Altyapıda sorun yaşıyoruz"

Selimiye'nin son 5 yıldır popüler hale geldiğini anlatan Deniz, bin 400 olan mahalle nüfusunun yaz aylarında 6-7 bini bulduğunu vurguladı. Nüfus artışının altyapı açısından büyük sıkıntı doğurduğuna değinen Deniz, özellikle kanalizasyon ve su sorunu da yaşadıklarına işaret etti.


Buna rağmen Selimiye'nin çok sevildiğini belirten Deniz, "Bu sene Selimiye'de 140'a yakın yeni inşaata başlandı. İmar planı olmadığı için bunların büyük bir çoğunluğu Kaçak. Selimiye'nin daha fazla betonlaşmasını istemiyoruz ve yetkililerden acil yardım bekliyoruz" dedi.

Mahalledeki kaçak binalardan en dikkat çekicisi ise denize sıfır konumda yapılan 4 katlı bir otel inşaatı. Mahalle sakinlerinin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin de tepkisini çeken ve durdurulması için imza kampanyaları düzenlenen inşaatın, Kıyı Kenar Kanunu'nu ihlal ettiği gerekçesiyle geçen günlerde Marmaris Belediyesi tarafından mühürlendiği öğrenildi.

Ünlülerin gözde tatil yeri

İngiliz The Times Gazetesi'nin geçen yıl Türkiye'deki "gizli cennetler" arasında gösterdiği Selimiye, son yıllarda çok sayıda ünlünün gözdesi haline geldi.

Otellerde iki kişilik oda fiyatlarının 450 lirayı bulduğu Selimiye'nin müdavimleri arasında Kenan İmirzalıoğlu, Olgun Şimşek, Nilüfer, Ebru Şallı, Eda Taşpınar, Erol Evgin ve Altan Erkekli gibi ünlü isimler de yer alıyor. Bazı ünlüler ise yaz aylarını Selimiye'de satın aldıkları evlerde geçiriyor.

İncele !

Neden tatillerde otel yerine eş dost evini tercih ediyoruz

Neden tatillerde otel yerine eş dost evini tercih ediyoruz 

TÜİK verilerine göre; 2014 yılında yurtiçi seyahatlerde en fazla kalınan konaklama türü yüzde 72,7 ile “akraba, arkadaş evi” oldu. Bu konaklama türünü yüzde 11,4 ile “otel” ve yüzde 7,5 ile “kendi evi” izledi.
Neden tatillerde otel yerine eş dost evini tercih ediyoruz


GEÇEN YIL SEYAHATLERDE EN FAZLA HARCAMA Temmuz, AĞUSTOS VE EYLÜL AYLARINDA GERÇEKLEŞTİ

Neden tatillerde otel yerine eş dost evini tercih ediyoruz2013 yılında yurtiçinde ikamet edenlerin seyahat sayısı bir önceki yıla göre yüzde 5,4 artarak 68 milyon 452 bin ve seyahat harcamaları ise yüzde 10,1 artarak 18 milyar 416 milyon 817 bin TL oldu. En fazla harcama, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarından oluşan üçüncü çeyrekte 8 milyar 184 milyon 45 bin TL olarak gerçekleşti. Bu çeyrekte yapılan harcama, yıllık toplam harcamanın yüzde 44,4’ünü oluşturdu. En az harcama ise 2 milyar 461 milyon 783 bin TL ile Ocak, Şubat ve Mart aylarından oluşan I. çeyrekte gerçekleşti. Seyahat başı ortalama harcama 2013 yılında 269 TL oldu. Çeyrekler itibariyle en yüksek ortalama harcama 309 TL ile üçüncü çeyrekte gerçekleşirken, en düşük ortalama harcama 206 TL ile birinci çeyrekte gerçekleşti.

SEYAHATLERDE EN FAZLA ULAŞTIRMA HARCAMASI YAPILDI

Geçen yıl, toplam yurtiçi turizm harcaması içerisinde yüzde 32,1’lik en yüksek paya sahip “ulaştırma” harcamasını, yüzde 27,8 ile “yeme-içme” harcaması ve yüzde 13,6 ile “giyecek ve hediyelik eşya” harcaması takip etti.

SEYAHATLERDE EN FAZLA ÖZEL ARAÇ KULLANILDI

Geçen yıl çıkılan seyahatlerde en fazla kullanılan ulaşım aracı yüzde 50,1 ile “özel araç” oldu. Bunu sırasıyla yüzde 36 ile “otobüs”, yüzde 6,6 ile “uçak” takip etti.

İncele !

Trabzon Tatili Sümela Yolu Muhteşem Görüntüleri 2014

Bu projeyi Maçka Kaymakamlığı ve Sırtçantam Gezi Kültürü Dergisi birlikte yürütüyor. Projenin devamında birkaç yürüyüş ve bisiklet parkuru daha var. Tüm bunların dışında bitki ve hayvan gözlem alanlarının oluşturulması da projenin bir başka ayağı.

Trabzon Tatili Sümela Yolu Muhteşem Görüntüleri 2014

Maçka şehir merkezinden başlayan parkur, önce Livera (Yazlık) Köyü’ne ulaşıyor. Buradan Pilav Dağı’na giden parkur, buradan düşsel patikalar eşliğinde yaylalardan geçiyor. Bu parkurun en önemli özelliklerinden biri de; Anabasis’te bahsi geçen (Türkçeye Onbinler’in Dönüşü olarak çevrildi) Xenophon ve arkadaşlarının MO 4. yüzyılda, günümüzdeki İzmir’den İran’a, İran’dan da Karadeniz’e varmak için çıktıkları yolda denizi ilk gördükleri bölgenin (İskobel Tuzluk Düzü) bu parkur üzerinde olduğunun düşünülmesi. Parkur, Galyan Vadisi ile Meryemana Vadisi arasındaki sırtlarından geçiyor. Bir yanda büyüleyici Galyan Vadisi, diğer yanda Sümela Manastırı’nı kuşbakışı görme imkânı. Parkur İskobel’den dik inişle önce Taşköprü Yaylası’na, buradan da yamaç yürüyüşü ile Sümela Manastırı’na kartal gibi iniyor.



Tepelerden, pınarlardan, yaylalardan geçen bu parkur toplamda 33 km. Pilav Dağı’nda Lagana Kamp Tesisleri’nde konaklama ve yemek imkânı bulunuyor. Bu bölge birinci günün sonunda dinlenmek için uygun bir yer. İkinci günün sonunda kamp ve yemek imkânı için iki bölge var. Biri Sumaha Yaylası öbürü de Kofrakol Yaylası. Her iki bölgede de çadır kurma imkânı var.



Pilav Dağı’nda kamp için Selim Yavuzyılmaz (0533) 435 46 81, Sumaha ve Kofrakol yaylaları için; Hayrettin İshak Karagöz: (0507) 941 15 54, Şakir Albayrak: (0505) 821 28 79, Okan Mısır: (0542) 218 66 20 numaralı telefonlar aranabilir. İskobel Yaylası’nda (Selboğazı) kır lokantası bulunuyor. Burada kamp kurma ve yemek imkânı var ama şimdilik konaklama imkânı yok. Bilgi için Maçka Kaymakamlığı da aranabilir.



Pilav Dağı, Sumaha ve İskobel’de elektrik bulunuyor ama Kofrakol Yaylası’nda bulunmuyor. Bölge insanı dünyanın hiçbir yerinde görülemeyecek kadar yardımsever. Sümela Manastırı kuşbakışı en güzel Kofrakol Yaylası’ndan görülebiliyor. Pilav Dağı’ndan İskobel’e kadar olan bölüm bıçak sırtı gibi bir bölümden geçiyor. Bir taraf Meryemana Vadisi, diğer taraf Galyan Vadisi. Bu iki vadiyi zaman zaman sis basıyor. Bölge halkı bu sis denizini Duman olarak isimlendirmiş.

