En tuhaf oteller - tatil rehberi 2014

En tuhaf oteller - tatil rehberi 2014

Tuhaf bir dünyada yaıyoruz. Her geçen gün birtakım aktivitelere alternatif üreten modern dünya, sonunda farklı konaklama alternatifi arayanlara da çözüm buldu. İte dünyanın farklı yerlerinde yer alan en garip oteller…

Dev köpek; ABD’nin Idaho eyaleti

Köpekler için özel olarak dizayn edilmi bu otelin mimari yapısı da köpek eklinde. Bahçesinde bir köpek parkı da bulunan bu otelde herey köpeklere özel…

Kanal borusu; Avusturya

Farklı tasarımı olan bu otel de Avusturya’nın Ottensheim kentinde yer alıyor. Burada yer alan bir parkın ortasında konumlanmı bu otelde odalar kanalizasyon borusu eklinde. Portatif bir görünüme sahip bu odaların içinde sadece yatak bulunuyor.

Vinç; Hollanda

Dev bir vinç görünümündeki bu otelde odaların yer aldıı bölüm kabinlerden oluuyor. Odaların içine konan kontrol dümeleri vincin istediiniz gibi hareket etmesini salıyor.

Fener otel; Hollanda

Bu otel de yine Hollanda’da. Oldukça lüks bir görünüme sahip bu otelde kalmak da oldukça pahalı. Panaromik manzaraya sahip fener kulesi aslına uygun bir ekilde ina edilmi.

Cankurtaran botu; Hollanda

Yine ilginç bir tasarım ve yine Hollanda’da. Su üzerinde farklı bir tatil arıyorsanız eer hemen rezervasyonunuzu yaptırın.

Bot otel; Yeni Zelanda

Yeni Zelanda’daki ayakkabı eklindeki bu irin bina aslında bir otel. Sadece tek bir çifte hizmet eden bu otelde çift kiilik bir yatak ve bir koltuk bulunuyor.

imendifer; İngiltere
Tren kompartımanını otele çevirirseniz ite böyle bir görüntü ortaya çıkar. İngilere’nin Petworth İstasyonu’nda yer alan bu otel ilginç bir görüntüye sahip.

Ağaç otel; Hindistan

Hindistan’daki bu ilginç yapı da tamamen güne enerjisiyle çalııyor. Aaçtan yapılmı ve içinde dev aaç gövdelerinin bulunduu bu otel ekolojik sistemle çalııyor.

Maara otel; ABD

Bir maara en fazla ne kadar lüks olabilir diye düünüyorsanız bu otele bir uramanızda yarar var.

Eskimo evi; Kanada

Kanada’daki bu buz otel buz maaralarından oluuyor. Souktan holananlar için.

Arena otel; Meksika

Uzunca bir süredir kullanılmayan bu arena 17′nci yüzyıldan kalma. Bugün ise otel olarak kullanılıyor.

ılgın Ev; Vietnam

ılgın ev olarak adlandırılmı bu otel 17 yıl önce ina edilmeye balanmı ama hala bitirilememi. Balık azına benzer bir girii olan bu otel hayvan figürlerinden oluuyor.

İncele !

Tatil planlaması internetten başlıyor nasıl mı?

Tatil planlaması internetten nasıl mı başlıyor?

İnternetin getirdiği avantajların birçok sektörde olduğu gibi turizm sektöründe de önemli değişikliklere yol açtığını belirten CloudArena Kurucu Ortağı Tolga Yalçınkaya, yaygınlaşan internet kullanımı ile birlikte, her geçen gün daha çok tüketicinin tatil planları için ilk adımları online dünyada attığını söyledi.

Araştırmalara göre, Türkiye?deki internet kullanıcısı tüketicilerin yarısından fazlasının her yıl birden fazla seyahat imkanı bulduğunu söyleyen Yalçınkaya, ?Bu kullanıcılar tüm bütçelerinin yaklaşık yüzde 6?sını tatil için ayırıyorlar. Tatil planlaması için ilk başvurulan yer ise internet oluyor. Kullanıcıların yüzde 80?inin fiyat ve tesis gibi konularda araştırmaya internetten başladıkları görülüyor? dedi.

Önce tesisin sitesine bakıyoruz


Tüketicilerin konaklama kararı vermeden önce ilk olarak tesisin internet sitesinde yer alan bilgileri incelediklerine dikkat çeken Yalçınkaya, ?Araştırmalar, her 10 kullanıcıdan 7?sinin konaklamayı planladığı tesisin internet sitesinde mutlaka zaman geçirdiğini gösteriyor. Fakat söz konusu paket tatil olduğunda, misafirler önceliği online seyahat acentelerine veriyorlar. Tüketicilerin yaklaşık yarısı, tur seçeneklerini değerlendirmek için seyahat acentelerinin internet sitelerini incelemeyi tercih ediyor. Tüm bunlar için internette geçirilen zaman 3 ? 6 saat arasında değişebiliyor? diye konuştu.

Yorumlar kritik öneme sahip


Tüketicilerin otel ve seyahat acentelerinin web sitelerinde ilgi gösterdikleri bölümlerin başında yorumlar geldiğini söyleyen Yalçınkaya, ?Özellikle daha önce konaklamadıkları bir tesise ilk kez gitmeyi düşünenler, tesisle ilgili internet üzerindeki yorumları ve puanlamaları detaylı bir şekilde inceliyorlar. Bu yorumların karar verme üzerindeki etkisi de son derece yüksek. Misafirler olumlu ve olumsuz yorumları bir arada değerlendirerek, kendilerine en uygun tesisi, kendileri ile benzer beklentileri olan diğer misafirlerin yorumlarını da inceleyerek seçmeye çalışıyorlar. Bu noktada, daha güçlü bir marka algısına sahip ve bunu internete taşıyabilmiş olan tesislerin olumsuz yorumlardan daha az etkilendiklerini söylemek mümkün. Yorumlar arasındaki eleştiriler, beğenilerden fazla bile olsa, potansiyel misafirler online dünyada güçlü bir imaja sahip olan tesislerden vazgeçmek yerine, web sitelerini de ziyaret ederek son kararlarını veriyorlar? dedi.

İncele !

Tatil için Günlük Ev Kiralama (Short Term Rentals)

Tatil için Günlük Ev Kiralama (Short Term Rentals)

Günlük ev kiralama, son yıllarda gittikçe popülerleşen bir konaklama trendi olarak gittikçe büyüyen bir pazar. Yerini kiraya vermek isteyenler ile kalacak kiralık bir yer arayanları buluşturan bu sistemlerde, evin tamamını veya bir odasını kiralayabiliyorsunuz. Birçok insan için ev rahatlığı gibisi yoktur değil mi?

Otellerin o soğuk havasından, hostellerin ise olası gürültüsünden uzak, insana farklı bir coğrafyada evinde olma hissi sunan günlük ev kiralama sistemi artık ülkemizde de yaygınlaşıyor.

İster iş, isterse de tatil amaçlı seyahat edilsin, otel ya da hostellerde kalmak yerine Wimdu, AirBnB, Roomorama, Flipkey gibi alternatif konaklama trendleri denenebilir. Uzun süreli kiralamalar için ise emlak siteleri Trulia ve Zillow aklınızda kalsın. Türkiye’de bu yeni nesil emlak sitesi sorumluluğunu EmlakDevri.com üstleniyor.

Özellikle çocuklu aileler için bu sistemin daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Diğer yandan alanında uzman insanlar ile aynı evi paylaşıp, paha biçilmez sohbetler etme fırsatı da bu yolla yakalanabilir. Tanımadığı insanlarla aynı çatı altında olmaktan rahatsız olanlar, sadece oda yerine evin tamamını dilerse kiralayabiliyor. Paris’te sıradan bir otel odasında olmaktansa, mutfağında yemek yapabileceğim, 100 yıllık bir binanın çatı katında, bir Fransız aile ile sohbet etmeyi tercih ederim doğrusu. Yurtdışından konukları ağırlayabilecek bir yatağı veya odası olanlar; bu boş alanı kiraya vererek seyahatlerini finanse bile edebilirler.

Ev Değiş Tokuşu (Home Exchange)

Dünyada uzun yıllardır uygulanan Home Exchange (Ev değiş tokuşu) sistemi, Türkiye’de de yaygınlaşıyor. Dünyanın farklı yerlerindeki tatilciler sitedeki evlere bakarak, istedikleri ülkeden insanlarla evlerini bir süreliğine değiştirip; yeni yerler görüp yeni şeyler öğrenirken, bu tatilde konaklamaya para harcamamış oluyorlar. Amerika ve Fransa’da çok yaygın olan ve özellikle beyaz yakalıların ilgi gösterdiği, ev değiş tokuşu sistemini henüz deneyimleme fırsatım olmadı. Home Exchange sistemini deneyimlemiş okuyucuların yorumlarını duymayı çok isterim doğrusu.

Bizde de en çok İstanbul’da kullanılan bu sistem, Bodrum, Marmaris, Antalya ve İzmir gibi şehirlerde de yaygınlaşıyor. 2009′dan bu yana homeexchange.com adresiyle hizmet veren web sitesi “Her here seyahat edin, Yerlisi gibi yaşa, Konaklamaya para ödemeyim” sloganı ile hizmet veriyor. Ayrıca Mind My House, House Carers, Luxury House Sitting gibi uluslararası siteler de bulunuyor.

Oteller


Turizm sektöründe özellikle he şey dahil sisteminin çok yaygın olarak uygulandığı oteller hakkında fazla bir şeyler söylemeye gerek yoktur sanırım. Orta veya üst seviye konforuna düşkün olanlara hitap eden oteller, geleneksel hizmet anlayışını yenileyip değişim trendine girdiler. Sadece konaklama hizmeti vermenin dışında, çeşitli aktivite paketleri (şarap turları, SPA, termal oteller ve kaplıcalar, sağlık hizmeti, kültür gezileri…) düzenleyip birlikte pazarlamaya çalışıyorlar. Erken rezervasyon kampanyaları ile geçmişte hiç bir zaman göremediğimiz fiyatlarla konaklama şansı elde edebiliyoruz artık.

Bunların dışında bambaşka konaklama trendleri de bulunuyor. Bir yazıda hepsini sığdırmak istemedim. Bunların bir çoğu dünya için yeni değil elbette, ancak bizim gibi az seyahat eden ülke vatandaşları için belki yeni sayılabilir. Daha iyi seyahat deneyimi ve seyahat bütçesi yönetimi için, bu yeni trendler denenebilir. Ben deniyorum

İncele !

