2013 Yılında Marmaris kalesi ziyarete açıldı

2013 Yılında Marmaris kalesi ziyarete açıldı2013 Yılında Marmaris kalesi ziyarete açıldı

Restorasyonunda Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden beri kullanılan ve geçmişi yaklaşık 2 bin yıl öncesine dayanan Horasan harcının bir benzeri olan nidrolik kireç kullanılan kalenin ziyarete açılması için düzenlenen törene, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Bakan Yardımcısı Abdurrahman arıcı törendeki konuşmasında, kültürel varlıkların bulunduğu yerde sergilenmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'de gün yüzüne çıkartılmış birçok tarihi eserin yurt dışındaki müzelerde sergilendiğine dikkati çeken Arıcı, bakanlık olarak bu eserleri ait olduğu yere getirmek için mücadele verdiklerini belirtti. Son olarak bir kaç gün önce İngiltere'de bir müzayedede satışa çıkarılan ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in girişimleriyle satışı durdurulan, Osmanlı mezar taşlarının Türkiye'ye getirildiğini ifade eden Arıcı, benzer girişimlerin devam edeceğini bildirdi.

2013 Yılında Marmaris kalesi ziyarete açıldı

Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer da Muğla’nın Arkaik Dönem’den bu yana insan hayatında önemli yer tuttuğunu belirtip, "Muğla, kültürel varlıklar açısından Ülkemizin göz bebeklerinden. İl genelinde 195 ören yeri bulunuyor. Bunların 22’sinde düzenleme çalışmaları tamamlandı. Halen devam eden 15 arkeolojik kazı, 5 arkeoloji müzesi mevcut. Türkiye’deki tek su altı arkeoloji müzesi ilimiz sınırlarında bulunmaktadır. Ayrıca, Muğla UNESCO tarafından kültür mirası olarak tescillenen 3 esere de evsahipliği yapıyor. Bu varlıkları gelecek nesillere aktarma görevinin mutluluğunu üzerimizde taşıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından müzesindeki 4 teşhir salonuyla birlikte restore edoilen kale, Bakan Yardımcısı Arıcı ve Vali Güvençer tarafından kurdelesi kesilerek yeniden ziyarete açıldı. Açılışın ardından törene katılanlan müzeyi gezdi.

Marmaris Kalesi

Antik kaynaklarda kale ile ilgili ilk bilgileri günümüze aktaran MÖ 490-425 yılları arasında yaşamış ünlü tarihçi Halikarnassoslu (Bodrum) Heredot, Marmaris'te ilk surların M.Ö. 3 binde yapıldığını yazmıştır. Kalenin yapımından söz eden tek yazılı kaynak ise Evliya Çelebi'nin Seyahatname'si. 17. yüzyılda Muğla çevresini gezen Evliya Çelebi, Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos seferi öncesinde kalenin yaptırılması için emir verdiğinden ve kalenin sefer sırasında askeri üs olarak kullanıldığından söz etmekte. Kalenin önemli bir kısmı, Birinci Dünya Savaşı sırasında bir Fransız savaş gemisinin top atışlarıyla yıkılmıştır. Cumhuriyet öncesinden başlayarak 1979 yılına kadar kalede Marmarisliler iskan edildi. Marmaris Kalesi'nin içinde 18 konut, bir çeşme ve bir sarnıcın bulunduğu biliniyor. Marmaris Körfezi'ne uzanan yarımada üzerinde ve limana hakim bir noktada kurulmuş olan kale, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun 14 Ekim 1983 tarihinde aldığı kararla korunması gereken anıtsal yapı olarak tescil edildi. 1980 yılında kalenin onarımına başlanmış ve onarım 1990 yılında tamamlanarak Marmaris Kalesi 18 Mayıs 1991'de müze olarak hizmete açılmıştı.


İncele !

Bodrum Eylül güneşinin tadını çıkarttılar

Bodrum Eylül güneşinin tadını çıkarttılarBodrum Eylül güneşinin tadını çıkarttılar.

Plajlara akın eden turistler, bol bol güneşlenip su sporları yaptı. Bazı turistler de günübirlik tekne turlarına katılıp Bodrum’un güzelliklerini gezdi.

Turizm sezonunun son günlerinde 39 derece hava ve 22 derece deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü Bodrum’da çoğu yabancı, turistler plajları doldurdu. Sıcak hava nedeniyle birçok turist üstsüz güneşlenirken, bazı turistler de günübirlik tekne turlarıyla cennet koyları gezdi. Teknelerden atlayıp denize giren turistler tatilin tadını çıkardı. Bazı turistlerse güneşin altında uyuyakaldı.

Bodrum Eylül güneşinin tadını çıkarttılar

Doluluk oranlarının yüksek olduğu turistik tesislerde rezervasyonların ekim ayının sonuna kadar devam ettiğini belirten Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon, "Özellikle Avrupa ülkelerinden yoğun olarak gelen turistler ilçedeki tesisleri doldurdu. Havaların da güzel olması nedeniyle kuzey Avrupa ülkelerinden Bodrum’a düzenlenen uçuşlarda, uçakların dolu olduğunu öğrendik. 2014’ün turizm sezonunda en az yüzde 20’lik bir artış bekliyoruz. Bu nedenle ekim ve mayıs ayları arasında katılacağım 20’ye yakın uluslararası turizm fuarında Bodrum için çok etkili bir tanıtım kampanyası hazırlıyoruz" dedi.


İncele !

2013 Yilinda Uçaklara tavan fiyatı geliyor

2013 Yilinda Uçaklara tavan fiyatı geliyor2013 Yilinda Uçaklara tavan fiyatı geliyor.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Karayolları Genel Müdürlüğünde 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası Sonuç Bildirgesi'ni açıkladı.

2013 Yilinda Uçaklara tavan fiyatı geliyor


Bakan Yıldırım'ın açıklamalarının satır başaları şöyle;


"Gelecek 10 yılda ulaştırma alanında ağırlıklı yatırım demiryollarına yapılacak. 2023'te demiryolu ağımız 25 bin kilometreye çıkacak" dedi.
"Havayolu sektöründe Türkiye'nin filosunda 371 uçağın bulunuyor. Bu sayı 10 yıl sonra 750'ye çıkacak ve havayolunu kullanan yolcu sayısının 2023'te 350 milyona ulaşacak"


"Genişbant internet abone sayısı 10 yıl sonra 60 milyona ulaşmasını hedefliyoruz. Haberleşme sektörünün cirosu 2023'te 160 milyar dolara ulaşacak"


"Uçak biletlerinde tavan fiyat çalışması tamamlandı, muhtemelen bayram sonrasında yürürlüğe girer"
"Elde ettiğimiz teknolojik birikimle birlikte, Türkiye 2035'te uzay mekiği çalışmalarına katılan bir ülke haline gelecek" dedi.



İncele !

2013 Yili En güzel oteller seçildi

2013 Yili En güzel oteller seçildi 

2013 Yili En güzel oteller seçildiBu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkiye’nin en başarılı Turizm yatırımcıları ödülleri Esma Sultan yalısında düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödül töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Türkiye’nin turizim alanında gelişmesinde Turizm yatırımcılarının büyük rolü olduğunu vurgulayarak, "Türkiye’nin 1980’li yıllarda başlayan turizm trendi 2000’li yıllarda dünyanın en seçkin 10 ülkesi arasına girmesi ve bugün de ilk altı içinde yer alması turizm yatırımcılarının büyük çabalarıyla olmuştur. Eğer 1980 yılında 327 milyon dolar olan turizm gelirimiz 2012 yılında yaklaşık 79 kat artarak 29,3 milyar dolara yükselmişse bunda turizm yatırımcılarınn çok büyük emegi ve katkısı var burda hepsine teşekkür ediyorum." dedi.

2013 Yili En güzel oteller seçildi Capital ve The Ekonomist dergileri tarafından düzenlenen toplam 13 kategoride yapılan ödül töreninde birincilik ödüllerini, Beş yıldızlı oteller ve Büyük kent otelleri kategorisinde, Divan İstanbul Asya Kent, Otel işletmeleri kategorisinde JW Mariott Ankara, kongre otelleri işletmeleri kategorisinde ,Cornelia Diamont Golf Resort & Spa, butik oteller işletmesi kategorisinde, Argos in Cappadocia, marina İşletmeleri kategorisinde D-Marin Göçek Marina, Kültür Turizmi işletmeleri kategorisinde, Museum Hotel Cappadocia,Sağlık turizmi kategorisi, Güral Sapanca Wellness Park, Doğa Turizmi işletmeleri kategorisinde, Güral Sapanca Wellness Park, Spor Turizmi İşletmeleri kategorisinde, Xanadu Snowwhite, Çevreci oteller işletmeleri kategorisinde, Cornelia de Luxe Resort, Beş yıldızlı oteller,Kıyı bölgesi otelleri kategorisinde, Titanik Deluxe Belek,Türkiye’nin en büyük Turizm yatırımları kategorisinde ise Maxx Royal Belek Golf& Spa havayolları şirketleri kategorisinde,Türk Hava Yolları, birincilik ödüllerini kazandılar. Türk Hava Yollar Genel Müdürü Temel Kotil ödül sonrası yaptığı konuşmada, biz günde 25 saat çalışıyoruz bu ödülle artık 26 saat çalışırız. Bu yıl yüzde 25 büyüdük inşallan bundan sonra da devam edeceğiz. Bu yıl 50 milyon yolcu taşıyacağız.Avrupada ikinci büyük hava yolu şirketi olduk. Artık birinci olmak istiyoruz" dedi. Ödül töreni ünlü Türk sanatçısı Erol Evgin konseri ile son buldu.


İncele !

Bayram Tatili için Doğubayazıt ilgi odağı oldu

Bayram Tatili için Doğubayazıt ilgi odağı oldu 

Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Efe, Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı, meteor çukuru, buz mağarası, Balık gölü gibi tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkati çeken Doğubayazıt ilçesinin, çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırladığını belirtti.