Trabzon Tatili Sümela Yolu Muhteşem Görüntüleri 2014



Tavsiye edilen yürüyüş zamanı: Bu parkuru çok keyifli bir şekilde yürümek isteyenler üç günlük bir plan yapabilirler. 33 kilometrelik bölüm çok sıkı yürüyenler için bir günde de aşılabilir. Bölgede görülecek çok sayıda yayla, yaylacı, yayla evleri mevcut. Biyolojik çeşitlilik çok yüksek. Fotoğraf meraklıları için sonsuz fırsatlar bulunuyor.

Parkurun yapısı: Parkurun büyük bir bölümü patikalardan oluşuyor.

İdeal yürüyüş mevsimi: Bu parkurun yürünmeye engel zor bir yapısı yok. Mayıs ayı ile Kasım ayı arasında rahatlıkla yürünebilir. Ama her yürüyüşte mutlaka yağmurluk bulundurmak gerekli. Kasım ayından sonra kar yağmaya başlıyor ve Mayıs ayına kadar yerden kar kalmıyor.

Su durumu: Her yerde içilebilir su kaynağı bulmak mümkün. Ama yinede çantamızda dolu bir matara bulundurmakta yarar var.

İncele !

Doğal güzellikleri bünyesinde barındıran şelale: Oylat

Doğal güzellikleri bünyesinde barındıran şelale: Oylat

İnegöl'e 26 kilometre uzaklıktaki kanyon vadide bulunan şelaleye, derenin kenarından iki saatlik yürüşün ardından ulaşılıyor. İrili ufaklı birçok çağlayanı görmenin mümkün olduğu şelale yolunda, ahşap köprüler ve platformlar bulunuyor.

Oylat İşletme Şefi Tarık Tığlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şelalenin Uludağ silsilesi içindeki kayın ormanlarında doğduğunu söyledi.

Şelalenin özenle korunduğunu belirten Tığlı, şöyle konuştu:

"Şelalenin bulunduğu bölge, koruma alanı içinde. Bu bölgede orman emvali üretim yapılmıyor. Sadece bakım çalışması yapılıyor. Oylat'ın ormanları içerisinde bulunan kaplıcalarının güzelliği de Türkiye'de ender bulunan mekanların başında geliyor. Ormanın bitki ve hayvan canlılığı ise buranın cazibesini iyice artırıyor. Burada, İnegöl Orman İşletmesi, doğaya saygılı işletmecilik yapıyor. Yerel halkın haklarına da saygı gösteren kuruluş, 'Orman Yönetim Konseyi Koruma Zinciri Sertifikası' aldı. Oylat'ın peyzaj alanının güzelliğiyle de insanlara hizmet veriyor. Bu kapsamda, Oylat Kaplıca İşletmesi, kaplıca oteller bölgesinden şelaleye açtığı patika yolla, Uludağ'dan çıkan şelalenin güzelliğini doğaseverlerle buluşturdu."

Oylat Kaplıca İşletmeleri Pazarlama Müdürü Özgür Yıldız da şelalenin, kaplıcaya gelen turistlerin ve doğa yürüyüşçülerinin ilgisini çeken zenginlikler arasında olduğunu dile getirdi.

Şelaleye, 2 kilometre uzunluğunda açtıkları patika yoldan ulaşıldığını anlatan Özgür, "15 metre yüksekliğiyle hayranlık uyandıran Oylat, dere boyunca çağlayanlar meydana getirerek döküldüğü vadide gürgen, meşe, kestane, ıhlamur ve çınar ağaçları ve kuş sesleriyle, cazip bir doğal güzellik sunuyor" diye konuştu.

İncele !

Trabzon Kızlar Manastırı turizme kazandırılıyor

Trabzon Kızlar Manastırı turizme kazandırılıyor
Trabzon Kızlar Manastırı turizme kazandırılıyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kızlar Manastırı'nın 1349-1390 yılları arasında 3. Alexios zamanında kurulduğunu söyledi.


Kızlar Manastırı'nın Boztepe yamacında inşa edildiğini belirten Gümrükçüoğlu, "Manastır iki teras üzerine kurulmuş ve kompleksi yüksek koruma duvarı ile çevrilidir. Kuruluşundan itibaren birkaç defa onarılmış ve son şeklini 19. yüzyılda almıştır. Kızlar Manastırı'nın içerisinde kutsal su bulunan kaya kilisesi ve onun girişinde de şapel ve birkaç hücre bulunmakta. Kaya kilisesinin içerisinde de 3. Alexios ve eşi Theodora'ya ait freskler bulunuyor" dedi.

Gümrükçüoğlu, Kızlar Manastırı restorasyon projesini Trabzon Belediyesinin kaynakları ile daha önce yaptırdıklarını ifade ederek, "Manastırın restorasyonunun yaptırılması için bu tarihi mekanı 5 yıllığına Kültür ve Turizm Bakanlığına devrettik. Kültür ve Turizm Bakanlığı da Trabzon'da tarihi eserlerin onarım projeleri çerçevesinde restorasyon planladı. Planlanan proje çerçevesinde de restorasyon ihalesi yapıldı" diye konuştu.

"Kızlar Manastırı'nın tarihi kimliği yeniden ortaya çıkartılacak"

Yüklenici firmanın çalışmalara başladığını dile getiren Gümrükçüoğlu, "Yaklaşık 1,5 yılda restorasyonun tamamlanmasını bekliyoruz. Turizme kazandırılacak Kızlar Manastırı, kentin kültür, sanat ve turizm hayatına önemli canlılık katacak. Tarih ve kültür kenti Trabzon, turizmde yükselen değer olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Gümrükçüoğlu, restorasyona manastırın temizliği ile başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Restorasyonla manastırın tarihi kimliğini yeniden ortaya çıkartacağız. Manastırın aslına dokunulmadan, yapının korunması ve sağlamlaştırılmasına yönelik çalışmalar yapılacak. Mevcut olmayan bina bölümleri de ekleme yoluyla sağlamlaştırılacak. Restorasyon tamamlandıktan sonra kentte Kızlar Manastırı, 13. yüzyıldan itibaren yaşayan manastır olarak turizme olan ilgiyi üst noktalara taşıyacaktır.

İncele !

Paris Tatili İçin Bilmeniz Gereken 10 İpucu

Paris Tatili İçin Bilmeniz Gereken 10 İpucu
Paris Tatili İçin Bilmeniz Gereken 10 İpucu

Tatil, okul, dil eğitimi, iş gezisi gibi herhangi bir nedenle Paris’e gitmeyi düşünüyorsanız ya da Paris hep ilginizi çeken bir rüya kent ise, işte size her gün takip edebileceğiniz, her gün ilginizi çekecek yeni bir konu başlığı bulabileceğiniz benzersiz bir Türkçe kaynak: Pariste.net
Bu blog’ta şehrin vazgeçilmez ve popüler ziyaret noktaları kadar pek bilinmeyen gizli saklı köşeleri, ulaşım konusunda detaylı bilgiler, yeme içme konusunda mekan seçenekleri, günlük yaşam pratiklerine ilişkin bilgiler “arkadaş tavsiyesi” tadında samimi bir dille paylaşılıyor.
Her gün yeni bir konu başlığında yayınlanan yazılar sizi ne ansiklopedik bilgilere boğarak sıkıyor, ne de rehber kitapçıklardaki klişe bilgiler gibi konular geçiştiriliyor. Sanki yanınızda sevdiğiniz bir arkadaşınız varmış gibi sokak sokak Paris’te dolaşıyorsunuz ve her köşe başında sizi yeni bir sürpriz bekliyor.

Paris Tatili İçin Bilmeniz Gereken 10 İpucu


Paris’in eşsiz güzelliklerini, bitmez tükenmez hazinelerini yakından tanımak ve gizli saklı köşelerini keşfetmek için bu blog’u takip etmenizi öneririz:

İncele !