Yeni Nesil Konaklama Trendleri 2014

Yeni milenyum nesli gibi, bir çoğumuz teknolojiye meraklıyız. Mobil iletişim teknolojileri, sosyal medya ve internet; yaşam tarzımız yanında, seyahat alışkanlıklarımız ve konaklama tercihimiz gibi bir çok şeyi de değiştiriyor. Bu değişim ve yeniliklerin sonucunda, ebeveynlerimiz ile aynı tarzda yolculuk yapmak yerine, yeni nesil konaklama trendlerini denemeyi daha çok arzulayabiliyoruz; en azından ben öyleyim.

Konaklamak demek benim için seyahat etmek anlamına geldiğinden, kişisel olarak konaklama sektörüne aşığım diyebilirim. Çok sık seyahat ettiğimden, alternatif konaklama seçeneklerini her seyahatimde deneyimlemeye çalışıyorum. İster 5 yıldızlı otel olsun, ister butik otel veya hostel ; konaklama esnasında insanlarla etkileşim fırsatı sunan ortamları seviyorum.

Gittiğim destinasyonlarda “yerel halkla etkileşim” fırsatı sunan konaklama seçenekleri genellikle ilk tercihim. Bu şekilde yerel kültürü yakından tanımak için sorularıma daha kolay yanıtlar bulabiliyorum. Bunu sağlayan biribirinden çok farklı konaklama alternatifleri bulunuyor.

Seyahatlerde Denenebilecek Yeni Nesil Konaklama Trendleri

Konaklama maliyeti biz gezginler için seyahatin en büyük sabit maliyetlerinden biri olduğunu düşünürsek, uzun süreli ve ucuz bir tatil yapmanın en iyi yollarından biri konaklama maliyetlerini kısmak. Bu maliyeti, çeşitli yeni nesil konaklama trendlerini deneyerek azaltıp, tasarruf edebiliriz.
Konukseverlik Ağları (Hospitality Exchanges)

İnsanların birbirine yardım etmesi konsepti üzerine kurulmuş konukseverlik ağları, ücretsiz konaklamanın en iyi yollarından birisi. Kanepe sörfü olarak da adlandırılan bu ağlarda, gideceğiniz yerde sizi ağırlayıp konaklatacak insanlara ulaşmanız mümkün. Bir şehri oranın yerlisinden daha iyi kim bilebilir ki zaten!

Henüz deneyimlememiş olanlar için kulağa biraz güvensiz gelebilir, ancak ben şimdiye kadar 7 ülkede kenepe sörfü deneyimi yaşama fırsatı yakaladım. Evimde de farklı ülkelerden misafirleri ağırladım. Ücretsiz konaklama bulmanın ötesinde, yerel kültürü daha yakından deneyimlemenin eşsiz fırsatlarından biri olduğunu söyleyebilirim. Couchsurfing, BeWelcome, Global Freeloaders, Hospitality Club bunlardan bazıları. Favorim ise Couchsurfing. Bu sayede dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda yeni arkadaş edindim.

İncele !

İstanbul'a yakın tatil yerleri resimleri - Tatil Yap 2014

İstanbul'a yakın tatil yerleri resimleri - Tatil Yap 2014

Muhteşem doğası, kumsalı, denizi ve yürüyüş alanları ile özellikle son zamanlarda yoğun ilgi gören Ağva 20’ye yakın tesis ve birçok pansiyonuyla ziyaretçilerini karşılıyor.

Son yıllarda yoğun ilgi gören yerlerden biride Çanakkale'ye bağlı Assos beldesi. Özellikle huzurlu ve sakin tatil yapmak isteyenler için birebir. İstanbul'dan uzaklaşmak istemeyenler için ideal tatil mekanlarından bir diğeri de Büyükada.

İstanbul'a 280 km. uzaklıktaki Sakarya iline bağlı Karasu, uzun ve geniş kumsalı nedeniyle yakın çevrede popüler yerlerin başında geliyor. Şehre 160 km. mesafedeki Kefken'in çok büyük bir plajı yok fakat yine de denize girilebiliyor.Çadır kampları için ideal. 

İncele !

Cheap holidays to Alanya Turkey Hotel Guide 2014

Cheap holidays to Alanya Turkey Hotel Guide 2014


alanya holidays otel
alanya holidays2014
Holiday in Alanya, Alanya hotel guide, make your holiday in Alanya, Alanya vacation affordable prices, Alanya tourism and offer you a nice sharing. Alanya based on the dark ages has a very ancient history . Bademağacı Village Resort is located between Obama and skeletons and fossils proves this point. The famous historian Herodotus for this region wrote : " The inhabitants of the area after the Trojan War (BC 1820 ) come here and settled , here are various tribes came home to his known. " This knowledge can be understood as the Hittites to this region came BC . In the first half of the XIV century , killing about 600 people , Cilicia and Pamphylia they were connected. BC Between 224-188 all Cilicia , although it has been overrun by large Antiocus Coracesium due to the difficulty of taking the siege and has maintained its independence .
Coracesium is the first known name of Alanya . Then BC 65 years participated in the Roman Empire . The collapse of the Roman and Byzantine era name that means beautiful mountain has been Kalonoros . The city of the Anatolian Seljuk Sultan Keykubat in 1221 were seized. Sultan Keykubat overlord Kyr Vart 's daughter was getting married and renewing the city . The city's name was changed to the Alaia .
Alaiye taken by the Ottoman Sultan Mehmet the Conqueror coincides with the period . Fatih time here Karaman from the Seljuk dynasty, the son of Kılıç Arslan Lutfi is in the hands of his son . Gedik Ahmed Pasha in 1471 without much difficulty convincing way Kılıç Arslan Bey, the Ottoman lands were not included with the alañ .
Also surviving are numerous artefacts from the Ottoman period . Alaia, with the advice of Atatürk in the Republican Period was named in Alanya .
Alanya, Antalya is a county with a population of 94,022 people . Antalya is 135 km away . The river Kent , sand, sea, sun , the castle , the Seljuk era is famous for its historic dockyard .
Alanya Citadel of Alanya Red Tower , Seljuk Shipyard , stalactite cave , Dim Cave , Ehden to the cave , Pirates Cave , Alanya Plateau, Andızlı Mosque, Alanya Suleymaniye Mosque seen as the many historic and natural beauty is located.
Economy based on agriculture and tourism, the service sector is highly developed in Alanya . Almost all consumption of goods produced , is realized in tourist hotels in the surrounding area . Alanya, provide an important contribution to tourism in the country . Starting in the 1980s with the breakthrough tourism city, has reached its present state . Apartment hotels are concentrated in the first district , with a capacity of 3,500 people nowadays are so many types and species of gigantic facilities include tourist facilities .
Greenhouse and citrus production due to the temperate climate of the region is made using advanced techniques . Alanya has some of the products are produced only . Some of these are avocados and bananas . Alanya bananas grown in size about the same size as the imported bananas are sweeter than bananas are imported .

İncele !

Affordable Prices for Holiday in Belek Hotel Guide 2014

Belek, Antalya is 35 km away on eucalyptus forests and coastline in Serik / Antalya is a town. Belek, which dates the spot in the sea, an international golf paradise.
 

belek holiday in turkey
City churches, synagogues and mosques because of meeting 'Garden of Religions' is the name of the venue is located. Which is quite close to the ruins of Perge, Aspendos and the city is a popular tourist destination. By famous architect Zenon built during the Roman theater of Aspendos, which is 20 thousand people. Aspendos Aqueduct has been preserved until the present day is a structure to be seen. Another must-see historical value is the ancient city of Perge. Lead Falls, located in Holiday Belek Antalya Kaleici places are worth seeing.

Visitors can taste the delicious dishes of Turkish cuisine in the area or go to the open air discotheque entertainment.

İncele !

Antalya Summer Vacation Guide 2014 Holiday Deals

Antalya, Turkey is one of the most important tourism centers . Nature , palm -lined boulevards, traditional architecture are still standing center Kaleici and large-scale tourism investments and Turkey's most important tourism centers biridir.şeh at the same time , Turkey's most immigrated to the city is one of the .

Which means country attalos Antalya, II. It was founded by Attalos . By the end of the kingdom of Pergamum (133 BC ) remained independent for a while and then passed into the hands of pirates .
According to a rumor İ.Ö.2 . At mid-century King of Pergamon Attalos ; me a paradise found ; orders established and the name from the founder of the field Attaleia today's Antalya ancient Pamphylia , Psidya , Lycian Coast of the intersection of Anatolia's most fertile lands was established .
Antalya Throughout its history , culture, art, architecture , mythology, was the culmination . Because of the nature of the dark blue sea , majestic Taurus Mountains , exuberant waterfalls, colorful trees , flowers and insects has been a source of inspiration .
775,157 according to the 2008 census , the population of Antalya is . Although Turkey's eighth largest city is intense migration . If the 2009 population 913,000 is . Antalya, the Mediterranean region is the second largest city in terms of population from Adana .
Antalya and its surroundings vary in mineral resources . Barite in the region , as well as sand and bauxite mines of gold, chrome , silver, copper, lead, manganese, zinc, quartzite, dolomite, coal, aluminum and mineral olivine is operated ferreting .
There are many ancient cities in and around Antalya . On the road to Antalya , Aspendos , Perge and Side are some of them . In addition to the ancient city of Antalya has a very beautiful coastline and beaches . KonyaaltI, Karpuzkaldıran and Lara are the most famous beach . Antalya is also famous for its waterfalls . Duden, Manavgat and Lead Falls each year attracts thousands of local and foreign tourists . Plateau and the Bey Mountains for winter sports and Saklikent are among the natural beauty of the city .

İncele !

2014 Yılında Bir Hafta İzin Al Bir Ay Yatil Yap

Ücretli çalışanların sene başlarken tatil planlaması yapmasının onlara daha uzun ve daha az maliyetli tatil fırsatları arz ettiğini ifade eden Enuygun.com Baş Analisti Betül Sungurlu, "Bu sene da resmi tatil

Ücretli çalışanların sene başlarken tatil planlaması yapmasının onlara daha uzun ve daha az maliyetli tatil fırsatları arz ettiğini ifade eden Enuygun.com Baş Analisti Betül Sungurlu, "Bu sene da resmi tatillerde yarım gün veya en çok 2 gün izin alarak 4 ile 9 günlük tatiller planlamak mümkün görünüyor.


Bunun dışında bu izinlerle 2014 senesi boyunca sadece 1 haftalık izin alarak 31 gün tatil yapabilme fırsatı söz konusu" diye belirtti. Bu sene 23 Nisan Çarşamba gününe denk geliyor. Bu tarihin öncesi ya da akabinda 2 gün izin alarak bu imkanı 5 günlük erken yaz tatiline dönüştürmek mümkün. Enuygun.com uçak bileti karşılaştırma verilerine göre 22 Nisan akşamı için İstanbul-İzmir ve İstanbul-Antalya arası en makul uçak bileti fiyatları vergiler dahil şimdilik 69 TL'den başlıyor.