Bayram Tatili için Doğubayazıt ilgi odağı oldu


İlçenin tarihi ve kültürel değerleriyle ön planda olduğunu anlatan Efe, 5 bin 137 rakımıyla Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı'na daha fazla turistin gelmeye başladığını söyledi.

Bayram Tatili için Doğubayazıt  ilgi odağı olduTürkiye, İran, Ermenistan sınırlarının kesiştiği noktada yer alan Ağrı Dağı'nda Hz. Nuh'un gemisinin izinin bulunduğu rivayetinin de bölgeye turistlerin ilgisini çektiğini vurgulayan Efe, her yıl binlerce yerli ve yabancı dağcının zirveye tırmandığını belirtti.

Efe, ilçeye 5 kilometre uzaklıklarda sarp kayalar üzerine kurulan, 99 yılda tamamlanan tarihi İshak Paşa Sarayı, denizden yüksekliği 2 bin 241 metre olan Balık Gölü, Gürbulak Gümrük Kapısı'na 2 kilometre mesafedeki alana 1892'de göktaşı düşmesi sonucu oluşan 60 metre derinliğindeki meteor çukurunu da sürecin ardından çok sayıda turistin ziyaret ettiğini vurguladı.

Küçük Ağrı Dağı'nın güneyinde elips biçiminde yaklaşık 100 metre uzunluğunda, 50 metre genişliğinde 10 metre derinliğindeki doğal anıtı andıran buz mağarası ile yörede 17. yüzyılda yaşamış şair, filozof, tarihçi ve mutasavvıf olan Ahmed-i Hani'nin türbesinin en çok gezilen bölgeler arasında yer aldığını anlatan Efe, İran, Pakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Çin gibi ülkelere giden araçların geçiş noktası olan Gürbulak Sınır Kapısı'nın da ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade etti.
İlçenin çözüm süreciyle ilgi odağı olduğunu, bu değerlerin değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Efe, iş adamlarının bölgeye yatırım yapmasını beklediklerini vurguladı.

İncele !

Datça seferleri yeniden başlıyor

Datça seferleri yeniden başlıyorDatça seferleri yeniden başlıyor.

Muğla’nın Datça İlçesi’nde, iki yıldır kapalı bulunan balıkçı barınağı statüsündeki liman yeniden uluslararası deniz yolcu trafiğine açıldı.

Tekirdağ’da, feribottan inen bir otomobilin denize uçmasının ardından ülke genelindeki limanlar mercek altına alınırken, Datça Limanı işletme ruhsatı ve uluslararası yolcu gemileri yanaşma sertifikası bulunmadığı gerekçesiyle iki yıl önce uluslararası deniz yolcu trafiğine kapanmıştı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü, eksikliklerin tamamlanması üzerine, Datça Limanı’nın bugünden itibaren yeniden uluslararası deniz yolcu trafiğine açıldığını duyurdu.

Rodos ve Simi'den Datça'ya

Yunanistan’ın Rodos ve Simi adalarından her hafta Cumartesi günleri Datça’ya düzenlenen günübirlik deniz otobüsü seferleri iki yıl aradan sonra yeniden başlayacak. Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, limanın uluslararası yolcu trafiğine yeniden açılmasının ilçe adına sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti. Üncü, "Limanda, Ulaştırma Bakanlığımız’ın istediği tüm standartlar yerine getirildi. Limanın işletme belgesi ve ISPS sertifikası alındı. Bugünden itibaren liman yeniden uluslararası deniz yolcu trafiğine açıldı. Rodos ve Simi seferleri yeniden başlayacak. Böylece ilçe ekonomisine önemli bir katkı sağlanmış olacak" dedi.

Turizm sezonu çok kısa

Üncü, Datça’da turizm sezonunun çok kısa olduğunu hatırlattı. Üncü, "Bu süreyi uzatmayı amaçlıyoruz. Yunanlı komşularımız sadece yaz aylarında değil, havalar elverdiği sürece yılın her mevsimi günübirlik seferlerle ilçemize geliyor. Datça iki yıldır bu imkanlardan mahrumdu. Şimdi bu imkana yeniden kavuşmuş olduk. Datça olarak Yunan adaları ile olan ilişkilerimizi artırmayı hedefliyoruz. Rodos ve Simi için de, Datça’nın önemli bir merkez olduğunun bilincindeyiz" diye konuştu. Kaymakam Üncü, limanın yeniden uluslararası deniz yolcu trafiğine açılmasında katkı veren Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Datça Belediye Başkanı CHP’li Şener Tokcan’a teşekkür etti.



İncele !

Arap Turistler balayı için Trabzon Uzungöl’e gelecek

Arap Turistler balayı için Trabzon Uzungöl’e gelecekArap Turistler balayı için Trabzon Uzungöl’e gelecek

Trabzon’un ve Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl’e son yıllarda artan Arap turist ilgisi turizm seyahat acentelerini farklı arayışlara itiyor. Arap seyahat acenteleri balayı çiftlerine Uzungöl’ü önerecek.

Arap Turistler balayı için Trabzon Uzungöl’e gelecek

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Doğu Karadeniz Bölgesi’nin turizm sektöründen hak ettiği payı alması için turizm odaklı yurt dışı tanıtım çalışmalarına devam ediyor. Son yıllarda bölgeye artan Arap turist ilgisini daha da yukarılara çekmek ve ülkemizin halihazırda aldığı yüzde 5 payı artırmak için çalışmalarını sürdüren DOKA, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ile Türkiye Cumhuriyeti Dubai Başkonsolosluğu işbirliği ile gerçekleştirilen ve Dubai’de ilk kez düzenlenen ‘Türkiye-B.A.E. Seyahat ve Turizm Çalıştayı’na katıldı.Körfez ülkelerinden ülkemize gelen turist sayısında meydana gelen artışın ve ivme kazanan turizm hareketliliğinin bir sonucu olarak düzenlenen çalıştayda, Körfez ülkeleri adına en önemli destinasyonlardan biri haline gelen Doğu Karadeniz Bölgesi’nin sunumu yapıldı. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından İngilizce ve Arapça olarak hazırlanan bölgenin tanıtım filminin gösterildiği çalıştayda, bölgenin turizm potansiyeli büyük ilgi topladı.Çalıştayda; Deira Travel&Torism Agency, Al Tayer Travel, ITL World, Rient Holidays, Al Diwanaya Travel&Tourism, Sharjah Airpot Travel Agency, Fairmont Raffles Hotels İnternetional, Lamar Holidays, Bedir Tour gibi önemli turizm seyahat acentaları, turizm yatırımcıları ve profesyonel turizmcilerle ikili görüşmeler yapıldı. Yapılan ikili görüşmelerde, bölgenin turizm potansiyeli hakkında yapılan bilgilendirmenin yanı sıra DOKA tarafından hazırlanan bölgenin turizm potansiyeline ilişkin broşürler, kitapçıklar, içinde Arapça ve İngilizce tanıtım filmlerinin olduğu CD’ler, turizm haritalar dağıtıldı.Gerçekleştirilen çalıştay ve yapılan ikili görüşmelerde; Araplar’ın, Doğu Karadeniz Bölgesi’ni yakından takip ettikleri ve bu ilginin sonucu olarak turizm seyahat acentelerinin Doğu Karadeniz Bölgesi’ni turalarına eklemek istedikleri ayrıca Uzungöl’e balayı çifti göndermek isteyen profesyonel turizmcilerden, bölgedeki turizm yatırım olanaklarını değerlendirmek isteyen yatırımcılara ve bölgenin tüm dünyada tanıtımını yapmak isteyen tanıtım acentelerine kadar çeşitli talepler alındı.

Son yıllarda özellikle Arap turistlerin Doğu Karadeniz Bölgesi’ne yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, “Bir Arap deyiminde; 'İnsanın mutlu olması için üç şeye ihtiyaç vardır. Bunlar, yeşil, su ve Güleryüz’dür' der. Bu üçü de fazlasıyla bölgemizde mevcut. Bu güzelliklerin tanıtımını yaparak bölgemizin turizm gelirlerini yükseltmek arzusundayız. Son ” dedi.Turizmde uluslararası platformlarda tanıtım yapılmasının önemine de vurgu yapan Genel Sekreter Kaldırım, yurtdışında yapılan tanıtımların bölge turizmine ciddi katkı yaptığını söyledi. Kaldırım, özellikle Dubai ve Suudi Arabistan turizm fuarlarında yapılan tanıtımlar sonucunda profesyonel turizmcilerin özellikle yeni evli Arap çiftleri balayı için Uzungöl'e göndermek için ciddi talepler ve sorularıyla karşılaştıklarını belirtti. Bölgeye Ortadoğu’dan gelen turist sayısında yüzde 40-50 oranında artış olduğunu ve yaptıkları çalışmaların kısa sürede sonucunu görmelerinin mutluluk verici olduğunu vurgulayan Kaldırım, ülkemiz ve özellikle Doğu Karadeniz turizmine yönelik mevcut ilginin somut turist artışına dönüştürülmesi için bu pazara yönelik tanıtım çalışmalarını arttırarak sürdürdüklerini sözlerine ekledi.


İncele !

'Beyaz Cennet'e yerli turist ilgili

'Beyaz Cennet'e yerli turist ilgili'Beyaz Cennet'e yerli turist ilgili

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 'Beyaz cennet' olarak da bilinen Denizli'deki Pamukkale'yi ziyaret eden yerli turist sayısı her geçen yıl artıyor. Bu yılın ilk 8 ayında yerli ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artarak 274 binden 310 bine çıktı. 8 ayda Pamukkale'yi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı ise 1 milyon 263 bin olarak gerçekleşti.