Safranbolu Evleri Turistleri Neden Mi Büyülüyor

Safranbolu Evleri Turistleri Neden Mi Büyülüyor
Safranbolu Evleri Turistleri Neden Mi Büyülüyor

Tarihi konakları ve bunları korumadaki başarısıyla ünlenen, ocak-nisan döneminde yaklaşık 60 bin ziyaretçinin konakladığı Safranbolu ilçesindeki otel ve pansiyonlarda turist yoğunluğu yaşanıyor.

Safranbolu Evleri Turistleri Neden Mi Büyülüyor


Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otel ve pansiyonların 4 bin civarında yatak kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan ilçedeki çok sayıda uygarlığın kültürel birikiminin, turistlerin ilgisini çektiğini vurgulayan Aksoy, şöyle konuştu:

"Her mevsim ilçemizde turizm sezonu yaşanmaktadır. Özellikle ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde yoğunluk tavan yapıyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve spor Bayramının, hafta sonuyla birleşmesiyle turizm sektörü daha çok hareketlendi. Geçen hafta doluluk oranı yüzde 100 oldu. İlçemizde bugünlerde ise özellikle hafta sonları yüzde 90 civarında doluluk oranı bulunmaktadır. Bu yıl sonuna kadar gelen turist sayısında, bir önceki yıla göre yüzde 40 artış bekliyoruz."

Aksoy, "açık hava müzesi" konumundaki ilçeye özellikle Ankara, İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Bolu illeri ile Tayvan, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelerden turistler geldiğini sözlerine ekledi.

İncele !

Yaz Sezonu MSC Cruises ile Fincantieri'den işbirliği

Yaz Sezonu MSC Cruises ile Fincantieri'den işbirliği

MSC Cruises ve Fincantieri arasındaki sözleşme, MSC Cruises Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago ve MSC Cruises CEO’su Gianni Onorato ile Fincantieri CEO’su Giuseppe Bono’nun katılımı ile Roma’da Palazzo Chigi’de imzalandı.

Yaz Sezonu MSC Cruises ile Fincantieri'den işbirliği


“Seaside” adı verilecek olan yeni gemi prototipi, Fincantieri firmasının şimdiye kadar ürettiği en büyük yolcu gemisi olacak. Gemi, yenilikçi özellikleri sayesinde gemi inşa sektörünün benzersiz bir örneği olacak. Mimari açıdan tamamen farklı tasarlanacak olan bu iki gemi, yeni nesil yolcu gemilerine öncülük edecek.

Fincantieri ile görüşmelere başladıkları ilk andan itibaren, şuanda mevcut olan cruise gemilerinden çok farklı, devrim yaratacak iki yeni gemi tasarlayıp inşa etme fikirleri olduğunu belirten MSC Cruises Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago sözlerine şöyle devam etti: “Seaside, yapısı, dizaynı ve çok yönlülüğü açısından fütürist bir prototip. Fincantieri ile birlikte çalışarak yeni ve zorlu iki yeni gemi inşaasına hazırlanıyoruz. Bu proje, dünya yolcu gemileri piyasasında gerçek bir devrim yaratacak, benzersiz ve yenilikçi mimari özelliklerle son teknolojiye sahip mükemmel gemiler ortaya çıkacak.”

Her biri 700 milyon €’ya mal olacak olan ve finansmanı bir sigorta-finans şirketi olan SACE tarafından desteklenecek olan gemilerin ilki Kasım 2017, ikincisi ise Mayıs 2018 tarihlerinde MSC Cruises’a teslim edilecek. 323 metre uzunluk ve 41 metre genişliğe sahip olacak olan gemilerin yüksekliği ise 70 metre olacak. Bu yeni gemilerin ağırlığı ise 154,000 ton olacak ve 5.300 yolcu ile 1.413 mürettebat taşıyacak. Gemilerde, 2.070 yolcu kabini, 759 mürettebat kabini ve 43.500 metre kare ortak kullanım alanı olacak. Yenilikçi tasarıma ve birçok ayrıcalığa sahip olacak olan bu gemiler tüm dünyadaki limanlara yanaşabilecek.

Seaside prototipinde, geminin yan tarafları boyunca uzanan açık alanları, mağazaları ve restoranları olan deniz seviyesinde gezinti yolu gibi benzersiz özellikler bulunacak. Bunun dışında, Seaside’da görkemli ve geniş bir tiyatro salonu, teraslı balkonlar ve deniz manzaralı panoramik asansörler yer alacak.


Gemide ayrıca, diğer şeylerin yanında çok sayıda teknolojik yeniliğe yer verilecek. Bu sayede yakıt tüketimi %25 azaltılacak, uluslararası standartlarda gerekli olanın ötesinde gelişmiş güvenlik sistemleri kullanılacak.
Bu iki gemiyle birlikte MSC Cruises filosunda bulunan modern gemilerin sayısı 14’e yükselecek.

İncele !

Tatilciler Gölcük Parkını Bakın Nasıl Taşırdı

Tatilciler Gölcük Parkını Bakın Nasıl Taşırdı

Kuş cıvıltıları eşliğinde eşsiz manzarayı izleyerek göl kenarında yürüyüş yapıp, bisikletlerle gezdi. Gruplar halinde Gölcük’e gelenler de davullar çalıp halaylar çekerek doyasıya eğlendi. Gölcük'e akın eden vatandaşlar nedeniyle tabiat parkının çevresindeki tüm piknik masaları dolarken, piknik yapmak isteyenler battaniye sererek çimlerin üzerine oturdu. Tatilciler mangallarını yakıp etlerini pişirerek güzel havanın keyfini sürdü.

İncele !

Mardine 2014 Yilinda Yabanci Turist Akini Başladı

Mardine 2014 Yilinda Yabanci Turist Akini Başladı
Mardine 2014 Yilinda Yabanci Turist Akini Başladı

Farklı din, dil ve medeniyette insanların yıllarca bir arada yaşamasıyla adeta barış ve hoşgörünün sembolü olan, "Gündüz Seyranlık, Gece Gerdanlık" olarak nitelendirilen Mardin, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Mardine 2014 Yilinda Yabanci Turist Akini Başladı


İnanç turizmi ve çok sayıda tarihi, kültürel varlığıyla yakaladığı trendi geçen yıl başlatılan çözüm sürecinin bölgeye getirdiği huzurla devam ettiren antik kentte konaklayan turist sayısında geçen yıla oranla büyük artış yaşandı.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Mardin'de yılın ilk dört ayında 116 bin 188 kişi konakladı. Çözüm süreciyle huzurun hakim olduğu bölgeye rotasını çevirerek Mardin'de konaklayan yerli ve yabancı turistlerin sayısı yılın ilk dört ayında geçen yıla göre yüzde 32 artış gösterdi.

Yatak sayısının yaklaşık 4 bin 400 olduğu ilde, otellerde yüzde 100 doluluk sağlanması nedeniyle Mardin Valiliği, geleceğini turizmde gören ilde yatak sayısının artırılması için yatırımcılara çağrıda bulunuyor.

Yoğun talep nedeniyle otellerin yanı sıra kamu kuruluşlarına ait misafirhanelere de Temmuz ayına kadar rezervasyon yapıldı.
Konaklamada yüzde 32'lik artış

Vali Ahmet Cengiz, AA muhabirine, Mardin'e yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin her geçen gün arttığını, ilde konaklayan turist sayısında bu yıl ciddi artış meydana geldiğini söyledi.

"Gündüz Seyranlık, Gece Gerdanlık" olarak nitelendirilen Mardin'in kimliğini muhafaza eden ender şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Cengiz, "Mardin üstü tozlanmış bir mücevhere benziyor. Mardin'de her şey var. Yağ, un, şeker. Bunun helva haline getirilmesi lazım. Tarihi ve kültürel varlıkların tanıtımıyla Mardin'in geleceği turizmdir" dedi.