23 Nisan'da izin alamayanlar ise 1 Mayıs tatilini değerlendirebilir. Perşembe günü resmi tatil olması sebebiyle cuma günü izin alabilenler, 01-05 Mayıs arasında erken yaz tatili yapabilir. Enuygun.com'un çeşitli havayollarına ilişkin uçak bileti fiyat verilerine göre 30 Nisan akşamı İstanbul'dan Antalya'ya uçmak isteyenler 69 TL'den başlayan fiyatlardan değişmeden faydalanabilir. 19 Mayıs'ta 3 gün tatil yapmak içinse izin almaya ihtiyaç yok. Yalnız İstanbul-İzmir ve İstanbul-Antalya arası uçak bileti fiyatlarının bu tarihler için şimdiden 100 TL'nin üzerine çıktığı belirtiliyor.

Özellikle Kurban Bayramı'nın hafta bitimine denk gelmesi sebebiyle bu sene 9 günlük resmi tatil pek mümkün görünmüyor. Şayet 2 gün izin alarak Ramazan Bayramı 9 günlük tatile dönüştürülebilir. Bu tatili 9 güne tamamlamaya hazırlananlar için İstanbul-İzmir ve İstanbul-Antalya gibi tatil yörelerine olan uçak bileti fiyatlarının şimdiden 100 TL'nin üzerine çıktığını ifade eden Sungurlu, "Bayram'da memleketine gidecekler için makul fiyata bilet fırsatı devam ediyor. Özellikle bayram tatilleri için uçak biletini erken almak daha avantajlı" diye belirtti. Cumhuriyet Bayramı'nda Salı yarım gün, Çarşamba ise tam gün tatil var. 1,5 gün alınacak izinle Senenin sonlarına doğru 5 günlük alternatif tatil planlayabilir.

İncele !

Yurtdışı Sömestr Tatil Turları 2014

Yurtdışı Sömestr tatil turlarına katılarak kendiniz için bir iyilik yapabilirsiniz. Yıllarca aynı ülkede yaşadığınız için kendi kültürünüzün dışına çıkmak isteyebilirsiniz. Farklı coğrafyaları gezerek, farklı insanlarla iletişim içinde olarak, farklı kültürlerin içinde bulunarak insanlar ile kültür alışverişi içinde olmanın verdiği huzuru yaşarsınız. Kültür alışverişi içinde olmanın vermiş olduğu huzur ile kendinizi mutlu hissedecek ve karşılaştığınız olaylara pozitif yaklaşacaksınız.

yurt dışı tatil rehberi 2014
yurt dışı tatil rehberi
2014 Yurtdışı Sömestr Turları Sizin İçin Bir Ayrıcalık Olsun


Yurtdışı Sömestr turlarına katılmanın verdiği keyif ile herkesten farklı bir aktivitenin içinde olmanın verdiği haz farklılığınızı ortaya koyacaktır. Bu haz ile ülkeleri gezme şansı bulacak ve fotoğraf albümünüze yeni fotoğraflar eklemenin verdiği keyif ile Yurtdışı Sömestr turlarına katıldığınız zaman çekinmiş olduğunuz kareleri sevdiklerinize göstermek için sabırsızlanacaksınız.

Yurtdışı Sömestr turları 2014

Yurtdışı Sömestr turlarına katılmadan önce gideceğiniz ülkeye dair ufak bir araştırma yapmanızda fayda vardır. herkesin aktif bir şekilde internet kullandığı bu günlerde sizde aktif bir şekilde internet kullanıyorsanız, gideceğiniz ülkenin hava şartları, genel kültürü hakkında da bilgi edinebilirsiniz.

Avrupa ülkelerini, Asya ülkelerini, Uzakdoğu ülkelerini, Yakındoğu ülkelerini kısacası bütün dünyayı Yurtdışı Sömestr Tatil turlarına katılarak gezmenin verdiği keyif ile kendinizi çok mutlu hissedeceksiniz. Yurtdışı Sömestr turlarına katıldığınızda arkadaşlarınızla veya ailenizle birlikte güzel bir zaman geçirerek onlarla olan bağlarınızı kuvvetlendirebilirsiniz. Hayalini kurduğunuz rüya gibi tatili Yurtdışı Sömestrnda renklendirmek istiyorsanız bu sizin hayatta yapacağınız en iyi aktivite olacaktır.

İncele !

15 Günlük Sömestr Tatil ve Diyeti Listesi 2014

Sömestr tatili yavaş yavaş yaklaşırken, tatil planlarınızı yaptığınız şu dönemde tatilde yapabileceğiniz 15 günlük Sömestr tatili diyeti listesi yayımlamaya karar verdim. Tatile çıkmak demek elbette dinlenmek, bol bol yemek yemek anlamına gelse de yine de bu dönemde de sağlığımıza dikkat etmekte fayda olacağını düşünmekteyim.

15 günlük Sömestr tatili diyeti listesi 15 gün boyunca yapabileceğiniz bir diyet listesidir. Sömestr tatilinde formda kalmanızı hatta kilo vermenizi sağlayacak bir diyettir.

İlk olarak bir takım kurallar vereceğim

  •     Asitli içecekler kola gibi ve kafeinli içecekler kahve gibi bunlar yerine bol bol meyve suyu ya da maden suyu içmeniz gerekli
  •     Tatilde evet geç yatacağız ancak mutlaka günde en az 7 – 8 saat uykuyu ihmal etmeyin
  •     Günde en az 20 dakika yürüyüş yapmakta çok fayda var
  •     Gündüz uyandığınızda mutlaka derin derin içinize temiz hava çekin
  •     Ekmek tüketeceksek mutlaka kepekli ekmek olmasına özen gösterin
  •     Bol bol sebze ve meyve tüketin

Diyet Listemiz

Sabah: İçine 2 çay kaşığı bal damlatılmış ılık su ile güne başlayacağız sonrasında 1 adet haşlanmış yumurta, 5 adet zeytin, 3 adet ceviz, bol bol maydanoz, 2 dilim tam buğday ekmeği tüketiyoruz peynir olarak da beyaz peyniri tercih ediyoruz

Öğlen: 1 adet mevsim meyvesi örneğin şeftali tüketerek başlıyoruz, ardından 1 porsiyon kadar sebze yemeği, 1 kase yoğurt, bol yeşillikli salata, ızgara et, 2 dilim tam buğday ekmeği ve 1 bardak ayran yada meyve suyu

Akşam: 2 Dilim tam buğday ekmeği, 1 Dilim peynir, Sınırsız balık eti, Bol bol salata, yanında meyve suyu
Aşağıdaki Kelimeden Sitemize Ulaştınız

15 gunluk dıyet,gnlk yaz,Ahmet Ennl,15 gün diyeti,15 tatil diyeti,15 günlük zayıflama programı,15 gunluk zayıflama,15günlük yürüyüş programı kilo verme,15 günlük su diyeti,15 gun dieti

İncele !

En Ucuz Tatil Budur ve Nasıl Yapılır

İşte size fırsat ötesi yurt içinde 1500’ i aşkın tesiste, istediğiniz yerde konaklama, tatil bütçenize göre en iyi tatil seçenekleri sizleri bekliyor. En güzel tatil köyleri, en iyi balayı otelleri, sağlık bakanlığı onaylı termal oteller, İstanbul’dan, Bodrum, Antalya ve Kıbrıs’a kadar tüm tatil yerleri ve otel fiyatları.

Herkesin tatil yapmaya hakkı var diye düşündük ve otel fiyatlarını düşürdük. Şimdi geçireceğiniz en güzel tatile talibiz. İşinde uzman kadromuz ve seyahat danışmanlarımızla, hepimiz mutluluğunuz için çalışıyoruz. Bize danışmadan tatile çıkmayın. Çünkü Tatil vitrininiz, tatil güvenceniz!

Bizler, siz misafirlerimizin vermiş olduğu güven ile turizm sektörüne atmış olduğumuz imzalarımız ile devrim yaratmaya devam ediyoruz. Güçlü ve teknolojik alt yapımız ile yurt içi ve yurt dışı tatil planınızı daha kolay yapabilmeniz için tek bir aramada (otel + uçak + transfer) tüm planınızı önünüze getirecek bir arama motoru yaparak bize olan güveninizi Türkiye'de bir ilke daha imza atarak boşa çıkarmadık.

Türkiye genelinde bir çok tatil turları ve bunun haricinde sitemizde gördüğünüz tüm yurtiçi tesisler, Kıbrıs Otelleri, termal ve kayak tesisleri, balayı tatiline özel indirimlerin yanısıra; turlar, uçak bileti, yurtdışı turları, araç kiralama, hava limanından ve otogarlardan otelinize kadar olan transfer hizmetlerini online olarak almanıza imkan sunuyor. Bu hizmetlerin hepsini online olarak yapabilmemiz için sizlerden aldığımız güven desteğinden dolayı, tatil ailesi olarak siz değerli misafirlerimize teşekkürlerimizi borç biliriz.

İncele !

2014 Kaş Tatili Erken Rezervasyon Rehberi

Sizlere Antalya da yaşayan biri olarak rüya tatil kelimesinin taşıdığı anlam benim için çok daha farklı. Deniz,kum ,güneş söylemesi ayıp hayatımızın bir parçası zaten. İşe giderken güneş kremi sürüyorum, güneş gözlüğüne kışında ihtiyacım oluyor,yazlıkları veya kışlıkları çıkartmak yada kaldırmak gibi bir iş yükümüz yok. Oturduğum ev denize on dakika yürüme mesafesinde ve “yazlık” diyebileceğiniz bir sitede ve ayrıca turizm sektöründe çalışınca tatil kelimesinin içini doldurmak benim için bir hayli zor oluyor.

Fakat evime yaklaşık 4 saatlik bir mesafede öyle bir yer var ki tatili iliklerime kadar bana yaşatabildi. Eğlencesi,huzuru,samimiyeti,buz gibi masmavi tertemiz denizi,tarihi,doğal güzellikleri keşfedilmemiş bakir koyları…Kaş.