'Beyaz Cennet'e yerli turist ilgili

Antik dönemde termal sağlık merkezi olan Pamukkale'de bembeyaz travertenlerin yanı sıra Hierapolis antik kenti, Kleopatra Havuzu da yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Denizli Özel İdare Müdürlüğü Genel Sekreteri Adem Oklu, Pamukkale'nin etkisiyle Denizli'nin en fazla turist çeken dördüncü şehir olma başarısı gösterdiğini söyledi.

Özellikle son yıllarda yerli turist sayısında önemli artış yaşandığını belirten Oklu, "Şifalı suları ve bu suyun oluşturduğu görsel zenginlikle, ziyaretçi sayısını her geçen gün artıran Pamukkale'yi geçen ay 74 bin 140 yerli, 185 bin 451 yabancı olmak üzere toplam 259 bin 591 turist ziyaret etti. Pamukkale'ye yılda 1 milyon 700 bin ziyaretçi geliyor. Antalya, Muğla, İzmir hattından, Anadolu turlarından organizasyonlarla Pamukkale'ye 1.5 milyonun üzerinde ciddi bir turist akışı var. Her sene artan oranda ziyaretçi geliyor. Bu yılın ilk sekiz ayında yerli ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artarak 274 binden 310 bine çıktı. Sekiz ayda Pamukkale'yi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı ise 1 milyon 263 bin olarak gerçekleşti" dedi.

Pamukkale'deki antik havuzun travertenlerin yanı sıra turistlerin uğrak yerlerinden biri olduğunu belirten Oklu, "Yaz aylarında günlük ortalama 2 bin kişinin girdiği antik havuza bu yılın ilk sekiz ayında 276 bin 488 turist girdi. Pamukkale'ye beyazlığı veren termal suyun çıktığı antik havuz, bir cazibe bölgesi oldu. 'Kleopatra havuzu' olarak bilinen havuza yabancı turistlerin, özellikle Ruslar'ın yoğun ilgisi var. Turizm acenteleri, konuklarının rağbet ettiği antik havuz tercihlerini karşılamak üzere paket programlar yapıyor" diye konuştu.

Oklu, Pamukkale'deki önemli yerlerin kazı ve restorasyonu tamamlandıktan sonra yabancı turistlerin ilgisinin daha da artacağını belirtti.



İncele !

İasos Antik Kenti küllerinden doğuyor

İasos Antik Kenti küllerinden doğuyorİasos Antik Kenti küllerinden doğuyor.

Antik kentin 3 bin 600 yıl önce Yunanistan’ın Santorini Adası’ndaki Tera Yanardağı’nın patlamasının ardından küller altında kaldığı ortaya çıktı. Kazı çalışmalarında 4 bin yıllık kentin kanalizasyonuna ve antik tiyatrosuna giden tünellere ulaşıldı.

İtalyanlar’ın dünyaca ünlü arkeoloji heyeti, Studi Delle Tuscia Üniversitesi tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izniyle 53 yıldır sürdürülen İasos Antik Kenti’ni kazı ve kurtarma çalışmalarında, bir hafta önce bugüne kadar bilinmeyenlere ulaşıldı. Kazı başkanı Studi Delle Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Marcello Spanu, yardımcıları arkeolog Emanuele Borgia, arkeolog Şevki Bardakçı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Temsilcisi Selvet Karamahmut ve 28 İtalyan arkeologla üniversite öğrencileri, yeni tarihi mekanları gün ışığına çıkardı.


Yanardağın külleri altında kalmış

Antik kentin, 3 bin 600 yıl önce 200 kilometre uzaklıktaki Yunanistan’ın Santorini Adası’nda bulunan Tera Yanardağı’nın patlamasının ardından küller altında kaldığı belirlendi. Prof. Dr. Marcello Spanu, kazılar sırasında zeminden 1 metre derinlikte bulunan İasos adının kazılı olduğu agoraya giriş sütunlarının, kentin tarihiyle ilgili çok yeni ve geniş bilgiler ortaya çıkardığını belirtti. Prof. Dr. Marcello Spanu şöyle dedi:

"Girit ve Santorini adalarındaki Minos Uygarlığı’nın yok olmasına neden olan Tera Yanardağı’nın patlamasının ardından antik kent küllerin altında kalmış. O nedenle antik kentin kanalizasyon sistemiyle, tiyatroya giden tünelleri ilk günkü gibi kalmış. Yılda yaklaşık 100 bin euro harcadığımız kazı ve restorasyon çalışmalarının sonunda, burasının Türkiye’nin en büyük ve önemli arkeoparklarından biri haline geleceğinden eminim."

İasos Antik Kenti küllerinden doğuyor




Yılın 12 ayı turist yağacak

Kazı başkan yardımcısı ve Akdeniz Medeniyetleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Görevlisi Uzman Arkeolog Şevki Bardakçı da Helenistik, Roma, Bizans, Osmanlı dönemlerinde yaklaşık 4 bin yıldır kullanılan İasos Antik Kenti ve Kıyıkışlacık Köyü’ndeki tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımında etkili olunamadığına vurgu yaptı. Kurtarma ve restorasyon çalışmalarıyla büyük bir alana dağılmış tarihi eserlerin gün ışığına çıktığını, bölgenin geçmişiyle ilgili ciddi ve değerli bulgular elde ettiklerini anlatan Bardakçı şunları söyledi:

"Agora, Artemis Astias Kutsal Alanı, Zeus Mefistos Alanı, Mozaik Evi, Akrapolis, Batı Limanı Kulesi ve Piri Reis’in talimatıyla 2’nci Beyazıt tarafından 1481- 1522 yıllarında inşa edilen limanda yapılacak çalışmalar sonucunda, bölge kültür turizmi açısından en zengin antik kentlerinden biri haline gelecek. Antik kentin uydudan çekilen fotoğraf ve görüntüleriyle tam yeri ve sayısal haritası hazırlanıyor. Proje sona erdiğinde yılın 12 ayı kültür turizmi için bölgeye turist akını yaşanacak. Önümüzdeki yıldan itibaren İasos’u tanıtmak için seyahat acenteleri ve tur operatörleriyle görüşerek, günlük tekne turları ve cip safarileri düzenlenmesini sağlayacağız."

İncele !

Kurban Bayramı’nda Uzakdoğu’ya yer kalmadı

Tatil Türkiye genelinde bu yıl 6 bin kişinin Kurban Bayramı’nda Uzakdoğu’yu tercih ettiğini açıkladı.

Kurban Bayramı’nda 9 günlük uzun tatili fırsat bilen tatilciler Uzakdoğu’yu tercih etti. Fiyatların Avrupa’ya göre daha hesaplı olması ve tatil süresinin uzun olması insanların nispeten daha uzak ülkeleri tercih etmesinde önemli rol oynuyor. Türkiye’den yaklaşık 6 bin kişi Kurban Bayramı tatilini Uzakdoğu’da geçirmeyi tercih etti.

Kurban Bayramı’nda Uzakdoğu’ya yer kalmadı

Vize sorunu yok

Tatil bayramda Uzakdoğu ve Orta Avrupa turlarının tümünü sattıklarını açıkladı. Bu bayramda özellikle Endonezya, Tayland, Singapur, Hong Kong ve Maldivler tercih edildi. Tatilin uzun süreli olması ve bu mevsimde Uzakdoğu’da havanın ılık olması Uzakdoğu’nun tercih edilmesinde rol oynuyor. Ayrıca Uzakdoğu’ya vize sorununun olmaması da en önemli tercih sebeplerinden birini oluşturuyor.

Kurban Bayramı’nda Uzakdoğu’ya yer kalmadı

İncele !

Güneşin tadını son kez çıkarmak için büyük fırsat!

Güneşin tadını son kez çıkarmak için büyük fırsat!Güneşin tadını son kez çıkarmak için büyük fırsat!

Touristica Seyahat Acentesi Kurban Bayramı Tatil alternatifleri için ;
Türkiye’nin en lüks yurtiçi tatil otellerinde %35’e varan indirim fırsatları,
3 Gece 4 Gün Konaklama + Uçak + Transfer 899 TL’den itibaren Kıbrıs Tur Fırsatları ,
Uçaklı Kültür Turları ve Yurtdışı Tatil paketlerine %25’e varan indirim fırsatları tatil severlerin beğenisine sunuldu.


Kıbrıs’a %60, Kültür Turlarına % 35 talep artışı mevcut

Kurban Bayramı Tatili hakkında bilgi veren Touristica İç Turizm Müdürü Birol EREN şunları söyledi:

Kurban bayramı bu yıl Salı gününe denk gelmesinden dolayı, hafta sonuyla beraber birleştirdiğimizde 9 günlük bir tatil fırsatı doğuyor. Bu tatili değerlendirmek isteyenler için tatil seçeneklerimizden en fazla talebi; Kurban Bayramı Kıbrıs paket turlarımız, Uçaklı Gap Turları, Uçaklı Karadeniz Turları ve Uçaklı Kapadokya turları görmektedir. Kıbrıs otellerine olan talep ortalama %60 artarken, kültür turlarında olan talep ortalama % 35 oranında artış gösteriyor, avantajlı fiyatlardan yararlanmak için acele edilmesinde fayda vardır’’ dedi.

İncele !

Kurban Bayramı için oteller de yurt dışı turlar da doldu

Kurban Bayramı için oteller de yurt dışı turlar da dolduKurban Bayramı için oteller de yurt dışı turlar da doldu

Kurban Bayramı'nda 9 günlük tatil Ege, Akdeniz ve KKTC'de otelleri doldurdu. Yurt dışı turlarda en fazla ilgiyi, vize zorunluluğunun olmadığı Güney Afrika ve Uzakdoğu ülkeleri, yurt içi kültür turlarında Kapadokya ve Karadeniz turları görüyor.

Kurban Bayramı için oteller de yurt dışı turlar da doldu

Tur Operatörleri Sözcüsü Cem Polatoğlu, 9 günlük bayram tatilindeki talebi AA muhabirine değerlendirdi.