Cengiz, son yıllarda bölgede meydana gelen olaylardan Mardin'in de etkilendiğini ancak tüm bu olumsuzlukların çözüm süreciyle geride kaldığını ifade etti.

Hava koşullarındaki değişime rağmen, ilde konaklayan turist sayısında artış olduğuna dikkati çeken Vali Cengiz, şöyle dedi:

"Buna birlik, beraberlik ve kardeşlik iklimi ciddi katkı sundu. Geçen yıl da önceki yıla oranla ziyaret eden turist sayısında ciddi artış olmuştu. Bu yıl da trend artarak devam ediyor. Yılın ilk dört ayında 116 bin 188 kişi ilimizde konakladı. Bu yıl adeta turizmde bir patlama yaşandı. Bir yılda, bir ilde konaklama sayısında ki yüzde 32'lik artış, tek kelimeyle 'patlama'. Bunun artarak devam edeceğini düşünüyoruz."
"Oteller yüzde 100 dolu"

Vali Cengiz, Mardin'de şimdiden otellerde ve konaklarda yer bulmakta sıkıntı yaşandığına işaret ederek, kamu kurumlarının misafirhanelerinin dahi temmuz ayına kadar kapatıldığını kaydetti.

Mardin'e yapılacak her tür yatırımın yatırımcısına kazanım sağlayacağını vurgulayan Vali Cengiz, şöyle konuştu:

"Oteller yüzde 100 dolu. Mardin iyi bir turizm sezonu geçiriyor. Böyle giderse yakın bir zamanda ilimizdeki otel ve tesisler talep karşısında yetersiz kalacaktır. Sosyal tesisler de dahil ildeki yatak sayısı 4 bin 400. Mardin gibi geleceğini turizmde arayan kent için bu sayı çok düşük. Bu sayının hızla yükseltilmesi gerekiyor. Otellerde yer bulmakta ciddi sıkıntı yaşanıyor. Mardin'de turizme yatırım yapanlar çok kısa sürede meyvelerini alacaktır."
Çözüm sürecinin etkisi

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Azat Güngör de, otellerin doluluk oranının hafta içinde yüzde 90, hafta sonu ise yüzde 100 olduğunu dile getirerek, "Rezervasyonlarımız temmuz ayında da dolmak üzere. Konaklamak isteyenlerde geçen yıla oranla önemli artış yaşandı. Kimi zaman talebe cevap veremez duruma geliyoruz. Bunda çözüm sürecinin önemli bir etkisi var" diye konuştu.

İl Kültür Turizm Müdürü Alaaddin Aydın ise, Mardin'de önceki yıl konaklayan turist sayısının 287 bin 600, geçen yıl ise 351 bin 42 olduğunu ifade ederek, bu yıl ise bu sayısının yüzde 32 arttığını söyledi.

Mardin'i ziyaret eden Zeynep Akçay da 10 yıl aradan sonra kente geldiğini anlatarak, ilde huzurlu bir şekilde gezmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Eskişehir'den Mardin'e gelen Zeliha Çalışay ise daha önce televizyonda gördüğü Mardin'i ziyaret etmek istediğini aktararak, herkesin tarihi şehri görmesi gerektiğini vurguladı.

İncele !

Kızılırmak Deltası Üzerinde Suda Uçuşan Güzeller

Kızılırmak Deltası Üzerinde Suda Uçuşan Güzeller

Tabiatın canlanması ile ayrı bir hareketliliğin yaşandığı deltada Nilüferler ayrı bir güzellik oluşturuyor. Delta, başta kuş gözlemcileri olmak üzere doğa fotoğrafçılarının da Karadeniz'deki uğrak yerlerinden birini oluşturuyor.

Kızılırmak Deltası Üzerinde Suda Uçuşan Güzeller


Samsun Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 Mayıs, Bafra ve Alaçam ilçesi sınırları içinde yer alan Kızılırmak Deltası'nda açan nilüfer çiçeklerinin turistlerin ilgi odağı haline geldiğini söyledi.

Hint mitolojisinde "kutsal çiçek" olarak kabul edilen ve "lotus" adıyla da bilinen nilüferlerin mayıs ayının ilk haftasında açtığını ve haziran ayı sonuna kadar çiçek açmaya devam ettiğini anlatan Ünal, "Nilüfer çiçeklerine Hint mitolojisinde özel bir anlam atfedilmiştir" dedi.

Nilüferin, çamurlu suda yetişen ve olağanüstü güzellikte bir çiçek olduğuna değinen Ünal, şöyle konuştu:

"Bu çiçek geceleri kapanır ve suyun altına girer, güneşin doğuşuyla tekrar yukarı çıkar ve açar. Çamurlu ortamlarda yetişen ama çamurun kendisini kirletmesine izin vermediği için Hint mitolojisinde kalp ve zihin sağlığını sembolize eden nilüfer çiçeklerinin Kızılırmak Deltası'ndaki gizemli yaşantısı, turistlerin ilgi odağı haline geldi. Nilüferin çiçek açması, beden, dil ve zihni tam arıtma, sağlıklı çalışması anlamına gelir. Beyaz nilüfer saflığı temsil eder, kök ise dünyevi varlığı."

Nilüferler Samsun turizmine zenginlik katıyor

Ünal, Kızılırmak Deltası'nın Türkiye'nin en büyük deltalardan biri olduğuna dikkati çekerek, "Deniz, ırmak, göl, sazlık, bataklık, çayır, mera, orman, kumul ve tarım alanları gibi farklı ekolojik karakterlerdeki habitatların bir arada bulunması, deltanın önemini artırıyor. Deltamız, eşine az rastlanır biyolojik çeşitliliğe sahip" ifadelerini kullandı.

Fotoğraf meraklılarının nilüfer çiçeklerini fotoğraflamak için sabahın erken saatlerinde bölgeye geldiklerine işaret eden Ünal, şunları kaydetti:


"Kızılırmak Deltası, fauna ve florası bakımından çok ayrı bir öneme sahip. Dünya kuş varlığı bakımından önemli bir merkez konumunda. Bunun yanında Hint mitolojisi için kutsal kabul edilen nilüfer çiçeklerinin burada yaşaması deltanın önemini daha da artırıyor. Samsun'un tanıtımı için bunu çok önemsiyoruz. Özellikle çok sayıda üniversiteden öğrenciler ve akademisyenler deltaya gezi düzenliyor. Yabancı turistler geliyor. Hem kuş varlığını hem sulak alanlardaki ekolojik yaşamı hem de nilüfer çiçeklerini izliyorlar. Nilüfer çiçeklerinin deltanın tanımı ve geleceği için ayrı bir öneme sahip olduğunu biliyoruz."

İncele !

Rahat seyahatin ipuçları

Rahat seyahatin ipuçları
Rahat seyahatin ipuçları

Tekin, yaz aylarındaki yoğunluğu dikkate alarak tatilcilerin uçuş saatinden en az 3 saat önce havaalanında olmaları gerektiğini bildirirken, uçak şirketlerinin uçuş saatinden 45- 50 dakika önce işlem bölümünü kapattıklarını hatırlattı. Tekin, şöyle dedi:

Rahat seyahatin ipuçları


"Siz zamanında havaalanında olsanız bile yoğunluğa takılır ve uygun zamanda işleminizi yaptıramazsanız sizi uçağa almayabilirler. Tatil gününüz yaklaştığında pasaportunuzun ve oturumunuzun süresini mutlaka kontrol etmelisiniz. Pasaportunuzda bir sorun varsa yine uçamazsınız. Sık karşılaşılan sorunlardan biri ise; yolcunun kendisine tanınan haktan bagajının daha ağır olması. Bu durumda bazı charter şirketleri seyahatinizden 6 saat öncesine kadar kilo satın alma hakkı tanıyor. Yani kilo başına 2-3 Euro ödeyerek fazla kilo satın alabiliyorsunuz. Fakat önceden kilo satın almadan havaalanına giderseniz bagajınızın her fazla kilosu için 8-10 Euro ücret ödemek zorunda kalırsınız. Tarifeli seferlerde ise, önceden kilo satın alma hakkınız yok."