Nerde kalınır,ne yapılır,ne yenir ne içilirden önce KAŞ-AŞK tan bahsetmem gerekiyor. Antalya’dan yola çıkıldığında solunuzda deniz size eşlik ediyor.Uzun virajlı yollar geçiliyor ve  bir an deniz kayboluyor. Uzun bir süre tırmanıyorsunuz ve son bir viraj ve tatilin panoraması..Müthiş mavilikte ve parlaklıkta deniz, yemyeşil Çukurbağ Yarımadası ve karşıda Meis Yunan Adası ,küçücük bir kasaba sevimli bir yat limanı.KAŞ tatilinizin ilk görüşte AŞK a dönüştüğü an o an oluyor.Arabanızı çekip panorama masalarında oturup bir süre keyfini çıkarmanızı öneririm…

Kaşın coğrafi yapısı büyük ve lüks tatil komplekslerine el vermediği için merkeze en yakın pansiyonlardan birinde kalmanızı tavsiye ederim. Pansiyonlar bundan 35 yıl önceye kadar şuan işletme sahiplerinin büyüdükleri evlermiş.Hal böyle olunca size müşteri gibi davranmaktan ziyade uzaktan ziyarete gelmiş akrabaları gibi davranıyorlar.Kahvaltının hazırlanmasına bile yardımcı olmak isteyebilirsiniz.

Sabah kahvaltınızda hangi pansiyonda kalmanız farketmez ,masmavi deniz  ve yemyeşil ada manzarası eşlik ediyor. Ama benim tavsiye edebileceğim Caretta Pansiyon,Antiphellos Pansiyon,Linda Hotel. Fiyat olarak uygun samimi bir ortam odaları temiz ve en önemlisi Küçük Çakıl Plajına yürüyerek  dört beş dakika ve çarşının ortasında.

Küçük Çakıl Plajı

Kalacağınız yerin çarşıya yakın olmasının en önemli sebebi  araba için park yeri sorunu yaşamazsınız ve alkol alırsanız eğer riske girmeden yatağınıza kavuşabilirsinizJ  Kaşın gece hayatı eğer ki sezonda oradaysanız fazlasıyla kalabalık oluyor. Çılgın gece hayatından ziyade Kaş ta meydanın etrafındaki restaurant ve barlardan taşan insanlar sokaklarda kaldırımlarda yerlerde oturuyor  şarkılar söylüyor,sohbet ediyorlar.Hatta meydanın bakkalı bar ve restaurantlardan çok daha fazla kazanıyor diyebilirim. Yemek yemek için  Smileys Restaurant (Restauranın altında sarnıç bulunmakta yemek yeseniz de yemeseniz o küçük sarnıcı görmelisiniz.) ve Bahçe Balık  .Mavi Bar dan size hiç bahsetmeyeceğim çünkü gece meydana indiğinizde merakınızı dizginleyemeyeceksiniz ve adımlarınız sizi oraya doğru götürecek!!


Kaş Meydanı

Deniz için eğer ki kalabalıktan ve yüksek ses müzikten hoşlanırsanız küçük çakıl plajını,sakin olsun diyorsanız büyük çakıl plajını öneririm ama derseniz ki soğutulmuş beyaz şarabımı ağaçların altında masmavi denize karşı uzanarak içeyim Hidayet Koyunu ama sevgilim ile dünyanın en seksi plajında yüzmek istiyorum derseniz Kaputaş Plajına gitmenizi şiddetle tavsiye ederim.Bence siz bu dört plaja da mutlaka gidin.Hepsinde ayrı bir keyif yaşayacak içinizdeki yaptığınız tatilden müthiş bir haz alacaksınız.Bu dört plajın ortak tek bir özelliği var o da buzzz gibi suyu olması..
Büyük Çakıl Plajı

Büyük Çakıl Plajı

Hidayet plajını bulmanız biraz zor olabilir. Çukurbağ yarım adasına girdiğiniz de sağda küçük bir plaj var bu plajı biraz geçince sol tarafta çok dar tali bir yol göreceksiniz bu yoldan arabayla devam edebilirsiniz sıkıntı olmuyor.Bir evin bahçesine gireceksiniz  şaşırmayın siz soldan devam edin.Araba patikası yoldan kıvrılarak inerken ormanda bulacaksınız kendinizi .İşte tam da burada Hidayet amcanın evi varmış çook eskiden o yüzden Hidayet Koyu diyorlar.Şimdi bir aile yaşıyor o koyda. Gelenlere de çay gözleme ve mükemmel çiğ börek yapıyorlar.Bu koyda dalış eğitiminin ilk dersleri veriliyor.Siz yüzerken altınızda balık adamlar oturuyor onların tüplerinden çıkan baloncuklar vücudunuzda patlıyor gözlüğünüz varsa mutlaka bu görsel şöleni izlemenizi tavsiye ederim.Çıkan milyonlarca baloncuk denizin ve parlak güneşin sayesinde o kadar güzel parlıyor ki ve bu baloncuklar arasında balıklar geziyor.Ayrıca Kaş a gelmişken dalış yapmazsanız  bunun çok büyük pişmanlığını yaşarsınız.


Hidayet Koyu

Geldiğiniz ilk gün Hidayet Koyuna gidip hareketli tatilinize sakin bir başlangıç yapıp yol yorgunluğunu buz gibi suda  attıktan sonra akşam meydanda biranızı şarabınızı içip dinlenmenizi tavsiye ederim. Çünkü Kaş’ın gündüzü gecesinden daha hareketlidir.

Bir sonraki yazımda Kaş ta yapılması gereken 10 şeyden bahsedeceğim..Siz şimdilik kafa bir arkadaş grubu toparlayın bide yıllık izinlerinizi Kaş için en az 5 günlük alın tatilin geri kalan programını ben sizin için yapacağım.

İncele !

Egzotik tatil arayanlara bulunmaz fırsat 2014

Sömestır tatili yaklaşırken herkes tatil planları yapmaya başladı. Oteller ve uçaklar dolup taşarken bir kısım tatilciler nereye gidecekleri konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Avrupa ülkelerini gezen ve daha egzotik bir tatil seçeneği arayanlar için yeni tatil önerisi Kenya.

İçlerinde jakuzi, sınırsız şampanya, masaj ve spa odaları gibi lüks ayrıcalıklar bulunurken bir yanda Afrikanın vahşi yaşamı ve doğası ile egzotik bir tatil isteyenler için inanılmaz bir fırsat sunuyor.

Lüks evlerdeki ayrıcalıklar dışında herşeye dahil safari turları yerli kabile gezileri ve egzotik vadide özel akşam yemekleri bulunan bu lüks ve egzotik tatilin 1 gecelik konaklama bedeli ise tam olarak nedir öğrenmek için tıklayınız.

İncele !

Arjantin Rehberi 2014 – Arjantin Yaz Tatili

Yaşlı mavi gezegeni hayalinizde mobil boyutlara indirgeyip elinizde aldığınızı düşünün (tabii varsa bir coğrafi küre de alabilirsiniz)
Sonra küreyi istediğiniz doğrultuda tersine döndürün. Soldan sağa, yukarıdan aşağıya… İşte karşınızda yani dünyanın ta öteki ucunda, olanca heybetiyle uzanan büyüleyici bir ülke: Latinliği ile tanıdık, kilometrelerce uzak, anca yine de son derece çekici ve sıcak: Arjantin.
Gelin bu uzaklardaki sevgiliyi yakından tanımaya başlayalım. 10 adımda yeni başlayanlar için Arjantin dersi…

Tango


Arjantin dendiğinde belki de akla gelen kelime, aşkın ve tutkunun dansı tango oluyor. Doğal olarak herhangi bir amaçla Arjantin’e giden her yol da tangodan geçiyor. En sofistike danslardan biri olarak kabul edilen tangonun ana vatanı Buenos Aires’e yolunuz düştüyse kaçışınız yok! Yıldızların altında mükemmel bir tango gecesi için istikamet Barrancas de Belgrano parkı olmalı. Her pazar akşamı saat sekiz sularında düzenlenen “La Glorieta” milonga geceleri için hazırlıklı olmak istiyorsanız, biraz daha erken gidip ücretsiz derslerden faydalanabilirsiniz. Güzel Havalar kentine bir kış vakti yolunuz düşerse tarihi tango salonları ile ünlü Club Garciel yada Confiteria Ideal’ı deneyebilirisiniz. Carlos Gardel’den yafigar kalan britanyalı saçlar, yüksek topuklu, bilekten bağlı ayakkabılar, derin yırtmaçlar arasında uzayıp giden bacaklar, gözün yakalamakta zorlandığı bir hızla hareket eden ayaklar, sessizce konuşan gözler, kadın ve erkeğin meydan okuyan, çığlık atan bedenleri…

La Boca


La Boca, Bueno Aires’in küçük bir mahallesi; tangonun doğuş yeri olarak biliniyor. La Boca’nın ilk ve tek liman olduğu günlerde, orda yaşayan İtalyan işçileri arasında doğmuş bir dans. En cesur kırmızıdan en uçuk maviye kadar her rengin kendisine özgürce yer bulabildiği evleri ve her bir köşesinden yükselen tango nağmeleriyle daha ilk görüşte insanın kanını kaynatıyor. La Boca, Benito Quinquela Martin, CArlos Gardel, Juan de Dios Filiberto… La Boca denince hemen akla gelen isimler bunlar. La Boca’nın en önemli yeri ise Caminito! Rengarenk boyalı tahta ve tenekeden yapılmış evlere, günün neredeyse her saati sokakta tango gösterileri sunan dansçılara, hemen her adımda resimlerini sergileyerek saymaya çalışan ressamlara, sokağın duvarlarını süsleyen birbirinden eğlenceli graffitilere rastlayabileceğiniz küçük, cıvıl cıvıl bir sokak CAminito. La Boca’nın kalbi bu sokakta atıyor desek doğrudur.

And Dağları


İnce ve uzun ülke Arjantin’i boylu boyunca kat eden efsanevi And Dağları, yüksek rakımlı çölleri, nefes kesen manzararları, dağ gölleri, kıskandıran dağcılık tesisleriyle müthiş bir cazibe merkezi. Aynı zamanda kıtanın en yüksek dağı olan ve “Amerika’nın Çatısı” olarak da tanınan Cerro Aconcagua’ya ev sahipliği yapıyor. Sıradağların kuzeybatısında, Dünya Kültür Mirası listesinin bir üyesi olan Quenbrade ve Humahuaca, ta Bolivya’ya dek uzanıyor. Nehrin ikiye yardığı, erozyon nedeniyle rengarenk dalgalarla şekillenen yamaçların kucakladığı kurak kanyon manzaralaryıala zorlu olduğu kadar hayat dolu bir dünya burası.

Bueno Aires


Arjantin’in başkentiBueno Aires sanatı, şehirciliği, mutfağı, halkı ve eğlence anlayışıyla gerçekten de akılları baştan alacak kadar özel. Kentte yapılabileceklerin bir sınırı yok; ancak ilk akla gelen öneri San Telmo’dan sıkı bir tango gösterisi, Palermo bölgesindeki Las CAnitas’ta lezzet şöleni ve kentin ünlü isimlerinin de ebedi uykusunu sürdüğü Recoleta mezarlığında uzunca bir gezinti şeklinde sıralanabilir.

