Muhteşem Düden Şelalesi 2013

Şimdi sizlere asla unutamayacağınız düden şelalesi gezisi özellikle, yazın sıcak günlerinde, biraz serinlemeye ihtiyaç hissettiğinizde, şehre yakın düden şelalesini tercih edip, rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Aracınızı park etme sorun olmaz.

Şelalenin görülebileceği bir yere oturup, bir restoranda yemek yiyebilir veya kendi hazırladığınız yiyeceklerden tadabilirsiniz. Kesin olan şu ki; bu muhteşem manzarayı seyretmekten ve bu serin ortamda bulunmaktan büyük keyf alacağınız. Çünkü; Antalya’nın en güzel şelalelerinden birisi burada.Bu mağara, şelaleyi daha güzel yapmaktadır. Düden Şelalesi, bu mağaradan 10 km sonra başka bir güzelliği daha Lara'dan Akdeniz'e dökülerek bir kez daha insanlara güzelliğini göstermektedir.

NASIL GİDİLİR

Belediye Halk Otobüsleri ve minibüsler ile şehiriçinden ulaşım mümkün. Özel aracı ile gidenler için; Antalya-Alanya çevreyolundan sola sapılarak gidebiliyor. Piknik alanı giriş kapısı önünde, büyük bir otopark var. Ücreti karşılığında, aracınızı rahatlıkla park edebilirsiniz.

NE YENİR

Burada; piknik yerlerinin yanısıra restoranlar, kafeteryaların bulunduğu mesire yerleri ve bölgenin bolca turist çekmesinden dolayı, hediyelik eşyalar satan dükkanlar var. Kapı dışında bulunan develere binmek, fotoğraf çektirmek de mümkün.Piknik yapmayı sevenler ve tercih edenler için mesire alanında, bolca piknik masası var. Ayrıca; balık restoranlarında oturup, balık da yiyebilirsiniz.







İncele !

Yalova'da Armutlu Tatil Keyfi

Sessiz,sakin bir tatile gitmek için uygun bir yer Armutlu gerek jeotermal kaplıcaları gerekse Marmara Bölgesi’nin en temiz denizine sahip olması Turistik önemini arttırmaktadır. Sağlık turizmi açısında da her yıl önemli bir o kadar artan ilçede yerli ve yabancı yatırımlar mevcuttur.

Armutlu,günümüzde turizmden büyük bir gelir elde etmektedir. Bir sahil ilçesi olan Armutlu’da turizm iki yönlüdür. Bunlardan ilki ve en eski turizm şekli kaplıca turizmidir.

Armutlu 16 km‘lik bir sahil şeridine sahiptir. Yılandar mevkii’nde yaklaşık 4 km .’lik kumsal bir sahil mevcuttur. Devamlı poyraz rüzgarlarının etkisi altında olduğundan, çöp ve pislikler tutunamayıp karşı sahillere taşınmakta olduğu için, henüz kirlenmemiş, tertemiz bir denizi vardır. Bu durum Armutlu’yu yerli turist için cazip hale getirmektedir.

NASIL GİDİLİR

İstanbul ile ulaşım her gün sabah ve akşam saatlerinde çalışan deniz otobüsleriyle bir saat içerisinde gerçekleşmektedir. Özel otoları ile İstanbul’dan gelmek isteyenler ise; araba vapuru ile, feribotlara veya karadan Yalova’ya gelerek, Yalova-Çınarcık-Armutlu karayolu ile Armutlu’ya ulaşmaktadır. Bursa ve Ankara istikametinden gelmek isteyenler ise, Gemlik-Armutlu karayolu veya Mudanya-Armutlu arasında çalışan deniz otobüsleri ile ulaşımlarını sağlamaktadır.

NE YENİR

Armutlu Yarımadası ve Gemlik çevresi zeytinleri ve zeytinyağı ile ünlü. Gemlik, Umurbey çevresinde çok sayıda zeytin satışı yapan dükkanlar bulunuyor. Ayrıca Armutluda Mecidiye köyü inişinde, siyah, yeşil, kokteyl zeytin çeşitleri tadarak satın alabileceğiniz zeytincilere rastlanıyor. Ekmek veriyorlar sızma yağa banıp yedikten sonra beğenirseniz alıyorsunuz. Armutlu Çetinkaya Restoranda balık yenebiliyor. Narlı şirin lokanta ve kafeleriyle deniz kenarı mola vermeye uygun yol üzeri alternatifler.