"Başkasının bagajını almayın"

Turizmci Erdal Tekin tavsiyelerini şöyle sürdürdü:

"1 Mayıs itibariyle başlayan yeni uygulamaya göre, tarifeli şirketlerde aylar öncesinden istediğiniz koltuğu online veya seyahat acenteniz aracılığıyla ayırtabilirsiniz. Tarifeli uçuşlarda bu ücretsizdir fakat charter seferlerde 8- 20 Euro arasında ücret talep edilmektedir. El bagajlarının ağırlığı tarifeli seferlerde 5, charter şirketlerde 5-8 kilogram arasında olabilir. El bagajının ebadı 55x40x23 oranından daha büyük olamaz. El bagajlarında sıvı, kesici ve delici aletler bulundurulamaz. Dikkat edilmesi gereken bir başka önemli konu ise, başkalarına ait bagajların kesinlikle alınmaması. Tanımadığınız birine ait bagajı aldığınızda gümrükten çıkana kadar o bagajın sorumluluğu size aittir. Bagajınız kaybolduğunda ise, hemen kayıp bürosuna başvurarak kayıp formu doldurmalısınız. Fakat gümrükten çıktığınız anda artık bagajınızın kaybolduğunu iddia edemezsiniz."

İncele !

Yaz Tatili Ucuz Gemi Turlari 2014 Firsatlari

Yaz Tatili Ucuz Gemi Turlari 2014 Firsatlari

Açık denizlerde mavi suların keyfini sürmek kim istemez ki ? Cruise adı ile bilinen ya da Gemi Turları olarak da adlandırılan mu muhteşem gemi yolculuğu altarnatif bir tatil çeşididir. Muhteşem bir tatil deneyimi için sizleri farklı destinasyonlarla dünyayı ucuz, lüks ve vizesiz alternatiflerle gemi turlarını tanıtmak istiyoruz. Büyük gemi firmalarının düzenlediği örneğin MSC Gemi turları internet üzerinden erken rezervasyon fırsatlarıyla alabiliyorsunuz. %50 ye varan indirimlerle daha ucuz bir gemi turu sizlere daha iyi bir deneyim sunacaktır. Kendinize uygun bir destinasyon bulmakta zorlanıyorsanız bizlere ulaşarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Erken Rezervasyonla Ucuz Gemi Turları

Erken rezervasyonla ucuz gemi turları deniz keyfinin maksimum düzeyde yaşanmasına imkan veren tatil seçenekleri arasındadır. Dünyanın birçok güzel bölgesini kapsayan bu gemi turlarından bazıları şu şekildedir:

Ege Adriyatik Gemi Turları

Türkiye, İstanbul çıkışlı olarak düzenlenen bu turlar genelde yedi gece konaklamalı şekilde düzenlenmektedir. Gemi turuna dâhil olan ülkeler ve şehirler şunlardır:

  • Hırvatistan/ Dubrovnik
  • İtalya/ Venedik
  • İtalya/ Bari
  • Yunanistan/ Katakolon
  • Türkiye/ İzmir
  • Türkiye/ İstanbul

İtalya-Tunus – İspanya- Fransa Turları

Bu turda gemiye İtalya’dan binileceği için öncelikle İstanbul’dan Cenova uçuşu gerçekleştirilmektedir. Cenova’dan gemiye binildikten sonra güzergâha dâhil olan ülkeler ve şehirler şunlardır:

  • İtalya/ Cenova
  • İtalya/ Roma
  • İtalya/ Palermo
  • Tunus/ La Goulette
  • İspanya/ Palma de Mallorca
  • İspanya/ Valencia
  • Fransa/ Marsilya
  • İtalya/ Cenova

Cenova’da gemiden inilip, İstanbul’a geri uçulmaktadır. Tur genelde yedi gece konaklamalı gerçekleştirilmektedir.

cruise gem turları fiyatları gemi turu msc gemi turu

Balear Adaları Turu

Yedi gece konaklamalı bu tura da, İtalya Cenova’da gemiye geçiş ile başlanmaktadır. Bu nedenle önce İstanbul- Cenova uçuşu gerçekleştirilmektedir. Bu gemi turuna dâhil olan ülkeler ve şehirler şunlardır:

  • İtalya/ Cenova
  • Fransa/ Cannes/ Cote d’Azur
  • İspanya/ İbiza
  • İspanya/ Mahon
  • İtalya/ Olbia
  • İtalya/ Salerno
  • İtalya/ Cenova (İstanbul’a dönüş)

Norveç Fiyordları Turu

Yedi gece konaklamalı gerçekleştirilen bu turda gemiye Danimarka’nın Kopenhag şehrinde binildiğinden öncelikle İstanbul- Kopenhag uçuşu gerçekleştirilmektedir. Turun kapsamındaki ülkeler ve şehirler şu şekildedir:

  • Danimarka/ Kopenhag
  • Almanya/ Warnemunde
  • Norveç/ Bergen
  • Norveç/ Flaam
  • Norveç/ Hellesylt
  • Danimarka/ Kopenhag (İstanbul’a dönüş)

Turların hepsinde iç ve dış oda, balkonlu ve balkonsuz oda seçenekleri ile gemi konaklama hizmeti sunulmaktadır.

Erken Rezervasyonla Uygun Gemi Turları

İncele !

Herşey Dahil Alanya Ucuz Tatil Rehberi 2014

Herşey Dahil Alanya Ucuz Tatil Rehberi 2014

Bu yazımızda yerli ve yabancı bir çok turiste ev sahipliği yapan Alanya’yı ve Alanya Otellerini tanıtacağız.

alanya otelleri

1. Konaktepe Hotel

Alanya`nın Konaklı bölgesinde bulunan Konaktepe Hotel 4 yıldız ve Herşey Dahil konseptiyle 118 odasıyla sizleri bekliyor.Denize 350 metre uzaklıkta bulunan Konaktepe Hotel Antalya şehir merkezine 120 km ve havalimanına 110 km metre uzaklıktadır. Alanya merkeze olan uzaklığı 12 km dir. Sahile alt geçit ile bağlantılıdır.

Kabul salonu bulunan Resepsiyon, 2 adet panoramik asansör, Restorant, Lobby Bar, Havuz Bar, Vitamin Bar, Sahilbar, Lobby TV bölümü, doktor, fotoğraf servisi, araba kiralama servisi, kuaför, çamaşır yıkama servisi, jeneratör, açık ve kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, Kaydıraklı Havuz, jakuzi, hamam, sauna, aletli jimnastik salonu, masaj ve kese servisi, çocuk oyun parkı, animasyon faaliyetleri, masa tenisi, plaj voleybolu, market, bilardo,langırt,dart,sahile ulaşım bulunmaktadır.
2. Özkaymak Select Resort
Herşey Dahil Alanya Ucuz Tatil Rehberi 2014
Özkaymak Select Resort otel, dünyaca ünlü Manavgat şelalesine 35 kilometre uzaklıkta olan ve en güzel yerde konumlanmış bir tesistir. Tesisin en büyük ve önemli özeliği zincir otellerden olması ve Türk misafirperverliğinin ilk sırada tutulması dır. Türk adet gelenek ve göreneklerine önem vererek dizayn edilmiş ve güler yüz den hiç taviz vermeyen çalışanları ile de misafirlerine oldukça konforlu bir tatil imkânı sunmaktadır. Yeşil ve mavinin esiri olacağınız 267 oda kapasiteli bu otelin tüm odaları son derece modern çizgiler düşünülerek ve konfora önem verilerek dizayn edilmiştir. Mimarisi ve kendine özgü tarzı ile gelen yerli yabancı konuklarından tam not alan tesis bünyesinde açık kapalı yüzme havuzları, sauna, hamam, spa merkezi, masaj hizmetleri, fitness center gibi olanaklar da bulunmaktadır. Ayrıca otel denize sıfır bir otel olup kendine ait bir plajı bulunmaktadır. Kendinizi isterseniz Akdeniz serin sularına bırakın isterseniz de dinlenme alanlarında yemyeşil bahçelerin keyfini çıkarın. Bunların yanında otel de dart, masa tenisi, bilardo gibi etkinliklere yer verilirken gün boyu animasyonlar ile de stres atmanız sağlanmaktadır.
Herşey Dahil Alanya Ucuz Tatil Rehberi 2014
3. Delphin Deluxe Resort Hotel
Herşey Dahil Alanya Ucuz Tatil Rehberi 2014
Delphin Deluxe Resort Hotel
Herşey Dahil Alanya Ucuz Tatil Rehberi 2014