Iguazu Şelaleleri


Bilenleri dediği gibi şelaleler ikiye ayrılır: Normal şelaleler ve Iguzazu. Ağzınızı hayretten bir karış açık bırkacak görsel ve işitsel bir şölene hazır olun, zira Iguaza demek hafızalardan çıkmayacak şiddette bir ses ve manzara deöel Brezilya ile Arjantin’i ayıran sınırda konumlanan şelaleler, devasa büyüklükte bir doğal park ve yağmur ormanlarına can veriyor. Sınırın her iki yanından kolayca ulaşılan Iguazu, komşu ülke Paraguay’a da oldukça yakın. Ziyaretçilerin konaklamatı tercih ettikleri yerler Brezilya tarafınd,Foz de Iguaçu, Arjantin tarafında ise Puerto Iguazu.

Cordoba

Çok değil, yalnızca beş yıl önce Amerika Kıtası Kültürel Başkenti ünvanını sırlayan Cordoba, şanına yaraşır bir şehir. Her biri belediyeye ait dört enfes sanat galerisi, çağdaş, klasik ve güzel sanatların en nadide örneklerini sunuyor. Üstelik dördü de hem şehir merkeine hem birbirlerine yürüyüş mesafesi uzakta.

Valdes Yarımadası
Unesco’nun Dünya Kültür Mirasları arasına eklediği Valdes Yarımadası, yalnız Arjantin değil, tüm Güney Amerika’nın en özel vahşi yaşam koruma alanlarından birisidir. Yılda 80 binin üzerinde ziyaretçi ağırlayan park, 400 Kilometrelik bir kıyı boyunca 3600 kilometrekarelik bir alan kaplıyor. Hayat verdiği canlı türleri de nefes kesen türden: Deniz aslanları, deniz filleri, vahşi Güney Amerika lamaları, Amerikan devekuşları, Macellan penguenleri ve envai çeşit deniz kuşları…

Perito Moreno Buzulu


Dünyanın en dinamik ve en kolay erişimli buzullarından biri olarak gösterilen Periyo Moreno Buzulu, doğal buzul parkı Parque Nacional Los Glaciares’in güney kesiminde arz-ı endam ediyor. Yerli halkın kısaca Moreno Buzulu olarak adlandırdığı bu dev kütle 30 kilometre uzunluğuna, 5 kilometre genişliğine ve 60 metre yüksekliğe sahip. Ancak buzulun asıl çarıcı özelliği ebatları değil, sürekli büyüyor olması: Morano günde 2 metreye varan bir artışla büyümeye devam ediyor.

Arjantin Yemek Kültürü
İster en lüks resotranda, ister bir sokak bistrosunda olun, hayatınızın en lezzetli bifteklerini Arjantin’de yiyeceğinizden emin olabilirsiniz. Kırmızı etin dünya başkentinde fazla söze ne hacet diyerek sizleri çok çok işinize yarayacak bir menüyle baş başa bırakıyoruz:
bife de chorizo – kalın ve sulu bonfile
bife de costilla – T-Bone steak
Büfe de Lomo – ince kesilmiş sığır filetosu
Vacio – Biftek
Tira de asado – Pirzola

İncele !

Tatil Yerleri 2014 Rehberi

Uygun Fiyatlar ile Tatil Yerleri 2014 Rehberi
Ülke vatandaşı olarak o kadar şanslıyız ki dünyanın birçok ülkesinde yaşayan insanlar bizim sahibi olduğumuz topraklardaki değerlerimizi kıskanıyor. Hem kış mevsimi, hem yaz mevsimi her zaman gezip, görebileceğimiz birbirinden eşsiz tatil bölgelerimiz vardır. Antalya’ da Akdeniz’in en güzel erken rezervasyon tatil beldeleri bulunurken, farklı mimarilere sahip otellerde bu şehirde bulunuyor. Antalya ve Alanya’da tematik yapılı oteller çok dikkat çekiyor.
Türkiye Tatil Yerleri
Antalya’nın diğer tatil beldesinden biri olan Belek ise kıyı şeridinde bulunan golf sahaları ile şehre modern bir hava katıyor. Ayrıca Aspendos ve Perge gibi önemli tarihi yapılarda Belek’te yüzyıllardır güzelliğini koruyor. Akdeniz gibi Ege bölgesinde bulunan tatil bölgeleri de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
Bodrum
Bodrum, tarihi yapıları ve denizin güzelliği ile tatilcilerin eğlenceli anlar geçirmesini sağlıyor. Şehirde doğal klima olarak adlandırılan rüzgârın esmesi ile sıcak yaz günlerinden bunalanlar serinliyor.
Çeşme
Çeşme
Çeşme ise yine Ege denizin ne kadar güzel olduğunu bir kez daha bizlere kanıtlıyor. Çeşme’nin tertemiz denizi ve doğasının güzelliği yeşil ile mavinin ne kadar uyumlu olduğunu gösteriyor.
Didim
Didim, denizinin temizliği kadar kumsalının güzelliğiyle de büyük ilgi görüyor. Ege bölgesinde bulunan Didim’de tarihin en önemli yapılarından olan Apollon tapınağı bulunuyor. Fethiye yine Ege bölgesinin güzel tatil beldeleri arasındadır. Ölüdeniz ve diğer plajlarıyla Avrupa’nın en güzel plajına sahip şehri seçilmiştir. Kuşadası, Marmaris, Özdere’de Ege bölgesinin tatil yapmak için tercih edilen en gözde beldelerinden, şehirlerindendir.
Kuşadası
Kuşadası’nda Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi ve diğer tarihi mekanlar bulunuyor. Ayrıca Yunan Adalarına en yakın olan kıyılarımız Kuşadası’nda bulunuyor. Marmaris’te ise Ege denizi ile Akdeniz’in birleştiği bir deniz manzarası hâkim. Şehirde bulunan tatilcilerin Marmaris’te hem Ege hem de Akdeniz havasının hâkim olduğunu söylüyor.
Antalya
Antalya – Kemer
Side, Lara, Kundu, Kemer ve Kaş Akdeniz’in incisi olan Antalya iline bağlıdır. Her biri birbirinden güzel ve modern olan bu güzel tatil bölgelerinde mükemmel bir yaz tatili yapabilirsiniz. Antik kentler, tarihi yapılar, berrak bir deniz ve yemyeşil bir doğada tatil yapmak, yaz günlerinizi neşelendirmek için bu şehirleri seçebilirsiniz.

İncele !

İstanbul Otelleri Erken Rezervasyon 2014

İstanbul Türkiye’nin  en büyük 3 büyük illerinden birini oluşturuyor. Gündüzü ve gecesi ile rengarenk  manzaralar sergileyen İstanbul, gerçekten görülmeye değerdir.İstanbula gelenler , her çeşit insanla karşılaşabiliyorlar. Özellikle Taksim civarı İstiklal caddesinde yoğunlukla turistlerle karşılaşabilirsiniz.
İstanbul Otelleri
İstanbul’da konaklama ise çok basit, kalabileceğiniz alternatifler oldukça fazla. İstanbul otelleri, moteller, pansiyonlar, apartlar gibi..
İstanbul’da kalacağınız yeri ayarlamanız, kendinizi güvende hissettiğiniz yerde konaklamanız önemlidir.Çünkü İstanbul kalabalık olduğundan başınıza gelebilecek tüm olumsuz durumlardan uzak durabilirsiniz.
Biz Türkler nasıl ilk seferde yurtdışı’na gidip farklı kültürler görmek istiyorsak. Yurtdışın’da yaşayanların Türkiye’ye  gelip İstanbul’da güzel vakit geçirmek istiyorlar.
İstanbul iline gelen turistlerin çoğu kendi ülkelerine bile dönmek istemiyorlar. İstanbul gelenleri büyüleyen bir asaleti büyüsünü koruyor
İstanbul Otelleri Erken Rezervasyon
İstanbul konaklama yapacağınız birçok yer bulunduruyor.Her bütçeye uygun olan İstanbul otelleri bulunuyor.İstanbul otelleri tatil günlerinde oldukça kalabalık olduğundan konaklama sıkıntısı yaşanabiliyor.Bu durumda otel fiyatları da pahalı olabiliyor.Erken rezervasyon yaptırıp  kalacağınız yerle ilgili sıkıntı yaşamamış olursunuz.Kalacağınız İstanbul otellerinde Türk  mutfağının zenginliklerinden de yararlanabiliyorsunuz.İstanbul otellerinin hepsinin belirli bir standardı  yoktur. Herşey dahil hizmet  verenleri ve vermeyenlerde bulunuyor.
Her insanın hayatında gidip görmesi gereken bir İldir. İstanbul a gitmeden önce tur şirketlerinden ayrıntılı  bilgi alabilirsiniz.

İncele !

Belek Tatil Yerleri Rehberi 2014 Yılında Farkı Yakalayın

Antalya’nın Belek ilçesi tatil yerleri arasında ön plana çıkan ve her yıl binlerce tatilciyi ağırlayan bir ilçedir. Belek doğası, denizi ve sahilleriyle ünlü bir tatil merkezidir. Belek tatil yeri sadece deniz, kum ve güneşten oluşmuyor. Belek’te keşfetmek isteyeceği birçok güzellik bulunuyor. Tarihi yerleri başta olmak üzere, doğasıylada tatilcileri büyüleyen Belek, özellikle ağaçlık alanlarda ferah bir ortam sunmaktadır. Piknik yapabileceğiniz bu alanlar adeta sizi gençleştirecek güzelliklere sahip.
Sabah erken saatlerde kalkarak doğa harikası alanlarda kahvaltı yapabilir, sonrasında öğle vaktine yaklaşırken kumsalda güneşlenebilir ve denize girerek eğlenebilirsiniz. Belek tatili otel fiyatlarıda uygun olmakla birlikte Antalya’nın en ucuz ilçelerinden biridir.
Kurşunlu Şelalesi
Belek’te gitmeniz gereken en meşhur şelale ise Kurşunlu Şelalesidir. Kurşunlu Şelalesi büyüleyici görüntüsüyle dakikalarca izlemek isteyecek hayran kalacaksınız. Kurşunlu Şelalesine oldukça yakın olan Pergeyi antik kentinede mutlaka uğramanız gereken yerler arasında.
Roma kapısından geçerek Hamam, Agora, sütunlu cadde, dükkan yerleri ve Akropol’ü görebilir ve gezebilirsiniz.
Dinler Bahçesi
Belek’te bulunan Dinler Bahçeside 2004'te açılan meşhur yerler arasındadır. Kilise, Sinagog ve Cami üçlüsü bir arada yer almakta ve genel adı olan Dinler Bahçesi olarak bilinmektedir. Belek sahili yer yer kumsal iken bazı kısımlar ise çakıllıdır.
Belek Golf
Kendine has güzelliğiyle uzun sahil şeritinde oldukça eğlenceli dakikalar yaşamak mümkün. Belek’te golf sporuda oldukça gelişmiştir. Golf sahalarının güzelliği ve modernliğinin yanı sıra tarihi dokusunun esintisiyle birlikte golf cenneti alanları görmek tatilinize ekstra güzellik katacaktır.
Belek Otelleri
Maxx Royal Belek Golf & SpaGloria Golf Resort – BelekPaloma Grida Village & Spa – BelekClub Asteria BelekTitanic Deluxe BelekCesars Hotel BelekLimak Arcadia Golf ResortSusesi Luxury ResortRoyal Adam & Eve

İncele !