Tur şirketlerinin Kurban Bayramı için düzenlediği yurt dışı erken rezervasyon kampanyalarının tamamen dolduğu belirten Polatoğlu, 12-20 Ekim tarihleri arasında yaklaşık 700 bin kişinin tatile çıkacağını kaydetti. 200 bin kişinin tatilini yurt dışında geçireceğini ifade eden Polatoğlu, "Bayramda 200 bin kişi yurt dışına, yaklaşık 500 bin kişi de yurt içinde tatile çıkacak. Yurt dışı kampanyalar yüzde 100 dolduğu için kapatıldı. Yurt içi paketini alanların tercihi deniz, kum, güneş ve kültür turları oldu" dedi.

Turizmcilerin rezervasyon açısından son yılların en iyi Kurban Bayramlarından birini yaşadığını dile getiren Polatoğlu, yurt dışı ve yurt içinden hemen hemen her destinasyonun ilgi gördüğünü söyledi.

Tatil uzun olduğu için bir haftalık ve daha uzun destinasyonların tercih edildiğine dikkati çeken Polatoğlu, vize zorunluluğunun olmadığı ülkelere ilginin daha fazla olduğunu kaydetti.

Polatoğlu, Avrupa kültür turlarında en fazla Orta Avrupa, Balkanlar, İspanya, Benelüks ülkeleri, Prag, Paris, Budapeşte'nin tercih edildiğini belirtti.

Polatoğlu, Uzakdoğu ve Afrika ülkelerinin bu yıl daha fazla tercih edildiğine işaret etti. Uzun destinasyonlarda fiyatın bin avrodan başladığını anlatan Polatoğlu, "Tatil uzun olunca, uzun turlara ilgi de arttı. Yurt dışı turlarında Avrupa'dan önce Uzakdoğu turları doldu. Singapur başta olmaz üzere Uzakdoğu ülkelerindeki egzotik adalar, Güney Afrika satışları 2 ay önceden doldu" diye konuştu.

Ortadoğu'daki iç karışıklığın Akdeniz çanağını olumsuz etkilediğini ifade eden Polatoğlu, "Mısır, Suriye, Lübnan, Tunus ve Fas gibi ülkelere geçtiğimiz yıllarda olan ilgi, bu bayramda yaşanmadı. Geçtiğimiz bayramlarda en fazla ilgi gören ülkelerden biri Mısır'dı. 35-40 bin kişi gidiyordu. Bu bayramda Mısır'ın yanı sıra Akdeniz çanağındaki diğer ülkeler de ilgi görmedi" dedi.

Sanatçılı oteller doldu

Tatil seçeneğinde deniz, kum ve güneşi tercih edenlerin, Ege, Akdeniz ve KKTC'de sanatçılı program hazırlayan otelleri yüzde 100 doldurduğunu söyleyen Polatoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En çok rağbeti sanatçılı oteller görüyor. 7 gece 8 gün için fiyat kişi başına bin 200 liradan başlıyor. Deniz, kum ve güneş tatilinin yanı sıra eğlenceyi tercih edenler bu konseptte hizmet veren otelleri doldurdu. Kültür turlarında en çok Kapadokya ve Karadeniz turları rağbet gördü. Kapadokya bölgesi turları 3 gece olanlar 250 lira, 7 gece olanlar 450 liradan başlıyor."

Çözüm süreciyle birlikte yüzde 100'ün üzerinde ilgi gören Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik GAP turlarında ise PKK'nın "Çekilmeyi durdurduk" açıklamasıyla birlikte tedirginliğin arttığını söyleyen Polatoğlu, "Ramazan Bayramı'nda geçtiğimiz yıla göre yüzde 100 artan GAP turları, Kurban Bayramı'nda fazla ilgi görmedi. Bunun son dönemde verilen mesajlardan ötürü artan tedirginlikten kaynaklandığını düşünüyoruz" diye konuştu.





İncele !

Gezmeyi sevenlerin yeni adresi

Gezmeyi sevenlerin yeni adresi: Gezimanya.comGezmeyi sevenlerin yeni adresi.

Hepimizin bildiği gibi, yurtdışı gezileriyle ile ilgili Türkçe kaynaklar çok sınırlı. Bu nedenle gezmeyi ve keşfetmeyi sevenler, bilgiye ulaşmak için çok farklı kaynaklardan saatlerce araştırma yapmak zorunda kalıyor. Gezimanya’nın çıkış noktası, bu boşluğu doldurmak.

Gezmeyi sevenlerin yeni adresi:

Peki nedir bu Gezimanya?

Gezimanya, dünyadaki tüm ülke ve şehirlerle ilgili bilgilerin ve bu şehirlerle ilgili gezgin notlarının güncel olarak görüntülendiği, içeriğini ve gücünü dünyanın bir çok bölgesine gitmiş 30'a yakın ve devamlı artan gezgin yazarından alan interaktif bir gezi portalı. Ülke ve şehirler ile ilgili genel bilgiler, öneriler, pratik bilgiler, gezi anıları, galeriler, fotoğraflar, videolar, gezginlerle röportajlar ve alternatif rotalar Gezimanya’nın dolu dolu içeriğinden bazı satır başları.

Gezimanya, bir yandan siteyi ziyaret eden gezginlerin başka bir siteye gitmeye gerek duymadan, bilgiye hızlı ve eğlenceli bir şekilde erişmelerini sağlamayı amaçlarken, diğer yandan gezme ve keşfetme tutkusuna sahip kişileri buluşturan en eğlenceli ve en çok başvurulan adres.

Siz de paylaşın!

Site aynı zamanda üyelerine kendi gezi anılarını da paylaşma imkanı sunuyor.

Gezginleri gerçek hayatta da bir araya getiriyor!

Gezginleri sanal dünya dışında da bir araya getirmeyi amaçlayan Gezimanya, etkinlik takvimi bölümünde hem kendi organize ettiği hem de siteye destek olan tur şirketlerinin etkinliklerine yer veriyor. Özel gezgin ve blogger geceleri düzenliyor!


İncele !

Rus turistler kışın da gelecek

Rus turistler kışın da gelecek. Moskova'ya son üç ayda iki heyet gönderen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye ile Rusya arasındaki turizm hareketliliğini artırarak, Rus turisti kış aylarında da Türkiye'ye çekme çalışmalarına hız verdi.

Rus turistler kışın da gelecek.
Rus turistler kışın da gelecek
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan'ın başkanlığındaki heyet 2013 yaz sezonunun değerlendirileceği 'Türkiye-Rusya Turizm Çalışma Grubu'na katılmak üzere bir kez daha Moskova'ya gitti. Türk ve Rus heyetleri, 18 Eylül'de, iki ülke arasındaki turizm hareketliliğini ve önümüzdeki kış sezonuna ilişkin görüşmeler gerçekleştirecek. Bakan Çelik'in talimatıyla Rusya'ya giden Bakanlık yetkililerine eşlik eden sektör temsilcileri; turizm sektöründe hizmet kalitesi ve turist güvenliğinin arttırılması, turizm yatırımları ve turizm tanıtımında karşılıklı işbirliği olanakları ile 2012-2013 eylem planı programının uygulaması gibi konulara eğilecek.

Önümüzdeki kış sezonuna ilişkin temaslarda bulunacak Türk heyetinde TUROFED Başkanı Osman Ayık, TYD Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Bektaş, Cüneyt Baltaoğlu, RBK Firması'ndan Ruhittin Kader ve Sağlık Bakanlığı temsilcileri yer alıyor.

Rusya Federal Turizm Ajansı, Tüketici Hakları Koruma Ajansı, Olağanüstü Haller Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Yurtdışı Ruslara Yardım, Koruma ve Destekleme Merkezi, Rusya Sigortacılar Birliği, Türkiye-Rusya Turist Güvenliği Alt Çalışma Grubu, Tur Operatörleri Birliği, Uluslararası Yat Festivali 'Karadeniz' Organizasyon Komitesi ile Otelciler ve Restoranlar Birliği temsilcilerinden oluşan Rus heyetine ise Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Aleksandr Radkov başkanlık ediyor.
Türk heyeti, Türkiye-Rusya Turizm Çalışma Grubu toplantısı öncesinde, bugün, kış turizmine ve kış sezonuna yönelik olarak Moskova'da gerçekleştirilen ve Türkiye'nin de 350 metrekarelik bir stant ile katıldığı Leeisure 2013 Moskova Turizm Fuarı'na katıldı.


Rus turistler kışın da gelecek


İncele !

Kurban Bayramı Tatil Turları 2013

Türkiye’de Tatil turları son dönemlerde çokça rağbet gören bir hal almaya başladı. Tatil yapmanın en ucuz yöntemlerinden birisi de erken rezervasyondu. Ancak bundan böyle tatil turları sayesinde de günümüzde uygun fiyatlarda tatil fırsatları yakalayabilirsiniz. Bunun için illa ki erkenden rezervasyon yapmanız ya da erkenden tatil ayarlamak için koşuşturmanız gerekmiyor. Artık sizlerde tatilinizi son haftalarda bakacağınız 2013 tatil turları sayesinde uygun fiyatlarda tatil yapabileceksiniz.

Tatil Turları, genel olarak Türkiye’de ki tatillerini kara yolu ile, Türkiye yakınlarında ki ülkelere deniz yoluyla ulaşım sağlamaktadır. Akdeniz deniz turları, Ege turları, Karadeniz turları gibi hem deniz & güneş tatili yapabilir hem de isteğinize bağlı olarak doğal güzellikleri olan Karadeniz bölgesinde ki yeşil ormanlara giderek, doğal oksijen alabilirsiniz. Sizlerde tatil turlarına katılarak 2013 yılı tatilinizi çok keyifli bir hale getirebildiğiniz gibi uygun fiyatlarda tatil yapabilirsiniz. Hele ki şu son günleri kalan Ramazan ayında tatile çıkmayı planlıyorsanız, %50'ye varan tatil indirimlerinden yararlanabilirsiniz. Bunun için ülkemizde ki tatil turlarının sitelerine girerek çeşitli araştırma yapabilirsiniz.