Delphin Deluxe Resort Hotel, saraylara layıksınız lafını size yaşatacak olan bir mimari ile görenleri hayran bırakan bir oteldir. Antalya ya 90 kilometre Alanya ve Side’ye ise 32 kilometre uzaklıkta konumlanmış bu otele misafir olup ta beğenmeyen yok tur. Harika mimarisi, eşsiz konforu ile sizlere tatili yeniden anlatacak olan tesis Toros dağlarının heybetini ayaklarınıza sunmaktadır.

Delphin Deluxe Hotel, 416 oda kapasitesi ile son derece konforlu ve lüks olarak yapılmış 6 katlı bir bina ile karşınıza çıkmaktadır. Otele adım atar atmaz gerek dekoru gerekse görkemi içinizi açacak bir tesistir. Tüm odaları Akdeniz’in kucağında yer alan otelde modern ve şık çizgiler kullanılmış olup her şey büyük bir titizlik ile yaratılmıştır. Tatil anılarınız hiç unutmamanız için özel olarak tasarlanan 2 dev yüzme havuzu, aqua parkı ve kapalı havuzu ile sizlere harika anlar yaşatmak için inşa edilmiştir. Yıl boyunca açık olan otel en iyi oteller sıralamasında en üst sıralarda yerini korurken müşterilerine en iyi hizmeti vermenin haklı gururunu da yaşamaktadır.

Herşey Dahil Alanya Ucuz Tatil Rehberi 2014
4. Adenya Hotel & Resort
Herşey Dahil Alanya Ucuz Tatil Rehberi 2014
Adenya Hotel & Resort
Herşey Dahil Alanya Ucuz Tatil Rehberi 2014
Herşey Dahil Alanya Ucuz Tatil Rehberi 2014

Akdeniz kıyılarının vazgeçilemeyen tatil şehirlerinden biri olan Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Türkler bölgesinde bulunan Fuğla mevkiinde yer alan Adenya Hotel&Resort hem tek başınıza hem de ailenizle gidip gönül rahatlığıyla kalabileceğiniz denize sıfır konaklama ve eğlence merkezi olarak göze çarpmaktadır. Havaalanına 100 km uzaklıkta olan otelde ücretli olarak havaalanından otele ulaşım servisi de bulunmaktadır.

İncele !

Termal Otelleri Herşey Dahil Uygun Fiyatlar ile Tatil

Termal Otelleri Herşey Dahil Uygun Fiyatlar ile Tatil

Bütün bir yıl çalışan bir birey muhakkak dinlenmeye ve tatil yapmaya ihtiyaç duyacaktır. Bunu isterseniz güzel bir yere tatili giderek isterseniz de tarihi yerleri gezerek gerçekleştirebilirsiniz. Ancak son yıllarda popüler olmaya başlayan Termal oteller sayesinde de farklı bir tatil yaşayabilirsiniz.

Yorucu bir yılın ardından tatil yapmak için kendinize farklı tatil yöntemleri seçebilirsiniz. İsterseniz tarihi bir yere gidebilirsiniz isterseniz de denizin tadını çıkartabilirsiniz. Ancak bunlardan daha iyi bir tatil seçeneği arıyorsanız sizde istediğiniz tatile termal oteller sayesinde kavuşacaksınız. Sizde termal oteller sayesinde gerçek bir tatilin tadını çıkartacaksınız.

Tatil yapmaya karar verdiğiniz zaman seçebileceğiniz birçok farklı tatil şekli ve bu tatilleri yapabilmenizi sağlayan farklı oteller bulunmaktadır. Tatil köyleri, lüks oteller, Termal oteller, deniz kenarındaki oteller ve daha birçok farklı gruptaki tatil tesisi bulunmaktadır. Kısacası herkesin isteğine karşılık verecek farklı tipte oteller bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi olan termal otellerde son yıllarda popüler olan ve birçok kişi tarafından tercih edilen otellerin başında gelmektedir.

Termal oteller, kaplıcalara kurulmuş olan ve sadece dinlenme ve sağlık amaçlı olan otellerdir. Termal otellerde yer alan özel bölümler sayesinde kendinize masaj yaptırabilir ya da dinlenebilirsiniz. Özel kaplıcalar, çamur banyoları, saunalar, çeşitli masaj salonları ve daha birçok farklı bölümü ile termal oteller size istediğinizi sunuyor. Bu sayede de tüm müşterilere istedikleri sunulmuş oluyor.

Termal oteller kurulma amacı itibari ile müşterilerine sağlık konusunda hizmet vermektedir. Termal oteller sayesinde şikâyetçi olduğunuz birçok rahatsızlığınızdan olay bir şekilde kurtulabilirsiniz. Bu nedenle termal otel seçeceğiniz zaman ilk olarak beklentilerinizi karşılayacak türden otelleri tercih etmelisiniz. Eğlenceyi ise arka planda tutmalısınız.

Termal oteller seçileceği zaman dikkat edilmesi gereken şeyler vardır. Termal oteller sadece sağlık yönünden hizmet verdiği için seçimlerinde buna yönelik olması gerekir. Öncelik her zaman kaliteli hizmet olmalıdır. Bu sayede de ileride herhangi bir mağduriyet yaşamazsınız. Bunun yanı sıra seçeceğiniz otelin zincir oteller olması da sizin açınızdan daha iyi olacaktır. Çünkü zincir otellerde verilen hizmetin kalitelisi tüm otelleri ile aynıdır. Bu sayede de her zaman en kaliteli hizmeti almış olursunuz. Bunun yan sıra sizlere sunulan hizmetlere de bakmanız önemli olacaktır. Tüm bunlara dikkat ettiğiniz zamanda istediğiniz türdeki bir termal otelde tatil yapmış olacaksınız.

Ülkemiz yer altı kaynakları bakımında oldukça zengindir. Özellikle sağlıklı ve şifalı sular ülkemizde çok fazla bulunmaktadır. Bu nedenle de ülkemizdeki çeşitli bölgelerde termal otelleri görebilirsiniz. Bu termal tellerinde verilen hizmetlerin hepsi de neredeyse birbiri ile aynıdır. Çamur banyoları, kaplıcalar, masaj salonları, egzersiz odaları, rehabilitasyon odaları gibi birçok farklı bölüm termal otellerde yer almaktadır.

Tatilinizde termal otellerde tatil yapacaksanız ilk olarak buna uygun bir bütçe ayırmanız gerekmektedir. Daha sonrasında ise Termal oteller araştırılmalı ve sizlere en uygun olan oteller belirlenmelidir. Bundan sonra ise bütçenize uygun olan otelleri bu oteller arasından seçerek tatilinize karar vermek olacaktır. Bu sayede belirlediğiniz bütçe ile termal otellerde sağlıklı bir şekilde tatil yapmış olacaksınız.