Tatil İçin İndirim Sağlayan Hediye Çekleri 2014

Herkes günlük koşuşturma içinde haftanın bir günü keşke birkaç günlük bir tatile çıkabilsem ya da bir yerlere gidip seyahat etme şansını yakalayabilsem diye içinden geçiriyordur. Sizin de cevabınız evet ise, o zaman yapmanız gereken şey bir an önce hayatın yoğunluğundan sıyrılıp kendinize vakit ayırmanızdır. Aynı zamanda yapacağınız kısa bir tatil veya ziyaret edeceğiniz farklı yerler sizlere bir doping etkisi oluştururken, işinizde veya günlük hayatınızda daha verimli olmanızı sağlayacaktır. Bunu biz değil, uzmanların yaptığı araştırmalar söylüyor. Yapılan araştırmalara göre kendinize zaman ayırmak, sevdiklerinizle geçireceğiniz eğlenceli dakikalar sizlere artı olarak dönüp hayatınızı daha keyifli yaşamanıza olanak sağlamaktadır diyor.

Tüm bunları yapmak isterken aslında herkes verilecek olan fiyatlardan korkuyor. Ancak yapacağınız tatil veya yapacağınız seyahat için fazla para harcamak yerine takip ettiğinizde yakalayacağınız indirimler sizlerin yüzünü güldürecektir. Özellikle de tatil sitelerinin sunduğu çeşitli indirim kampanyalarıyla birlikte sizlere ve en yakınınızdakilere keyifli bir tatil olanağı sunmaktadır. Böylelikle size sadece nasıl bir tatil yapmak istediğinizi seçmek kalıyor. Güneşin ve kumsalın keyfini sürmek isteyenler çeşitli turistik yerleri ziyaret edebiliyor iken, soğuk kış günlerinde de karlı dağlarda huzurlu ve sessiz bir tatil yada kayak tatili sizleri beklemektedir. Tüm bunlar bana göre değil, ben farklı yerleri ziyaret etmek istiyorum diyenler de vardır elbette. O zaman da sizlere tavsiyemiz tatil sitelerinin size sundukları fırsatlar ile farklı ülkelere ziyarete gitmeniz, farklı deneyimler yaşamanız, değişik kültürler ile iç içe olmanızdır. Bunlardan birini yaptığınızda, dönüşünüzde sizlerde olan enerjiyi fark edecek ve hayatınızı daha dolu dolu bir şekilde geçireceksiniz.

O zaman hemen geçin bilgisayarın başına, açın tatilgezitur’u ve sizlere sunduğu ucuz tatil fırsatlarından yararlanmaya başlayın. Satınalacağınız tatillerinizde ekstra indirim sağlamak da sizin elinizde. Bu ucuz tatil fırsatını sizlere tatil 2014 hediye çeki ile sunuyoruz. Sizlere yukarıda sunduğumuz tatil gezi hediye çeki 1.500TL ve üzerindeki harcamalarınızda anında 75TL indirim sağlıyor! İndirim çekinizin kullanımı çok kolaydır:

Yukarıdaki kuponu açtığınızda tatile hediye çeki bilgisayarınıza kopyalanır. Siz sadece yönlendirileceğiniz tatil gezi sitesindeki tatilinizi seçer ve ödeme sayfasındaki “hediye çeki” alanına bu kodu yapıştırırsınız. O anda tatil tutarınız 75TL ucuzlar ve indirimli fiyat üzerinden ödemenizi sonlandırırsınız!

En güncel tatil hediye çeki ve kampanyalarını sitemizdeki mağaza sayfasında bulabilirsiniz:


Herkes günlük koşuşturma içinde haftanın bir günü keşke birkaç günlük bir tatile çıkabilsem ya da bir yerlere gidip seyahat etme şansını yakalayabilsem diye içinden geçiriyordur. Sizin de cevabınız evet ise, o zaman yapmanız gereken şey bir an önce hayatın yoğunluğundan sıyrılıp kendinize vakit ayırmanızdır. Aynı zamanda yapacağınız kısa bir tatil veya ziyaret edeceğiniz farklı yerler sizlere bir doping etkisi oluştururken, işinizde veya günlük hayatınızda daha verimli olmanızı sağlayacaktır. Bunu biz değil, uzmanların yaptığı araştırmalar söylüyor. Yapılan araştırmalara göre kendinize zaman ayırmak, sevdiklerinizle geçireceğiniz eğlenceli dakikalar sizlere artı olarak dönüp hayatınızı daha keyifli yaşamanıza olanak sağlamaktadır diyor.

Tüm bunları yapmak isterken aslında herkes verilecek olan fiyatlardan korkuyor. Ancak yapacağınız tatil veya yapacağınız seyahat için fazla para harcamak yerine takip ettiğinizde yakalayacağınız indirimler sizlerin yüzünü güldürecektir. Özellikle de tatil sitelerinin sunduğu çeşitli indirim kampanyalarıyla birlikte sizlere ve en yakınınızdakilere keyifli bir tatil olanağı sunmaktadır. Böylelikle size sadece nasıl bir tatil yapmak istediğinizi seçmek kalıyor. Güneşin ve kumsalın keyfini sürmek isteyenler çeşitli turistik yerleri ziyaret edebiliyor iken, soğuk kış günlerinde de karlı dağlarda huzurlu ve sessiz bir tatil yada kayak tatili sizleri beklemektedir. Tüm bunlar bana göre değil, ben farklı yerleri ziyaret etmek istiyorum diyenler de vardır elbette. O zaman da sizlere tavsiyemiz tatil sitelerinin size sundukları fırsatlar ile farklı ülkelere ziyarete gitmeniz, farklı deneyimler yaşamanız, değişik kültürler ile iç içe olmanızdır. Bunlardan birini yaptığınızda, dönüşünüzde sizlerde olan enerjiyi fark edecek ve hayatınızı daha dolu dolu bir şekilde geçireceksiniz.

O zaman hemen geçin bilgisayarın başına, açın tatilgezitur’u ve sizlere sunduğu ucuz tatil fırsatlarından yararlanmaya başlayın. Satınalacağınız tatillerinizde ekstra indirim sağlamak da sizin elinizde. Bu ucuz tatil fırsatını sizlere 2014 tatili hediye çeki ile sunuyoruz. Sizlere yukarıda sunduğumuz tatil hediye çeki 1.500TL ve üzerindeki harcamalarınızda anında 75TL indirim sağlıyor! İndirim çekinizin kullanımı çok kolaydır:

Yukarıdaki kuponu açtığınızda tatilgezi hediye çeki bilgisayarınıza kopyalanır. Siz sadece yönlendirileceğiniz tatil sitesindeki tatilinizi seçer ve ödeme sayfasındaki “hediye çeki” alanına bu kodu yapıştırırsınız. O anda tatil tutarınız 75TL ucuzlar ve indirimli fiyat üzerinden ödemenizi sonlandırırsınız!

En güncel tatil 2014 hediye çeki ve kampanyalarını sitemizdeki mağaza sayfasında bulabilirsiniz:


Şimdiden tüm kullanıcılarımıza iyi tatiller dileriz!

İncele !

1 Gece 2 Gün Uludağ Muhteşem Kayak Turu 2014

İnanılmaz 1 Gece 2 Gün Uludağ Kayak Turu 250 TL yerine 139 TL! (Konaklama ve Ulaşım dahil, 16 Mart’a kadar her Cumartesi hareketle!)

Detaylar

Bu kampanyadan; TÜM KREDİ KARTLARINA PEŞİN FİYATINA 5 TAKSİT avantajı ile yararlanabilirsiniz.

Kış aylarının tatil cenneti Uludağ’da keyifli bir tatile ne dersiniz?


1 Gece Konaklama dahil 2 Gün Uludağ Kayak Turu 250 TL yerine 139 TL!

Bu kampanya 8 Ocak 2014 – 16 Mart 2014 tarihleri arasındaki süre boyunca her Cumartesi günü hareketle gerçekleşecek turda geçerlidir.

Fırsata dahil olan hizmetler:
Lux otobüslerle ulaşım
Otelde Yarım Pansiyon Konaklama
Araç içi ikramlar
Park ücretleri
Sabah Kahvaltı Paketi (Poça veya Sandviç, Meyve Suyu, Sıcak İçecek)

Dahil olmayan hizmetler:
Skipass ücretleri
Kayak takımı ve elbiseleri Kiralama ücretleri
Öğle Yemekleri
Tüm yemeklerde Alınan İçecekler
Kişisel harcamalar

Turu satın alan misafirler Rehberlik hizmetleri, Milli park giriş ücretleri- için kişi başı 35 TL ödemekle yükümlüdür. Bu ücret rehber tarafından otobüs kalkışında toplanacak olup zorunludur.

0 – 6 yaş çocuklar otobüste koltuk almadıkları takdirde ücretsizdir.

0-6 yaş çocuk için Otobüste koltuk talep edildiği takdirde ise çocuk başı 80 TL ücret acenteye ödenir.

7-12 yaş çocuklar için ücret 80 TL’dir

Çocuk ücretini acenteye ödeyen misafirler otobüs içerisinde 35 TL ekstra ücreti ödemeleri gerekmektedir.

Turlarımız, tura kayıt yaptıran kişi sayısına göre; 10-15 kişi arası özel dizayn minibüsle, 15-29 kişi arası lüks küçük otobüs (midibüs) 29 kişi üzeri ise 46 veya 55 kişilik özel Turizm araçlarıyla yapılacaktır.

Acente, yeterli kişi sayısı oluşmadığı takdirde haber vermek koşulu ile turu iptal etme hakkını saklı tutar.

Acente rehberi içerik aynı kalmak şartı ile gerekli gördüğü hallerde misafirlerin tur programından daha çok verim alabilmesi için gezilecek yerlerin güzergahında ve saatlerinde değişiklik yapabilir.