İncele !

Bayram Tatili için Yurtdışı Turu

Yurtdışında tatile çıkmak, normal şartlar altında bakıldığında çok uçuk fiyatlardadır. Ancak yurtdışına turlarla yapılan tatile çıkmak gerçekten çok uygun fiyatlarda olması muhtemeldir. Sizlerde bu yaz ki tatilinizi eğer şuana kadar yapmadıysanız, aklınızda yurtdışı için bir tatil varsa, o halde turları öneriyoruz. Türkiye’de yurtdışına 3 – 4 gecelik 5 gün boyunca birçok ülkeyi gezmeniz konusunda büyük yardım sağlayan, çok uygun fiyatlarda turlar düzenleyen firmalar bulunuyor.

Yurtdışı tur fırsatlarını yakaladığınız sürece, her zaman şanslısınız demektir. Çünkü yılın belirli zamanlarında bazı tur fırsatları yapılır ve bu fırsatlar, kısa zaman içerisinde biter. Bunları yakalamak, en önemli etkendir. Sizlerde eğer ki yurtdışına tatil için çıkmak, tur firmalarından birisiyle 2013 yurtdışı tatili için anlaşabilirseniz, kesinlikle kaçırmamalısınız.

İncele !

Kurban Bayraminda Tesettür Tatil Mekanlari

Türkiye’yi oluşturan insanların çoğunluğunun muhafazakar olmalarından dolayı günümüzde birçok çeşitlilikte tatil imkanları sunulmaktadır. Muhafazakar insanlar için sunulan tatil seçeneklerinden birisi de Tesettür Tatil diye belirtilir. Son derece İslami yaşama uygun şekilde hizmet verilen bu tatil yerlerinde, insanlar daha rahat ve dinlendirici şekilde tatillerini yapabilmektedirler.

Tesettür Tatil En uygun Tatil Yerleri

Hem uygun fiyatlarda hem de İslami yaşama göre sizlere tatil seçeneği sunan bu tarz tesettür tatil hizmetlerinden sizlerde yararlanabilirsiniz. Ege bölgesi ya da Akdeniz Bölgesi taraflarında çok rahatlıkla bulabileceğiniz otellerle sizlerde keyifli tatilin tadını çıkartmaya hazır mısınız? Şimdiden herkese iyi tatiller diliyoruz.

Tesettür Tatil 2013

İncele !

İslami Tatil Köyleri Bayram Firsatlari

İslami Tatil Köyleri, Ağustos ayının artık Ramazanı bitirmekle beraber yaz ayları içerisinde tatile gitmek isteyen muhafazakar kesimin tercih ettiği tatil köyleri arasında gelen bir çeşittir. Tatilinizi İslamiyete en uygun yerlerde yapmak isteyen dostlarımızın, İslami tatil köyleri gibi birçok otelleri tercih etmesini önerebiliriz. Son derece temiz ve dine uygun şekilde tatilinizi yapabilirsiniz.

İster orta sınıfta tatil yapabilir isterseniz de lüks denecek derece de oteller bularak tatilinizi yapabilirsiniz. Bu durum tamamen sizin isteğinize bağlı bir şey diyebiliriz. İstediğiniz her zaman İslami Tatil Köylerine ulaşmanız da mümkündür. Türkiye’de Antalya, Balıkesir, Bodrum, Fethiye gibi birçok yerde İslami Tatil Köylerini bulabilirsiniz.

islami oteller 2013

islami tatil koyleri

İncele !

Uygun Fiyatlar ile İslami Otellerde Bayram Tatili

İslamiyete uygun günümüzde Türkiye’de birçok yerde otel bulmanız mümkündür. Her keseye uygun oteller bulabilir, sizlerde İslamiyete uygun olan bu otellerde çok rahat bir şekilde konaklayabilirsiniz. Son derece rahat ve kendinizi evinizde gibi hissetmeniz de sizlere yardımcı olan bu otellere günümüzde çok büyük ilgi var.

Sizler de rahat bir otelde, rahatlıkla İslamiyet kurallarına en uygun biçimde tatil yapmak istiyorsanız çeşitli islami tatil köylerine bakabilirsiniz. Günümüzde yoğun talepler üzerine neredeyse birçok tatil şehrinde İslamiyete en uygun olacak şekilde lüks oteller kurulmaktadır.

muhafazakar oteller

ekonomik islami oteller

İncele !

Bayram Tatili için İslami Tatil Köyleri

Son dönemlerde insanların yaşam tarzlarına göre açılan birçok otel hizmetlerinden birisi de İslami Tatil şartlarına uygun bir biçimde açılan İslami Tatil otelleridir. Gündelik yaşantınızda her ne kadar rahat yaşıyorsanız, tatilinizi de her zaman rahat yapmak istemişsinizdir. İnsanlar da tatillerini daha rahat ve güzel bir şekilde geçirmek, istediği yaşam tarzına uygun biçimde geçirmek için dilediği şekilde tatil yapabileceği imkanlar aramaktadır.

Tatil, her insanın hakkı olan bir durumdur. Bu nedenle günümüzde ülkemizde birçok tatil yöresinde İslami tatil fırsatlarından yararlanmak isteyen binlerce hatta yüz binlerce insanımız bulunuyor. İslami tatil köylerinden tutun da İslami tatil mekanlarına kadar birçok çeşitlilikte tatil yapabileceğiniz yerlerin olması, İslami şartlara uygun şekilde tatil yapabilmeniz ve tabi ki çok cazip fiyatlarda tatil imkanları sunulması; insanların tatile çıkma isteği doğuruyor.

İslami tatil erken rezervasyon yapılarak çok uygun fiyatlarda ailecek gidilebilecek otellerin de olduğunu belirtmeliyiz. Erken rezervasyonunun fiyatları neredeyse %40’a varan indirimlerde indirdiğini biliyorsunuzdur. Bu da sizlere 1000 TL’lik bir tatili 600TL’ye sahip olmanız konusunda yarar sağlar.

İncele !

Mükemmel Bir Şile Gezisi 2013

Karadeniz sahilinde olan, Üsküdar’a vardıktan sonra yaklaşık 50 km daha yolunuz bulunan ve ardından ulaşabileceğniz Şile, gerçekten hem şirin hem de turistik bir kasabadır. Günümüzde Şile, hem tatil bölgesi olarak hem de çeşitli turistik alanlarının gezimi olarak gerçekleştirilen geziler doğrultusunda kullanılan harika bir yerdir.
Güzel bir ormanı vardır. Meşhur şile plajları bulunur. Şile plajları sayesinde birçok İstanbullu, hafta sonları kaçamak yaparak buraya gelir ve plajında keyfini çıkartır.

Şile Gezisinde Görülmeye Değer Yerler Nereler?

İyi bir Şile gezisi yapma düşünceniz varsa gideceğiniz yerler hakkında sıralama yapabiliriz. Öncelikle Balıkçı Barınağı gezisi yapılabilir ardından Ceneviz Kale kalıntısı olan yerlere gidilerek, burada ki tarihi yaşayabilirsiniz. Daha sonrasında ise en meşhur olarak bilinen Şilenin Feneri görülmeye değer en nadide yerlerden birisidir. Plajlar, Batı ve Doğu olarak ayrılır.

Batı tarafında bulunan plajlar, genel plajlardır. Büyük plajlardır. Doğu tarafında bulunan plajlar ise sıralı halinde küçük kumsal koy biçiminde uzanır gider… Yaz ayları geldiğinde bu plajlarda hareketlilik başlar. Her kesimden, her illerden insan bulabilirsiniz buralarda…

Şile’de kalabilir misiniz? Elbette konaklayabilirsiniz. Dilediğiniz pansiyon ya da otel bulmanız gerçekten mümkündür. Çünkü Şile’de yeterince otel ve pansiyon bulunmaktadır.

Şile Tatil köyü taraflarında bulunuyorsanız ve güzel bir doğa harikasıyla karşı karşıya kalma düşünceniz varsa, sizlere Şile’ye ortalama 35KM uzaklık mesafesinde olan Değirmençayı Şelalesini tavsiye ediyoruz. Bu şelale, gerçekten bir defaya mahsus bile olsa görülmeye değer olduğunu bilmelisiniz.

Bizans imparatorluğu döneminden kalma olan Kabakoz köyünün Çeşmesi, 590 yıllık bir tarihi içinde gizler. Şile’ye ortalama 12 KM uzaklıkta bir yerdedir. Bu çeşmenin de yine görülmesi, görülmeye değer bir hazine olduğunu bilmelisiniz.
Şile’nin farklı bir anlamı daha vardır ve buraya romatizma hastaları çok gelir. Kumbaba Tepesi adı verilen bu yer, genelde romatizma rahatsızlıkları olan insanların devamlı gelip gittikleri kum banyosu yaptıkları bir mekandır.

İncele !

Anıtkabir Gezisi Ankara için Güzel Bir Ziyaret

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu olan, Kahraman Asker, İnkılapların Yaratıcısı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’da bulunan ebedi istirahatinin olduğu yere daha önce gitmiş miydiniz? Zannediyorum hayır… Bu yazımızı okuduğunuza göre, orayı daha önce ziyaret etmediniz. En kısa zamanda gideceğinizi biliyor ancak gitmeden önce yazımıza devam etmeniz doğrultusunda, sizleri oraya gitmiş gibi yaşatacak bir gezi yazıya davet ediyoruz;

Anıtkabir, Ankara – Rasattepe ilçesinde inşa edilmiş, büyük bir alana sahip yerdir. 1944 yılında yapımına Mimarları Prof Emin Onat ve Doç. Orhan Arda birliğiyle başlatılmış olup toplamda 9 yıl sürmüştür. 1953’te yapımı tamamlanmıştır. Etnografya Müzesi’nde bulunan M. Kemal Atatürk, aynı yıl içerisinde büyük bir tören ile ebedi istirahati burada olması için Anıtkabir’e nakledilmiştir.