Termal kaplıca oteller tatil yapacağınız zaman erken rezervasyon yaptırmanız sizin için daha iyi olacaktır. Erken rezervasyon sayesinde istediğiniz bir otelde tatil yapma şansını elde edebilirsiniz. Ayrıca erken rezervasyon sayesinde daha uygun fiyata da tatil yapmış olacaksınız. Ülkemizdeki Termal oteller ne kadar fazla olursa olsun ileride sıkıntı yaşamamanız için sizde erken rezervasyon yaptırmalısınız. Bu sayede yer bulamama sıkıntısı yaşamamış olacaksınız.

İncele !

Herşey Dahil Ucuz Tatil Firsatlari 2014 Tatil Rehberi

Herşey Dahil Ucuz Tatil Firsatlari 2014 Tatil Rehberi

Tatil kavramı tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de oldukça benimsenen ve fırsat yaratıldıkça en iyi şekilde değerlendirilen, en az senede bir kez yapılması için çaba sarf edilen günlerdir. İş gücünün harcanmadığı, çalışma ortamından uzak, insanların kendini özgürce ifade edebildikleri, kendilerini dinleyebildikleri ender zaman dilimleridir.

Yaz Tatil denince insanların aklına eğlence, gezme, dinlenme, değişik yerler görme, farklı insanlarla tanışma, tarihi ve doğayı bulma, özgürlük hissi, seyahat etme isteği gelir. Her insanın içinde keşfetme isteği vardır. Bu zaman dilimlerinde insanların yaptıkları en iyi şeylerden biri yeni yerleri keşfetmektir. Turlar aracılığı ile gidilen seyahatlerde hem tarihin derinliklerine inme şansını elde edebiliyorsunuz hem de gidilen yerlerle ilgili kalıcı bilgiler edinebiliyorsunuz. Özellikle tur rehberleri bu konuda oldukça deneyimli ve bilgiye sahibi oluyorlar. Ucuz Tatil rehberi eşliğinde gezilen alanlar ayrı bir keyif vermektedir tatilcilere. Tur rehberinin daha sistemli bir program oluşturmuş olması, gezinin daha düzenli ve kalıcı bilgiler eşliğinde tamamlanmasını sağlamaktadır. Özellikle yurt dışı turlarında bu tarz bir plan ve program dâhilinde de geziyi tamamlamak, tatilcilerin hem zamanlarını daha kaliteli kullanmalarına olanak sağlamakta hem de gittikleri yerlerle ilgili daha kalıcı bilgilerle seyahatlerini tamamlamaları şansını verir. Tatil olgusu eskiden evde dinlenme, çalışma ortamı içinde yapılamayan işlerin bu kısa zaman dilimi içinde tamamlanması olarak algılanırken, günümüz koşullarında neredeyse bir sene önceden planının yapıldığı, nereye gidileceğinin, kimlerle yapılacağının, kaç gün olacağının kararının verildiği bir durum haline gelmiştir. Bu kavram içinde geçen birçok terim ve alternatif seçenekler vardır.

Kişilerin zevkine, bütçesine, tarzına ve zamanına göre değişiklik gösteren, çeşitlilik oluşturan geniş bir yelpazedir. Ultra her şey dahil sistem, her şey dahil sistem, tam pansiyon plus, tam pansiyon, yarım pansiyon, oda-kahvaltı gibi otelcilik bünyesinde kullanılan kavramlar dahilinde birçok kavram tatilcilere seçenek olarak sunulmaktadır. Genelde turizm acenteler ile oluşturulan tatil planları, tatilcilere hem zaman tasarrufu sağlamakta, hem de paket programlar sayesinde ayrı ayrı uğraşmaktansa hepsini bir arada bulma şansı tanımaktadır. Yurt dışı turlarında özellikle acentelerle işbirliği içinde olmak kişilerin vize ile ayrı uğraşma, konsolosluklara gidip gelme, uçak ya da diğer seyahat araçlarının biletleri ile uğraşma, konaklama için otel arayışı derdinden kurtarmaktadır. Acente tüm bu süreci paket olarak hazırlayıp, sizlere sunmaktadır.

Her şey dahil sistemde girdiğiniz konaklama yerlerinde, içecek ve yiyecekleri sınırsız tüketme ya da otel yönetiminin belirlediği saat aralığında ücretsiz kullanma hakkı tanımaktadır. Tam pansiyon denilen sistemlerde, üç ana öğünde içecekler dışında tüm yiyecek grubunun ücretsiz tüketilme şansı vardır. Yarım pansiyon sistemde ise sabah ve akşam yemekleri oda fiyatına dahil, geri kalan harcamalar ise ekstra ücrete dahil edilmektedir. Oda-kahvaltı denilince sadece oda fiyatına kahvaltı ücretinin dahil olduğu, geri kalan harcamaların ise ekstraya girdiği bir sistem anlaşılmaktadır. Tüm bu sistemler Tatil programı yapan tatilcilerin zevkine ve bütçesinde göre şekillenmekte, otellerde bu sistemlere göre gruplandırılmaktadır. Programınızın sorunsuz ve keyifli geçmesi adına, öncelikle nasıl bir tatil istediğinize karar vermek önemlidir. Bu karar doğrultusunda, isteğinize uygun bir şekilde yön verecek doğru acenteyi ya da konaklama yerlerini bulmak gerekmektedir. Bütün bir yıl hayalini kurduğunuz günler hayal ettiğiniz şekilde şekillenmeli, kabusla sonuçlanmamalıdır. Bu nedenlerden dolayı sizin yerinize plan yapan, programı oluşturan, tüm sıkıntı ve yorucu olan koşuşturmaları üzerinizden alan, size sadece keyif alacağınız zaman dilimlerini ayıran, hem eğleneceğiniz, hem de gittiğiniz yerlerin kültürel değerlerini, lezzetlerini de öğreneceğiz imkanı yaratan acenteler ile işbirliği içinde olmak önemlidir.

Siz de erken rezervasyon ve tatil fırsatlarından yararlanmak için adresine bakabilirsiniz.

İncele !

Ucuz Tatil Herşey Dahil Oteller Rehberi 2014

Ucuz Tatil Herşey Dahil Oteller Rehberi 2014

Tatilin mevsimi bizim için olmuyor. Dünyanın her tarafından gelen ziyaretçilerle ülkemizde 4 mevsim yapılabilmektedir. Farklı algılanan tatil için farklı yorumlarda yapılıyor. Ülkemizde yıllık izin süresince daha çok akla gelen ve dinlenmek için yapılan seyahat daha çok ön planda olmuştur.

Peki tatil neden bu kadar önemlidir?

Yıl boyu çalışıyorsunuz ve yapacağınız 1 haftalık tatil ile vücudunuzun ve beyninizin rahatlamasını istiyorsunuz. Bu sizin en doğal hakkınız. İyi bir ucuz tatil için sizlere önerimiz erken rezervasyon yaptırmanızdır. Zaten sıkılmışsınız ve rahatlamaya ihtiyacınız vardır. Tam da bu zamanlarda para pul işleriyle uğraşmamanız sizleri daha da rahatlatır. Tatile çıkmaya karar verdiniz fakat nereye gideceğinizi bilemiyorsunuz! En çok rastlanılan durumlardır. Önemli olan tatil yapmaktır nerede olduğu önemli değildir mi diyorsunuz? Biz ce yanılıyorsunuz. Kişisel özelliklerinize uygun gezi sizin vücudunuzu ve zihninizi daha çok dinlendirecek dolayısıyla tatilinizden daha çok verim alacaksınız. Hayatınızdaki monotonluktan kurtulmak için bir yaşam biçimi olmalı. Sıradan hale getirmeden hayatınızı tatil ile boş zaman geçirmek yerine güzel aktivitelerle dolu dolu yaşayacağınız bir zaman olarak geçirmelisiniz. Eğer bana göre tatil yok diyorsanız yalan söylemiş olursunuz. Ülke dışında tur imkânı da en çok tercih edilen tatil seçimlerinden olmaktadır. Görmeyi istediğiniz bir çok Avrupa kentini yurt dışı turlar ile görebilirsiniz. Ben denizlerden vazgeçemem diyorsanız akıl almaz bir gemi turu ile mavi suların derinliğini ve görkemli duruşunu hemen yanı başında yakalayabilirsiniz. Ucuz tatil nasıl olur?