Bayramlarda ve özel günlerde fiyatlar geçerli değildir.

Ücret iki kişilik oda da kişi başıdır. Tek kişi farkı acenteye ödenecektir.

Bu fırsattan dilediğiniz kadar satın alabilirsiniz.

Grupfoni Elektronik Hizmetler Turizm ve Ticaret A.Ş. unvanı 6772 belge numarası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı A Grubu Seyahat Acentesi İşletme Belgesi’ne sahiptir.


Nasıl Kullanılır?

Tatil Bugün fırsatından nasıl yararlanacaksınız;

Kupon alım tarihinden itibaren 3 gün içerisinde rezervasyon yapılması gerekmektedir. Rezervasyonlarınız için telefon numarası: 216 388 22 74 - 542 748 77 54 – 542 748 77 40

Rezervasyon değişiklik veya iptalleri minimum 3 gün öncesinden acentenin onay vermesi durumunda yapılabilir. Aksi takdirde Fırsat Kodları kullanılmış sayılacaktır.

Satın almış olduğunuz fırsatınıza ait ve 17 haneli kullanıcı kodunuz, satın alma işlemini tamamlamanızın ardından ve günün fırsatının gerçekleşmesinden hemen sonra email ve SMS yoluyla tarafınıza gönderilecek.

Kullanıcı kodunuza “Hesabım” sayfanızdaki “Kuponlarım” bölümünden de ulaşabilirsiniz.

Kullanıcı kodunuzu içeren “Günün fırsatı gerçekleşiyor” başlıklı mail gelen kutusunda değilse lütfen Junk Mail kutusunu kontrol ediniz.

Öğrenmek istediğiniz her türlü konu için Yardım sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

Günün Fırsatı: 1 Gece 2 Gün Uludağ Kayak Turu 250 TL yerine 139 TL! (Konaklama ve Ulaşım dahil, 16 Mart’a kadar her Cumartesi hareketle!)

1 GECE KONAKLAMALI 2 GÜNLÜK ULUDAĞ KAYAK TURU

14 ARALIK 2013 -16 MART 2014 TARİHLERİ ARASINDA HER CUMARTESİ SABAHKALKIŞLI KAYAK TURU

4 Yıldızlı Gold Business Hotel’de Konaklama farkıyla!

Tur kalkış nokta ve saatleri:
05:00 Bakırköy Ömür Plaza Önü
05:30 Beşiktaş Yıldız Camii
06:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı önü

1.GÜN: ULUDAĞ
05:00 Bakırköy İncirli Ömür plaza Önü 05:30 Beşiktaş Yıldız Camii 06:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı önünden Misafirlerimizi alarak yaklaşık 3,5 saatlik yolculuk ile beyaz belde Uludağ’a varış. Uludağ Kayak Merkezine varmış oluyoruz. Burada dileyen misafirlerimiz kayak yapabilir. Kayak yapmayan misafirler için Uludağ’da birçok alternatif var. Telesiyeje binebilir çeşitli eğlence merkezlerinde zaman geçirebilir. Zirvede Uludağ’ın eşsiz manzarasını izlerken yöreye özgü sıcak şarabın tadına bakabilirsiniz. Yada çocukluk yıllarınıza dönüp kartopu oynayıp kardan adam yapabilirsiniz. Kısacası kar rüyası hafta sonunun sakin olan Cumartesi günleri sizi bekliyor. Uludağ’da serbest zamanla geçen keyifli günün ardından saat 16:30 civarı Bursa şehir merkezinde bulunan otelimize hareket ediyoruz. Açık Büfe Akşam yemeğimizi alarak konaklamamızı yapıyoruz.

2.GÜN: ULUDAĞ-İSTANBUL
Otelde alınan Açık büfe sabah kahvaltısı sonrası saat 08:00’da otelden hareketle Uludağ’a hareket ediyoruz. Yaklaşık 45 dakikada Uludağ Kayak merkezindeyiz. Uludağ 1. bölgede verilen serbest zamanda sınırsız kayak keyfi yaşayabilirsiniz. Akşam 16:30 – 17:00 de buluşma noktasına gelerek İstanbul’a dönüş Yolculuğu’na başlıyor ve Bursa’da meşhur İskender Molası (ekstra) veriyoruz. Molanın ardından yaklaşık 3-3,5 saat sonunda İstanbul’a varıyoruz misafirlerimizi daha önce almış olduğumuz noktalara bırakarak başka  bir Tatil Bugün organizasyonunda buluşmak ümidiyle vedalaşıyoruz

İncele !

2014 Yari Yil Tatil Planlaniniz Hazirmi Değilse?

Kış gibi soğuk ve kısıtlayıcı bir mevsimi bile sevdiren tek bir şey var, kayak.  Spor yapmayı ne kadar severseniz sevin, binaların içinde, kapalı salonlara tıkılıp, minimum temiz hava ile yapılan spordan keyif alınmıyor. Doğanın içinde, huzurlu bir ortamda, karda kaymak gibi bir pistte kayarken hayal edin kendinizi, benim için keyif bu. Hazır tam sezonuyken ve yarı yıl tatili de yaklaşırken size bir kaç kayak merkezi önereyim dedim, hem yeni başlayanlar için hem de kendini geliştirmek isteyenler için en uygunları seçtim.

kayak tatili
Kartalkaya tatili benim listemde ilk sırada, burayı yeni başlayanlardan çok kendini geliştirmek isteyenlere tavsiye ederim. Kartalkaya’nın en sevdiğim tarafı kuru kalabalık olmaması. Hani şu Uludağ’da boardlarını sadece fotoğraf çektirmek için kullanarak pistin yarısını iptal eden bir kalabalık var ya, işte o saçma kalabalık Kartalkaya’da yok. Pistlere gelince, 12 pisti ve  Avrupa standartlarında bir snowpark’ı var yani sadece kayakçılar için değil asıl Snowboard yapanlar için de cennet.

İkinci durağımız Sarıkamış, henüz bizzat tecrübe etmedim ama en son ben burada bu yazıları yazarken Aileden gidenler öve öve bitiremediler. Efendim şöyle güzelmiş pistler, kar şöyle kaliteliymiş. Toplam 20 km uzunluğunda 9 pisti, bir snowparkı bulunan Sarıkamış ayrıca yeni başlayanlar için de en uygun kayak merkezlerinden biri.

Gece hayatı sevenler ve işin daha çok eğlencesinde olanlar için önerim tabii ki Uludağ. Hem üniversite festivallerine ev sahipliği yapması, hem de gece hayatının canlılığı açısından Uludağ diğer tüm kayak merkezlerinden ayrılıyor. Pistleri yeni başlayanlar için uygun olsa da kalabalığı ve kısıtlı pistleri ile ileri düzey kayakçılar için cazip sayılmaz.

Eğer uzun yol severseniz, Palandöken de bir diğer önemli merkezlerden biri. Palandöken’de sezon Mayıs’ın ilk haftasına kadar devam ediyor, 22 pist ile hizmet veren merkezde Slalom ve Büyük Slalom yarışları için de tahsis edilmiş iki adet olimpik pist var.

Size tavsiyem, eğer yeni başlıyorsanız gideceğiniz yerin çok kalabalık olmamasına dikkat edin. Kendini geliştirmek isteyenlere ise en büyük tavsiyem, daha önce gitmediğiniz yerlere gidin ve bol bol yeni pistler deneyin. Şimdiden iyi eğlenceler, iyi tatiller dilerim.

İncele !

Kartalkaya'ya Kamyon Kamyon Kar Taşındı

Kar seviyesinin düştüğü Kartalkaya'da tatilcileri daha rahat kayak yapması için kamyonlarla kar taşınıyor

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da, kar seviyesinin düşmesi nedeniyle tatilcilere kayak imkanı sunulması için bölgeye kamyonlarla kar taşınıyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kar yağışının olmaması nedeniyle Kartalkaya'da kar seviyesi pistlerde yer yer 30 santimetreye kadar düştü.

Kayak merkezinin bazı kesimlerde toprak zemin ortaya çıkması üzerine Kartalkaya'daki otel yetkilileri, tatilcilerin daha rahat kayak yapabilmesi için karın yoğun olduğu Sarıalan bölgesinden kamyonlarla pistlere kar taşımaya başladı. Sarıalan bölgesinde kepçelerle toplanan kar, kamyonlara yüklenerek bölgede belirlenen yerlere dökülüp tatilcilere kayak yapma imkanı sunuluyor. Tatil için Ankara'dan Kartalkaya'ya gelen Süleyman Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kartalkaya'da kar durumu çok iyi değil ama hava çok güzel. Dört gündür buradayız. Pistlerde toprak gözüküyor. Geçen yıl bu tarihte de gelmiştim ve buralar hep kar doluydu" diye konuştu.

Bu tatili çok önceden planladıklarını anlatan Çalışkan, otel yetkililerinin de kendileri gibi bu duruma şaşırdığını ifade etti. Tatilcilerden Mustafa Nuri Çoban da Kartalkaya'da karın olmaması nedeniyle 4 gündür aynı pistte kayak yaptıklarını anlattı Snowboard Milli Takım Sporcusu Tanzer Pehlivan ise "Kartalkaya'ya snowboard yapmak için kayak hocalarıyla birlikte geldim. Fakat kar durumu olmadığı için antrenman yapamıyoruz. Bu da bizim çalışmamızı etkiliyor. Burada istediğimiz verimi alamadık" dedi. Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri de bölgede pazartesi gününe kadar kar yağışının beklenmediğini bildirdi.

İncele !

2014 Süper Erken Rezervasyon Tatil Fırsatları

Hediyelik Yaz Tatili Erken Rezervasyon

Her insanın hayalinde güzel bir tatil planı vardır. Bu planı bazen uzun süren konuşmalar sonucu hayata geçirme isteğinde oluruz. Hayalimizi gerçekleştirebilecek güzel bir tatilin püf noktaları vardır. Mutlu olabilmek, yaptığımız tatilden keyif alabilmek, eğlenebilmek, stres atabilmek, dinlenmek, yeni yerler görmek, kültür alışverişi içinde olmak, farklı lezzetler ile tanışmak ve daha nicesi iyi bir tatilin püf noktalarında gizlidir. Tatilini daha ekonomik yapmak isteyenlerin tercihi Erken Rezervasyon’dur.

Tatil planı yaparken öncelikle nereye gideceğimize dair karar vermeliyiz. Ege bölgesi mi? Akdeniz bölgesi mi? Karadeniz bölgesi mi? veya Anadolu da bir yer mi?