Anıtkabir içerisinde neler var?

İstiklal Kulesi ve Hürriyet Kulesi… Anıtkabir’e gelirken yürümekte olduğunuz hem aslanlar hem de birçok asker tarafından korunmakta olan Aslanlı Yol… Müdafaa-i Hukuk Kulesi, yine görülmeye değer ayri bir nadide de güzel bir alandır. Mehmetçik Kulesi… Zafer Kulesi… 23 Nisan Kulesi… Barış Kulesi… Misak-ı Milli Kulesi… İnkilap Kulesi… Zafer Kabartmaları… Ve son olarak Mozole – Şeref Holüdür.

İncele !

Tatil ve Gezi için Çanakkale’ye Gitmenin Mevsimi

Çanakkale, hem tarihi yönünden hem de tatil olarak bakıldığında her zaman gidilebilir bir yerdir. İster tarihi bir gezi için kış aylarında isterseniz tatil yapmak için yaz aylarında Çanakkale’ye gidilebilir. İlkbahar aylarında, genel olarak 18 Mart’tan itibaren başlayan Çanakkale gezileri, günümüzde yoğun ilgi görmektedir.

Hem yerli hem de yabancı turistlerin akın etmekte olduğu Çanakkale’ye, gerçekten yoğun bir ilgi var denilebilir. Bahar ve yaz aylarında Çanakkale’nin tarihi yerlerinde yoğun ilgi olduğundan dolayı sizlerde bu tarihi yerleri tercih etmeyi düşünüyorsanız, yoğunluktan dolayı biraz rahatsız olabilirsiniz.

Kış ve Sonbahar mevsimlerinde gidilen Çanakkale Tarihi yerler için yapılan geziler, biraz daha sakin ve sessiz şekilde geçer. Bu da sizin tercih ettiğiniz bir gezi ise, bu belirttiğimiz mevsimlerde çok keyifli bir gezi yapabilirsiniz. Ayriyeten dilerseniz konaklayabilir, tatil de yapabilirsiniz.


Yaz aylarında ise yine kuşkusuz olarak Çanakkale, harika bir tatil yeridir. Deniz, her ne kadar soğuk olursa olsun; sizlere keyifli bir yaz tatili geçirteceğinden emin olabilirsiniz. Çok güzel ve keyifle gideceğiniz yaz tatilinizde gerçekten ayrıntılara yer vermek istiyorsanız, Çanakkale’ye gitmelisiniz. Çanakkale’nin Gökçeada’sına gidebilir ya da Gökçeada gibi birçok tatil beldelerine ulaşarak, burada harika tatiller yapabilirsiniz. Hem deniz olarak hem de kumsalı olarak gerçekten tercih edilebilir tatil yöreleri bulunur, Çanakkale’nin… Sizlere de bu yaz tatile çıkmadıysanız, 2013 yaz tatiliniz için harika bir Çanakkale tatili tavsiye edebiliriz 

İncele !

Kurban Bayrami İçin Kumbağ Tatil Köyü

kumbağ bayram tatili
Tekirdağ, son yıllarda kendini geliştirmiş tatil yörelerinden birisidir. Çok keyifli tatil yapabileceğiniz yerler olan ve çok uygun fiyatlarda tatili imkanı bulabileceğiniz Tekirdağ’da, sizlerde tatilinizi çok rahat ve keyifli bir hale getirmeye ne dersiniz? Tatil için illa ki çok para harcamak zorunda ya da Ege, Akdeniz gibi yoğun tatil bölgelerine gitmek zorunda değilsiniz…

Son yıllarda Kumbağ tatili yine insanların tercih etmekte oldukları bir tatil yeridir. Tekirdağ – Kumbağ tatili sayesinde sizlerde tatil için en uygun yeri seçmiş olacağınızdan emin olabilirsiniz. Çünkü Kumbağ tatil köyü sayesinde rahat tatil yapabilir, çok uygun fiyatlarda istediğiniz pansiyon, ev, otel vb. konaklama yerlerini kiralayabilmeniz mümkündür. Kısa bir tatil olacaksa, Kumbağ tatili için pansiyon ya da otel, uzun bir tatil olacaksa da ev kiralamanızı öneririm.

İncele !

Kurban Bayramında Karadeniz Tatili

2013 yılı tatil vaktinin gelmesiyle beraber inasnlar hoş ve güzel bir tatil yapmayı düşünmektedirler. Bu yıl denizden, kumdan, güneşten daha uzak bir tatil olarak karadeniz tatili yapmak ister misiniz? Doğayla baş başa kalacağınız bu tatille beraber, çok keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bir de yanınıza sevdiğiniz bir arkadaş, eş, dost ya da aile bireylerinden birisi varsa, gerçekten çok güzel bir tatil olacaktır.

Geçtiğimiz yaz Karadeniz Bölgesi tarafında birkaç İl’i dolaştığım bir tatil gerçekleştirmiştim. Gerçekten çok uygun fiyatlarda, harika yerlere gidebilir ve çok keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Unutmamanız gereken bir şey vardır ki, o da; her pahalı tatil, en iyi tatil değildir. Çok ucuz fiyatlarda tatil yapma imkanlarına da sahip olabileceğinizi unutmamalısınız.



İncele !

Kuzey Kibris Bayram Tatili Otel Rehberi


Kuzey Kibris Bayram Tatili Otel Rehberi
Kuzey Kıbrıs'a önde gelen tur operatörlerinden biri için  en iyi Kuzey Kıbrıs Oteller günlük için . Doğrudan Gezgin geniş bir yelpazesine sahiptir Kuzey Kıbrıs Oteller büyük tatil tarzı otellerden küçük butik aile oteller , düşük maliyetli mevcudiyet 5 yıldızlı lüks oteller , tüm cepler uygun . Bu Kuzey Kıbrıs'ta Oteller geldiğinde müşteriler seçim için şımarık . en iyi şekilde ihtiyaçlarını karşılamak için Kuzey Kıbrıs Otel

Doğrudan Gezgin bir tavsiyesi müşterilerine alan ve uzman seyahat danışmanları geniş bir bilgiye sahip . Direct Traveller çok büyük gelen çok küçük kadar Kuzey Kıbrıs'ta otel her türlü sunabilir ama hepsinin ortak iki şey var , para için tüm mükemmel değer ve en iyi hizmet kalitesi sunuyor. Uzman personel özel ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde tatil yapabilir , müşteriler seçim için 18 İngiltere bölgesel havaalanı bir seçim ve Kıbrıs'a ya da Türkiye üzerinden doğrudan gitmek için bir seçim var , sizin ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun bir şeyler bulacağınızdan emin olabilirsiniz . Seçim ve mükemmel müşteri hizmetleri Doğrudan Gezgin ararken ilk tercih olacağı kesindir çok ile Kuzey Kıbrıs Oteller

bir macera dolu bir tatil ya da rahatlatıcı olsun . Doğrudan Gezgin arıyoruz kırmak sizin için mükemmel oteller var kesindir. 2002 yılından bu yana kurulan küçük bir bağımsız tur operatörü olarak , Doğrudan Gezgin iyi müşteri hizmeti değerini anlıyor bu nedenle sadece en iyi Kuzey Kıbrıs Oteller seçilir. .

İncele !

Kibris Girne Bayram Tatil Firsatlari

Kibris Girne Bayram Tatil Firsatlari

Daha iyi bir yer Kuzey Kıbrıs keşfetmek için ararken Girne daha kalmak . Girne Tatil hala nispeten yeni bir yer ve kitle turizmi tarafından bakir olduğu gibi hızlı İngiliz turist ile popüler hale geliyor . Girne Tatil hala Kuzey Kıbrıs karizma ve sihirli sunmaktadır . Girne merkezinde parçası olaraken görkemli Venedik Limanı vardır .

Girne Tatil bu bütün ada keşfetmek için bir üs olarak harika çalışıyor çünkü herkese sunmak için bir şey vardır . Kuzey Kıbrıs tarihi anıtlar , muhteşem manzarası ve nefes kesici doğal un - şımarık kumsalları ve Girne en iyi tatil için yapar doludur .

Güzel Akdeniz'inrahatlatıcı bir atmosfer Girne Tatil iyice rahatlatıcı ve yapar bir derece keyifli bir deneyim . Girne Tatili Bayram için çaba asla plajda o mükemmel yer bulmakalabalık olmayan bir Akdeniz hedef tüm faydaları vardır . Girne sıcaklıklar 20C derecenin altına gidip yaz zirve aylarında 30C derecenin üzerinde gidebilirsiniz hiç bir tüm yıl yer. Sen Girne Tatil , şehrinzemin olarak Beşparmak Dağı aralığından ön ve ferahlatıcı dağ havası için Akdeniz'e soğutma deniz meltemi ile her iki dünyanın en iyi olabilir .

Vardır tekrar ve tekrar gitmek isteyeceğiniz ve Girne çevresinde görülecek ve yapılacak çok şey olduğunu. Beşparmak Dağları'nın eteklerinde tepelerde Bellapaisköyü. Burada Girne Şehir ve ötesinde Akdeniz'in nefes kesen manzarası veren güzel Bellapais Manastırı bulacaksınız . Eğer sırasında günlük geziler ve gezi rezervasyon yaptırabilirsiniz Girne Tatil eski anıtların bir dizi görebilirsiniz Salamis ve Mağusa antik şehri görmek için . Diğer konumlar yumurtalarını bırakmak için kıyıya gelen kadın Kaplumbağalar izlerken ya da yumurta yumurtadan ve denize yol yapım bebek kaplumbağaları izlerken dahil

Doğrudan Gezgin size için mükemmel bir paket kitap yardımcı olabilir . Girne Tatil . Doğrudan Gezgin ihtiyaçlarınıza ve cebe uygun paket bir dizi vardır . Küçük bir butik otel Doğrudan Gezgin iki için rahatlatıcı bir aile tatili ya da romantik bir mola olsun size uygun bir anlaşma var emin olabilirsiniz .