Siz yeter ki isteyin. Ülkemizdeki birçok tur operatörü ve internet sitesi hemen sizlere popüler seyahat yörelerinden ve yurt içi yurt dışı turlarından bilgi vererek sizlere güzel bir tatil için yardımcı olacaklardır. Ucuz gezi ve seyahat ülkemizde olanaksız değildir. Ülke dışından gelen ve ülke içinde tatil arayışı içinde olan turistlerin maddi durumu aynı olmadığından tek tip gezi modeli sunulmamıştır. Antalya’da, Muğla’da ve İzmir’de başta olmak üzere birçok popüler tatil merkezinde kendinize uygun bir tatil bulabilirsiniz. Farklı tatil seçenekleri nelerdir? Her zaman aynı yere seyehat edenler daha çok bilirler kabak tadı nedir orada anlarsınız. Sizlere her zaman farklı ve alternatif eğlence sunan turizm firmalarıyla tatil olanaklarınızı değerlendirmenizi istiyoruz. Gezinomi sizlere “her gün tatil olsa” sloganıyla eğlenceli ve bir o kadar da sizlere özel fiyatlarla gezi ve seyahat yapabilme imkanı tanıyor. Sadece parası olanın değil herkesin hakkı olarak düşünüyor ve ödeme konusunda sizlere çok kolaylık tanıyoruz. Erken rezervasyon dönemlerini kaçırmamanızı ve kolay ödeme seçenekleriyle hayalinizi süsleyen bir tatil yapabilme imkânı tanıyoruz. Yeni evlenenlere özel Balayı otelleri, soğuktan bıkmış turistlere özel Termal Oteller, ülkede artık yapacak tatil bulamıyorum diyeceklere özel yurt dışı turları imkânı sunuyoruz.

Gezinomi ile bedava tatil imkanı

Gezinomi turistlere yönelik dağıttığı geziparalar ile ucuz tatil imkanı sunuyor. Alacağınız gezi ve turlarla, internet sitemiz üzerinden yapacağınız otel yorumlarıyla, göndereceğiniz otel resimleri ile ve de davet edeceğiniz arkadaşlarınız ile muhteşem bir tatili ucuza hatta bedavaya getirebilirsiniz.

İncele !

Şimdi Yaz Tatiline Hazirlik Zamani Neden Mi ?

Şimdi Yaz Tatiline Hazirlik Zamani Neden Mi ?

Yaz yaklaşırken planlar yapılmaya başlandı? Peki sizin 2014 Yaz Tatili için planlarınız neler? Bu yıl 2014 yaz tatilinde neler yapacaksınız? Hayalini kurduğunuz tatil nerede olacak?

2014 Yaz Tatiline hazırlıklar tam gaz devam ederken her detayı düşünmeniz gerekmektedir. Bu yılın en güzel zamanı olan yaz aylarında siz ne yapacak? Nereye gideceksiniz?

Bütün bir kışın acısını çıkacak ve sevdikleriniz ile ya da yalnız mükemmel bir tatil geçireceksiniz. Yılın en iyi seçimlerinden olacak olan 2014 Yaz Tatili seçenekleri birbirinden güzel. Ancak planlama yaparken bazı detaylara fazla dikkat etmelisiniz. İşte tatil hazırlığı yapanlar için dikkat edilmesi gerekenler;

Ucuz uçak biletinizi aldınız mı?

Almadıysanız size gezinomi uçak bileti hizmetini öneriyoruz.almaya davet ediyoruz. (Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır?)

Yaz tatili planları yaparken mutlaka gideceğiniz yere Ucuz uçak biletinizi alarak planlamanızı yapmaya devam edin. Erken rezervasyon seçenekleri ile alınan otel ve tatil fırsatlarını çoğu zaman uçak bileti seçenekleri gölgede bırakıyor.

Ucuz uçak biletinizi almak için öncede seçim yapmalı ve cebinizi düşünerek uygun fiyatlı olanları yakalamalısınız.

Erken rezervasyon yaptırdınız mı?

Son 5 yıldır çok gündemde olan Erken rezervasyon sistemi, uygun tatil yapmak isteyenler için vazgeçilmez oluyor. Kış aylarından başlayan tatil fırsatlarını yakalamak ve seçimlerinizi rahat yapmanızı sağlayacak olanları incelemek için mutlaka önceden araştırmaya başlamalısınız. Özellikle Kıbrıs ve Antalya konusunda seçim yapma şansınız daha çok. Kıbrıs otelleri hem kış sonundan başlayan hem de size sundukları uygun rezervasyon seçenekleri ile en iyiler arasında. Kıbrıs aslında her sezon en çok tercih edilenlerden oluyor. Siz de mutlaka erken rezervasyon seçenekleri ile tatil yapmak istiyorsanız Kıbrıs’ı düşünmelisiniz.

Kıbrıs’ın aşırı sıcaklarından korunmak için güneş kremini yanınıza almayı unutmayın.

Kıbrıs aşkı kimileri için bir başkadır. Çünkü Kıbrıs otelleri, mükemmel denizi, Akdeniz’in en iyi iklim özellikleri ve tabi ki her ihtiyaca karşılık veren otelleri ile konuk ediyor herkesi. Kışın dinlenmek ve casino eğlenceleri için tercih edilen Kıbrıs, yazın ise kavurucu güneşi ve ferahlatan adeta dinlendiren denizi ile ön plana çıkıyor!

Side’den İstanbul’a geri dönerken en iyi otobüs firmalarını, uçak bileti bulamamanız durumunda araştırın!

Her zaman nasıl gidip döneceğiniz konusundan önceden bir fikriniz olsun. Hem sağlıklı bir tatil planı yapmış olursunuz hem de geri dönüş için en uygun fiyatlı uçak ya da otobüs biletinizi ayarlamış olursunuz.

Yanınızda her zaman bir ağrı kesici bulundurun!

Tatilde başınıza ne geleceği bilinmez. Her zaman tedbirli olmalı ve ona göre bir seyahat çantası hazırlamalısınız. Seyahatiniz nasıl geçerse sizin de psikolojiniz ve tabi ki huzurunuz o kadar güzel olacaktır.

Balayına çıkıyorsanız öncesinde en iyi balayı otellerini Gezinomi’den araştırın!

Eğer ki bu tatil planları sadece balayı içinse daha da güzel seçenekleri incelemelisiniz. Özellikle Gezinomi balayı otelleri herkes için kusursuz olanı sunuyor. Her bütçeye, her talebe ve tabi ki her ihtiyaca karşılık veriyor!

Tatil Paketi fırsatlarından yararlanın!

Tatil Paketi fırsatları her zaman karşınıza çıkmaya bilir. Ancak Gezinomi’den bir tatil satın alacaksanız kesinlikle Tatil Paketi seçeneklerini değerlendirmelisiniz. Çünkü Tatil Paketi seçeneği içinde

  • Otel
  • Gidiş-dönüş uçak bileti
  • Hava alanı otel, otel hava alanı transfer
  • Araç kiralama

Ve buna benzer seçenekler bir arada size sunulmaktadır. Kesinlikle bu tür detayları düşünerek güzel bir organizasyon ile sizde kusursuz balayı tatilinizi ayarlayabilirsiniz.

İncele !