Erken Rezervasyon Tatil Fırsatları 2014


Tam olarak istediğiniz bölgeyi belirlemeniz, sizin tatilinizin daha güzel geçmesi için atmış olduğunuz ilk adımdır. Tatilinizi yapmak istediğiniz bölgeyi seçtikten sonra sıra nasıl bir tatil yapmak istediğinize dair bir karar vermeniz gerekmektedir. Bu kararı vermeniz sizin mutlu bir tatil geçirmeniz için gerekli olan püf noktalarından bir diğeridir çünkü erken rezervasyon ile tatilinizi önceden alabilirsiniz. Ülkemiz turizm sektöründe çok renkli eğlencelere imza atmaktadır. Alternatif turizm konusunda oldukça başarılıyızdır. Coğrafyamız; yamaç paraşütü, rafting, deniz turizmi, kültür turları, su sporları ve daha birçok alanda aktivite düzenlenecek duruma elverişlidir.

Erken Rezervasyon Kültür Turları 2014

Kültür turları, kayak turları, deniz turizmi her alanda eğlenebileceğimiz birbirinden güzel şehirlerimiz ve beldelerimiz vardır. Güzel bir tatil için yapmamız gereken birkaç yararlı durum sayesinde artık hayalimizdeki mutlu tatili yapabiliriz. Kültür Turları’nda erken rezervasyon ile normal fiyatından çok daha düşük miktarlara tatilinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Mutlu bir tatil için daha ayrıntılı bilgi edinmek, bu konuda danışmanlık almak, tesisler hakkında bilgi edinmek ve daha fazlası için tatil acentalarından bilgi alabilirsiniz!

İncele !

2014 Yılında 'Sınırsız tatil' hayal değil

'Sınırsız tatil' hayal değil artık.

İstediğiniz zaman ve istediğiniz kadar tatil yapabileceğiniz bir işiniz olması kulağa hayal gibi gelse de bu hayali gerçeğe dönüştüren şirketler var.

ABD’de son zamanlarda uygulanmaya başlayan bir uygulama özellikle çalışanları oldukça memnun ediyor. Business Insider sitesinin haberine göre henüz belli başlı birkaç firmada başlayan ‘sınırsız tatil’ ilk bakışta ütopik bir iş modeli gibi görünse de, bunu başarıyla hayata geçirebilen şirketler var.

Sınırsız tatil uygulaması suistimale açık olsa da yetkililer korktukları kadar olumsuz bir durum olmadığını söylüyor.

İnsan Kaynakları Yönetim Topluluğu (SHRM)’in verilerine göre ABD genelinde ‘sınırsız tatil’ uygulamasını şirketlerin sadece %1’lik bir kısmı uyguluyor. 2014 yılında %2’lik başka bir kısım da bu uygulamayı hayata geçirmeyi planlıyor.

Sınırsız tatil’e en fazla Silikon Vadisi’ndeki yeni başlayan şirketlerde rastlanıyor. Ancak Netflix, Best Buy ve Evernote gibi büyük şirketler de bu uygulamayı kullananlar arasında.

‘Sınırsız tatil’in artıları

1) Çalışanlar uzun tatiller yaparak enerjilerini depolayabiliyor. Araştırmalar bu şekilde çalışmanın klasik çalışmaya göre çok daha verimli olduğunu ortaya koyuyor.

2) Çalışanların güveni ve esnekliği artıyor. Çalışanlar sınırsız izin hakkı sayesinde şirketleriyle aralarındaki güveni sağlamlaştırmış oluyor. Şirketler çalışanlarından ‘çok sıkı’ çalışmalarını isterken bunun karşılığında da istedikleri kadar tatil yapabilme imkanı sunuyor. Proje bazlı çalışmalarda projenin biteceği tarihe kadar olan süreyi istedikleri gibi kullanma şansları oluyor.

3) Çalışanlar sınırsız tatil sunan şirketlerde çalışmayı istedikleri için, bu şirketlere olan talep artıyor. Bu sayede de şirketler en yetenekli elemanları seçebilme imkanına kavuşuyor.

Eksileri;

1) Çalışanlar arasında denge kurmak zorlaşıyor. Herkes aynı anda tatil yapamayacağı için tatil dönemlerini ayarlamak yönetimsel kadrolar için oldukça zor bir süreç halini alıyor.

2) Çalışanların sınırsız tatil imkanından kendi istekleriyle az yararlanması. İnsanlar kullanacakları tatilin süresi konusunda kararsız kalıyor ve bilinçli olarak az tatil yapıyorlar.

3) Uygulamanın bazı iş kolları için uygulanabilir olmaması. Sınırsız tatil uygulaması saat başına ücret ödenen işler ya da çağrı merkezi gibi iş yerleri için pratikte uygulanması imkansız bir iş modeli olarak karşımıza çıkıyor.

İncele !

Tatil ve Sıradışı 9 Kış Sporu

Kışın yapılabilecek aktiviteler astında sandığınız kadar az değil. Birbirinden farklı Sıradışı 9 kış sporu.

Kore’de Kutup Ayısı Yüzüşü


Her sene ocak ayında Busan’da yarışmacılar sadece mayolarıyla Kore’nin buz gibi sularında 80 metrelik bir yarışla yeni yılı kutluyorlar. 1988'den beri Korelilerin katılığı çılgın yarışma Haundae Sahilinde gerçekleşiyor ve ismini kutup ayılarının yüzme stilinden alıyor. Kutup ayılarını kıskandıkları için değil tabii ki, Koreliler bu yarışmanın yeni yılda sağlıklı kalmanın yolu olduğunu da düşünüyorlar. Ancak buz gibi suya atladıktan sonra bitiş çizgisine kadar olan 80 metrelik mesafeyi yüzmek zorunda olmak pek de kolay bir yol gibi görünmüyor.

Alaska’da Köpek Kızağı


Köpek kızağı, Alaska’nın ata sporu desek yanlış olmaz. Sadece yerlilerin değil, dünyanın her tarafından maceraperestlerin de ilgi gösterdiği köpek kızağı isteğe bağlı olarak birkaç dakika da sürebilir, günlerce de…. Tanana’da 11 günlük paket tatil programları var. Kızak köpekleriyle sadece bir öğleden sonra geçirmek isteyenler için de yarım millik mesafeden oluşan rehberli turlar bulunuyor.

Polonya’da Buz Yelkeni


Polonya’nın Masurya bölgesindeki göller buz tutunca buz yelkeninin de vakti geliyor. Yarışmacıları yavaşlayacak dalgaların olmaması, sporu çok hızlı ve tehlikeli kılıyor.

Utah’da Kar Uçurtması


Kayak veya snow board ile kendilerini uçurtmalara kanvalayan adrenalin tutkunları, rüzgarın kuvvetiyle Uyan’ın karlı tepelerinden aşağı hem süzülüyor hem de uçuyorlar. Ogden Valley’de bulunan Utan Kite Addiction’a başvurup birkaç özel ders alarak bu heyecana hazır hale gelebilirsiniz.

Kolorado’da Bisiklet Kayağı


Karın üstünde bisikletlerin korkutucu geldiğinin fakındayız. Kolorado’daki Durango Mountain Resort tekdüze kar sporlarından sıkılmış olanlar için bisiklet tekerleklerini kayaklarla donatmış ve alternatif bir heyecan yaratmış. Sırf bu spor dalı için her sene düzenlenen bir festival bile var. İyi bir bisiklet biniyor ve kayak yapıyor olabilirsiniz ama yine de bu spor için birkaç ders almanızda fayda var.

Finlandiya’da Buz Kartingi


Finlandiyalılar go-kart keyfini buza taşımışlar. Tam da buzlarla kaplı Finlandiya’ya yakışır bir hareket ! Kuusamo kentinde buz tutmuş göl üzerinde go-kart yarışları düzenleniyor. Adrenalinin zirveye çıktığı yarıştan sonra sıcak çay veya kahve ile kendinize gelebilirsiniz.

Şili’de Buz Tırmanışı


Santiago yakınlarındaki El Morado buzullarına tırmanmak için her yıl pek çok maceraperest bölgeye akın ediyor. Kışın yapılabilecek en göz kamaştırıcı etkinliklerden biri olarak bilinse de tehlikeli olduğunu vurgulamak gerek. Tırmanış sırasında karşılaşılacak olan büyüleyici manzarayı unutmamak için fotoğraf makinesini unutmayın!

Kanada’da Kar Simidi
Kar seviyorsanız ama kayak ya da snowboard ilginizi çekmiyorsa simiyle yokuş aşağı kaymak kadar keyif veren bir spor daha zor bulunur. Kolay, ucuz ve çok eğlenceli simitle kaymak. Birkaç simit birbirine bağlı olarak kayıldığında eğlence daha dazla artıyor. Kanada”da simiyle kayma sezonu Noel ile birlikte başladı bile!

Minnesota’da Köpek Kayağı


Kendi köpeklerinizle karlı bir macera için Minnesota’da köpek kayağı da sıra dışı bir deneyim olabilir. Midwest Skijorers Club Minnesota bölgesindeki köpek kayağı organizasyonlarına ev sahipliği yapıyor.

İncele !

Woow İşte 2014 yılının resmi tatil günleri

Yaşasınnnn 2014 yılında da tatile doyacağız...

Her yeni yıla sayılı günler kala en merak edilen konuların arasında, o sene resmi tatillerin hangi günlere denk geleceği yer alıyor.  2429 sayılı kanuna göre düzenlenen resmi tatillerde izinli olan çalışanlar ve öğrenciler her yıl bu günleri iple çekiyor. 2013 yılında Kurban ve Ramazan Bayramı, resmi tatiller ve hafta sonu izinleriyle beraber toplam 117 gün tatil yapan çalışanlar ve öğrenciler, 2014’te iki gün daha az dinlenerek 115 gün izin yapacak. 

2014’ün ilk tatili ise 31 Aralık’taki yılbaşı gecesinin ardından 1 Ocak Çarşamba günü olacak. 27 Temmuz Pazar günü Ramazan Bayramı Arifesi ile başlayan ve 30 Temmuz Çarşamba günü sona eren bayram tatili üç mesai gününe denk geliyor. Böylelikle hafta sonu tatiliyle birlikte toplamda 5 gün izin yapılabilecek.

3 Ekim Cuma günü Kurban Bayramı Arifesi Günü ile başlayan tatilinin birinci ve ikinci günü hafta sonu olacak. Pazartesi ve Salı günleri de 3. ve 4. gün tatillerine denk gelecek Kurban Bayramı boyunca toplamda 5 buçuk gün izin yapılmış olacak.

Toplamda 14,5 gün olan resmi ve dini bayram tatillerinin 3,5 günü de hafta sonuna denk geliyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın cumartesi gününe rastlaması nedeniyle, bu gün, hafta sonu tatilinde geçirilecek.  

İncele !