İncele !

Bayram Tatilinin Keyfini Kibris'ta Yaşayin


Bayram Tatilinin Keyfini Kibris'ta Yaşayin

Kıbrıs - Kuzey Akdeniz'in en gizli olmalıdır . Bu bir ada tatil için hayal bu kusursuz mükemmellik. Bu kitleler tarafından keşfedilmeyi henüz olması bir daha arzu edilir bir yer yapar . . Kıbrıs - Kuzey sadece dört ve uzak İngiltere'den ve çok daha ekonomik pek çok diğer Akdeniz yerler, bir parçası olarak Euro ile karşılaştırıldığında , Türk Lirası'nın uygun döviz kuru sayesinde daha yarım saat uçuş zamanı

Kıbrıs - Kuzey birçok sanatçı , fotoğrafçı ve hatta tomurcuklanan romancılar bir resim ya da film üzerine tüm yakalamak için adaya çizilmiştir bir çeşitli manzara ve büyüleyici manzarası ile her ziyaretçinin lütfen bir şey sağlar . Lawrence Durrell tarafından " Acı Limonlar " hakkında en çok bilinen kitap olmak zorundadır Kıbrıs - Kuzey adada hayata bir fikir verir . Kitapta bahsedilen konumlar çoğu gibi Bellapais Manastırı ve efsane çok uzun süre ağacın altında oturur herkes tembel olur sahip olduğu "Tembellik Ağacı" olarak hala orada .

Ne olursa olsun Tatiliniz Kıbrıs - Kuzey arzularını yerine getirmek bağlıdır arıyoruz. Kıbrıs - Kuzey var tüm plaj severler için Akdeniz'de bulunan en bozulmamış plajları mil vardır . Kıbrıs - Kuzey henüz bulacaksınız turist kalabalık tarafından gömülmek değil diye plajda mükemmel bir yer bulma konusunda endişelenmenize gerek bu yüzden ve plajları çok yakın terk edilmiş . Muhteşem Beşparmak Dağları doğa severler için Kıbrıs - Kuzey için mükemmel bir tatil sağlar . Bu adada bulunan tüm kır çiçekleri ve orkide arasında dağlarda piknik ya da yaz en sıcak aylarında soğutma Akdeniz'de bir dalış alabilir . Gerçekten dikkate değer bir şey için bebek Kaplumbağalar denize onların yol yapmak onun yumurtalarını bırakmak ya da izlemek için kıyıya gelen kadın Kaplumbağalar izleyebilirsiniz . Kıbrıs - Kuzey gerçekten yeniden yaşamak tekrar tekrar isteyeceksiniz şaşırtıcı deneyimler doludur .

İncele !

FAMAGUSTA TATİL


FAMAGUSTA TATİL

Farklı bir tatil mi arıyorsunuz ? Mağusa ortaçağda dayanan iyi korunmuş duvarları içinde Kuzey Kıbrıs'ta bir şehir . Mağusa çeşitli miras ve çok çekici ve büyüleyici kültürel manzaraları ile tarih dolu bir şehir . Mağusa tatil birkaç isim gibi Othello ' Kulesi ( Shakespeare'in epik oyun içinayar) ,İkiz Kiliseler , St Nicholas Katedrali ,Venedik Sarayı , St Barnabas mezarı ve Mağusa surlar olarak cazip eserlerinden bazılarını ziyaret etmeden eksik . Mağusa Tatil yerde aşık için eminiz keşfetmek için birçok eski çarşılar , büyüleyici mağaza ve bol kafeler ve barlar vardır şehrin tüm anıtlar ile birlikte sizeexplorer için mükemmel .

Mağusa Tatil Kuzey Kıbrıs'ta tüm kendiniz için birçok ıssız plajlar bulabilirsiniz tüm Karpaz yarımadasında boyunca muhteşem plajları , ile , aynı zamanda çok aktif değil gezgin için bir şey sunuyor . Adanın en kuzey ucuna yayılır el değmemiş güzelliklerini bir alandır .

Salamis antik kentiningörkemli kalıntıları , uzak Mağusa kentinde kısa bir mesafededir . Kalıntıları 1100BC kadar uzanmaktadır ve dünyanın ' en önemli arkeolojik keşif bazı olarak kabul edilir . Bu için ilginç bir günlük gezi sunuyor Mağusa Tatil . Eğer Mağusa kadar uzak dışarı girişim istiyorsanız o zaman Girne pitoresk bir liman , bir zorunluluktur ve Bellapais cennet gibi bir ülke köy de görülmeye değergünlük gezi yapmak . . Başkenti Lefkoşa , bir sınır

Mağusa Tatil Doğrudan Gezgin edinilebilir Kuzey Kıbrıs için Tatil sağlayan bir uzman bağımsız tur operatörü . Doğrudan Gezgin uzman adanın bilgi ve tatil ve seçim için sizin için paket geniş bir alanı vardır . Doğrudan Gezgin web www.directtraveller.com bulunabilir , tüm farklı tatil paketleri kullanılabilir bulmak ya da 0845 123 5383 numaralı telefondan bizi arayın ve bizim seyahat danışmanları bir konuşmak ve mükemmel Mağusa Tatil yap

İncele !

MERIT CRYSTAL COVE


MERIT CRYSTAL COVE
Merit Crystal Coveresim kartpostal görüntü tamamlamak için arkasındaki Beşparmak Dağları ile çarpıcı bir özel plajda peyzajlı bahçelerin 32 dönümlük ayarlanır. Merit Crystal Cove güzel Kuzey Kıbrıs inanılmaz koylarından birinde konumlandırılmış bir 5 yıldızlı bir oteldir . Özellikle otelin çatı katında bir bar ve bir sakin ve rahatlatıcı bir atmosfer veren havuz otele boyunca Akdeniz'in panoramik manzaralarını sunmaktadır.

Misafir ' oda ve suit nötr bir yüksek standartlarda dekore edilmiştir konuklar , sıcak ve rahat bir ruh hali vermek renkler. Konuklar, yumuşak beyaz kum ile özel plajda veya deniz ötesinde muhteşem manzaralı havuz güneş banyosu yapabilirsiniz . Merit Crystal Cove misafirler günlük yaşamın stres kaldırmak için bir masaj alabileceğiniz en iyi sağlık kulüplerinden biri vardır . Plaj ya da havuz tembelliğin bir şey değilse bir faaliyetleri , tenis spor dizi , voleybol ve dart yanı sıra su sporları bir dizi vardır . Merit Crystal Cove Bu para için mükemmel bir değer verme bir All Inclusive bir oteldir .

Bu en lüks ve güzellik bulacaksınız aradığınız nihai romantik sonu ya da sadece haklı bir tatil olsun Merit Crystal Cove kesinlikle gitmek için yoludur. Ayrıca otel dışında sunulan konumlar ve olanaklar bir dizi vardır . Girne Kasabagezi boyunca yürümek ya da liman ile öğle yemeği için gitmek ya da sadece büyüleyici küçük dükkanlar etrafında dolaşmak sadece kısa bir mesafededir .

İncele !

Tatil ve Kuzey Kibris


TATİL KUZEY KIBRIS

Sonraki tatil ararken Doğrudan Gezgin bir çağrı vermek isteyebilirsiniz . Biz Kuzey Kıbrıs'ta Tatil sağlamak ve son 8 yıldır bu kadar yapıyor . Doğrudan Gezgin düzenlenmesine önde gelen uzman tur operatörüdür Tatil Kuzey Kıbrıs . Kuzey Kıbrıs Akdeniz'in en bozulmamış cennet adalarından biri olan ve hızlı tatil için popüler bir hedef haline geliyor .

Her yıl fazla 300 gün ile Tatil Kuzey Kıbrıs'ta güneş için garanti edilir bu almak anlamına gelir Tatil Kuzey Kıbrıs hemen hemen yılın herhangi bir zamanında . Kendinizi geri yıl devam bulacaksınız Kuzey Kıbrıs görmek ve tatillerde yapmak çok şey var

Eğer sırasında kalmak için Direct Traveller sadece doğru konaklama yerlerini bulsun . Tatil Kuzey Kıbrıs . Sen sadece kaliteden ödün vermeden çok ihtiyaçlarınıza ama bütçenize uygun Doğrudan Gezgin ile mevcut seçim hayran kalacaksınız . Bağımsız bir tur operatörü Direct Traveller tüm ihtiyaçlarını karşılamak ve en iyi hizmeti sunmak için sadece en iyi otel seçmek mümkün olduğu gibi

faaliyetlerinin çok sayıda sizin sırasında sunulmaktadır . Tatil Kuzey Kıbrıs golf gibi , izlerken dalış , yamaç paraşütü , binicilik , jeep safari , kuş gözlemciliği ve kaplumbağa tüplü . Biraz daha çok güneşte uzanmanız için Kuzey Kıbrıs mükemmel uzun kumsalları isterdim şeyler tercih edenler . Akdeniz'in parlak berrak sularında yüzmek için ideal kısa ve sıcak kışlar uzun ve kavurucu yaz olan ada.

büyüleyici manzara çeşitliliği , altın kumsalları ve tepe kilometrelerce böyle küçük bir ada üzerinde Beşparmak Dağları bir rüya fotoğrafçılar ve tomurcuklanan sanatçı için tatil Kuzey Kıbrıs için yapar .

İncele !

Tatil Köyleri Kibris Girne


TATİL KÖYÜ GİRNE

Kuzey Kıbrıs kıyısında yer alan Holiday Village Kyrenia , deneyin bir tatil için . Holiday Village Kyrenia Akdeniz'in gizli hazinelerinden biri keşfetmek için mükemmel bir temel sağlar . Kuzey Kıbrıs kendiniz için böyle bir dikkat çekici ada kılan keşfedin ve bir sonraki tatil kitap doğrudan Gezgin başvurun. Doğrudan Gezgin sizin için mükemmel bir yer bulmak için bağlı olan Holiday Village Kyrenia içinde seçim için pek çok otel vardır

tarihi eser ve antik kalıntıları ziyaret daha mükemmel bir tatil senin fikrin ise . tatil Köyü Girne Akdeniz'in en iyi hedef için yapar . Eğer Holiday Village Kyrenia her içeri Kadar Girne Kalesi ve St Hilarion Kalesi bulabileceğiniz Venedik Limanı etrafında odaklanmıştır sığdırmak zor bulacaksınız ziyaret etmek için pek çok yer vardır .

Kantara Kalesi doğusunda yer almaktadır Holiday Village Kyrenia ve ​​her iki tarafta pırıl pırıl Akdeniz'in muhteşem manzarasına sahip dağ ayarları en güzel olduğunu . Buffaveneto Castle bu Holiday Village Kyrenia yaklaşık üç kale en yüksek olduğu deniz seviyesinden 950 metre kalenin en yüksek noktası , " rüzgarın meydan okuyan " anlamına gelir . Buffavento Kantara ve St Hilarion Kaleler için bir sinyal noktası olarak kullanılmıştır .

Holiday Village Kyrenia bir biraz daha dışarı çıkmak ve aynı zamanda " BarışAbbey " olarak bilinen Bellapais Manastırı muhteşem Gotik olduğunu göreceksiniz site ve tüm ziyaretçiler için mutlak bir zorunluluktur . kuzey doğusunda yer alan Holiday Village Kyrenia ve ​​ilk 12. yüzyılda inşa edilmiş bir dağ tarafında set . Şimdi , müzik konserleri bahar ve yaz aylarında burada yapılmaktadır. Bellapais köyü çoğu insan zor bırakmak bulabilirsiniz ötesinde Tatil Köyü Girne veAkdeniz'in en güzel manzarasına sahiptir . Ya da oturan ve gitmek dünya izlemek için " Tembellik Ağacı " altında rahatlatıcı bağlı olabilir , efsane onlar tembel ve halsiz olmak yeterince bu ağacın altında oturur herkes vardır .

Othello kule ve Kalesi Mağusaliman ve şehir koruma bir ortaçağ kalesi . Othello Kulesi onun epik oyun Othello için Shakespeare tarafından kullanılan ilham olarak kabul edilir . Mağusa kentinde bir saat sürücü üzerinde sadece biraz Holiday Village Kyrenia ve ​​burada modern ve antik hem de limanlar en mükemmel bazı görünümler yaşayabilirsiniz . Gemiler bugün hala eski zamanlarda gibiaynı giriş kullanın.

Holiday Village Kyrenia zor başka bir yerde daha iyi plajlar bulmak için basılı olacaktır , sunduğu sadece gezi değil . Bu Holiday Village Kyrenia ile hayal kırıklığına olmayacak su sporları aktiviteleri dolu bir aradığınız romantik bir piknik veya kumlu plaj boyunca uzanan için özel koy olsun .

Oteller çoğu özel plajlar var kendi , bazıları ancak genellikle küçük bir ücret karşılığında yurt dışı yerleşiklerin açıktır . Yaz güneş çok güçlü alabilirsiniz ve böylece güneş blok el altında bulundurun ve bol su içmek için emin olun hiçbir zaman içinde cilt yakabilir . Escape Plaj Batı yer almaktadır Holiday Village Kyrenia . Her yaştan çocuklar için idealdir kumlu bir plaj . Bir bar ve restoran ile birlikte sahilde duş imkanı vardır . Herkes plaj partileri için de geçerli olduğu Escape Beach olduğunu.

Alagadi Beach Holiday Village Girne Doğu yer almaktadır . Bu şemsiye işe için sadece küçük bir kafe ile Kuzey Kıbrıs'ın sessiz plajlarından biridir ama burada sunulan su sporları faaliyetleri vardır . Bu aynı zamanda kadın kaplumbağalarının yumurtalarını dikkatli öğrenci grupları tarafından izlenir koymak için kıyıya gelen korumalı bir kaplumbağa plaj . Kaplumbağa koruma projeleri hakkında daha fazla bilgi için ziyaretçiler için yakın " Kaplumbağa Projesi" bir merkezi vardır.

Karpaz ya da genellikle denir olarak "pan kolu " , oldukça mesafededir gelen Holiday Village Kyrenia ama kesinlikle görülmeye değer olduğunu . Karpaz yarımadası muhtemelen kendinizi zorunda bulacaksınız Kuzey Kıbrıs'ın en güzel kumsalları var . Otobüs tüm yol ve konumlar bir dizi Mağusa antik kenti de dahil olmak üzere , yol boyunca var gibi yapabiliyorsunuz bir Kiralık Araba ile durur yok gibi bu gezi için bir araba kiralamak gerekir . < Br / >
Doğrudan Gezgin organize gelen tatil Kuzey Kıbrıs'ta araç kiralama düzenlenmesi için kalkış havaalanında bir otopark için düzenlemeler her türlü yapabilmektedir . Web sitemizi www.directtraveller.com gidin ve Kuzey Kıbrıs için var tüm harika teklifler görebilirsiniz . Ya da 0845 123 5383 Doğrudan Gezgin temas ve eğitimli seyahat uzmanları biri konuşmak ve Kuzey Kıbrıs'a bir sonraki tatil kitap

İncele !

BELLAPAIS


BELLAPAIS

Bellapais Kuzey Kıbrıs dağlarında sakin ve güzel küçük bir köydür. Köy nefes kesen manzarası , küçük sokakları ve her köşede eski binalar tanıyor ve hala değişmeden kalır . Bellapais köyünde beri Kıbrıs'ta yaşam etrafında tabanlı Lawrence Durrell tarafından " Acı Limonlar " adlı bir kitapta ünlü yapılmıştır . . Bellapais sakin ve dinlendirici bir tatil arayanlar için ideal bir yerdir

Doğrudan Gezgin Bellapais Manastırı , bir manastır olan Bellapais ana çekim ile bu alanda birçok geziler sağlar barış . Bu Premonstratensian tarikatına bağlı keşişler tarafından 13. yüzyılda inşa edilmiştir . Bu nefes kesen bir konumda belirlenen en görkemli ve güzel harabe olduğunu. Bellapais Manastırı tehlikeli Girne veAkdeniz'in turkuaz suları için görkemli bir görünüm ile doğal bir terasta aşağı dengelenir. Bugün site bir restoran ve kafe , bir müze , ve hala zaman zaman klasik müzik konserleri ve sergiler için kullanılan

gün uzakta keşfetmek ziyaretçi seçebilirsiniz . Bellapais köy onun küçük şeritler ve dar sokaklar , çok güzel ve ucuz kafeler dolu ve beyaza bulanmış binaların arasına noktalı bistrolar ile . Ya da sadece eski bir dut " Acı Limonlar " olarak meşhur' Tembellik Ağacı ' altında rahat ve geri koydu atmosferi içinize çekin. Ancak, bu ağacın altında oturur kim efsaneye göre uyuşuk ve içerik olur ve bir daha işe isteksiz .

Doğrudan Gezgin Bellapais fantastik kaliteli konaklama seçeneği sağlar . Yeni başlayanlar içinAbbey Inn ziyaretçiler kesinlikle aşık olacağı harika bir küçük butik oteldir. The Residence at Bellapaix başka bir küçük kaliteli bir otel , ve sonra inanılmaz bir uçurum üstü restoran ile çok rahat bir konaklama sunan Bellapais Gardens vardır . Romantik bir mola için arayan herkes için , Bellapais Monastery Village muhteşem panoramik Girne kıyı şeridi manzarası ve Beşparmak Dağları ile bir yetişkin sadece otel olarakmükemmel bir zemin sağlar

İncele !

Kyrenia Kıbrıs Oteller


Kyrenia Kıbrıs Oteller

Kuzey Kıbrıs turizm giderek artmaktadır ama son bir yıl içinde kendi para birimi , Türk Lirası'nıngelişmiş döviz kurları nedeniyle önemli ölçüde artmıştır . Girne özellikle önemli ölçüde bu nedenle karşılamak için otel sayısı onunla birlikte artmıştır büyüdü . Bu Girne en iyi otel karar vermeye çalışırken ezici biraz alabilirsiniz. Doğrudan Gezgin yardımcı olabilir yerdir , biz ve labirent boyunca size rehberlik eder uzman seyahat danışmanları var Girne Kıbrıs Oteller kullanılabilir

herkes için bir şey bir plaj sevenler için vardır . cenneti Acapulco Beach Club Otel daha iyi bir otel var . Busıcak Akdenizkenarlarında alıştırma ile kendi altın kumlu plaja sahiptir . Girne Kıbrıs Otelleri etrafında tutmak için yeterli şezlong ve şemsiye ile Acapulco Beach Club Otel memnun tüm konuk en iyi biridir . Aynı zamanda büyük bir aile oteli için yapar , Acapulco Beach Hotel büyük yüzme havuzuKuzey Kıbrıs tamamının büyük ve çocuklar kesinlikle sitede mini Aqua Park'tasu kaydırakları sevgi olarak kabul edilir . Otelde ayrıca zevk herkes için farklı su sporları sunmaktadır .

En iyi otel , Girne kalbinde olmak istiyorsanız ,Dome Hotel, . Çok Girne onun Venedik limanı etrafında odaklanmış ve Dome Otelmerkezi yürüme mesafesindedir. Dome Hotel yeni güzel ile eski birleştirir . Adanın en eski otel ve mükemmel hizmet dahil olmak üzere bugün lüks ile eski ve karışık iyi birtakılar korumuştur . Bu Dome Hotel Girne merkezinde bu sadece değil, misafirdoğal kaya havuzlarında yüzmek veya günbatımı kesintisiz bir görünüm elde etmek için kendi yarımada vardır . . Tüm Of Girne Kıbrıs Oteller Dome Hotel yerde yemiş olamaz

İncele !