NEREDE KALINIR

Armutlu'da gerek kaplıca otelleri gerekse de aile pansiyonları hizmet veriyor. Bunlar arasında Yalova'daki İhlas Armutlu Tatil Köyü, yüksek yatak kapasitesi ile konuklarını ağırlıyor. Armutlu - Gemlik arasında çeşitli oteller bulmanız da mümkün.

Yalova Armutludaki Mecidiye köyünde Thuya Ekopansiyon ayrıca degişik bir alternatif olabilir sizin için.Tel:0226 535 63 83





İncele !

Bolu Akkaya Boğazi 2013

Şimdi sizlere muhteşem doğası ile Bolu, Mudurnu karayolunun güneyinde, Çepni Köyü yolunun batısında Akkaya Travertenleri bulunmaktadır. Bolu ve Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki tek örnek olan Akkaya Travertenleri doğal yapısı ile günümüze kadar gelebilmiştir. Akkaya Travertenleri, doğu-batı doğrultusunda 250 m. uzunlukta bir oluşum ve bu oluşumun 100 m. batısında 50 m. ölçülerinde yeni ve daha küçük bir başka oluşumdan meydana gelmektedir.

Travarterlerin oluşumunu sağlayan su, travarten üzerinde yer alan bir gölde toplanmakta ve oradan dağılmaktadır. Dinlenmek ve piknik yapmak isteyenler için ideal bir yer olan Akkaya Mevkii, halen özel sektörce işletilmektedir.Denizli Pamukkale'nin minyatürü olan Akkayalar bol mineralli sodalı suyu ile buraya gelenlere güzellik katıyor.Özellikle cilt problemi olanlar bu suya girerek veya içerek hayat bulabilirler.Küçük bir kaynayan göl ve taşlara verdigi beyazlıkla gelen güzellik.Tavsiye edilir.Buraya çok yakın olan Bolu şehir merkezinden Mudurnu girişi 150mt de Uygulama Oeteli vardır.

NASIL GİDİLİR

Bolu'nun 10 km. güneyinde, Mudurnu yolu üzerinde bulunur.







İncele !

Muhteşem Kaputaj Plajı Antalya

Kalkan-Kaş yolunda dağların ve virajların arasında giderken bir anda beliren bir plaj Kaputaş Plajı. Kalkan’dan araba ile yaklaşık olarak 10 dakika, Kaş’tan ise 20 dakika uzaklıktaki plaja 200’e yakın basamak merdiven inerek ulaşılıyor.

Türkiye'de belkide görebileceğiniz en güzel mavi renkteki, okyunusu andıran bu denizin tadını bol bol çıkarın...Kaş ile Kalkan arasındaki sahil yolu üzerinde bulunan kanyon ağzı plajı. Yer altından akmakta olan suyun deniz kıyısında kumlar arasından süzülmesi sonucu suyu genel olarak serin ve turkuaz rengindedir.

NASIL GİDİLİR

Kaş'a 20 kilometre uzaklıkta,Kalkana ise 10 dakika uzaklıktadır Kaputaş plajı.İstanbul-Kaş arasının yaklaşık 950 km oldugunu unutmayın.Otobüs ile Kaş yaklaşık 15 saat sürüyor.Tabii bir de uçak alternatifi var. Kaş, Antalya Havalimanı’na 200, Dalaman Havalimanı’na ise 160 km uzakta. Daha yakın olduğu için Dalaman Havalimanı’nını tercih etmenizi öneririm.

NE YENİR

Gümüş Ali’nin yeri. (Telefonu: 0-242-844 22 69 0-242-844 22 69 ) Deniz tarafındaki lokanta, Kaş’tan Kalkan’a doğru giderken, meşhur Kaputaş plajını geçtikten sonra, Kalkan ile Kaputaş arasında. Araba ile Kaş’tan 25, Kalkan’dan ise 5 dakika uzaklıkta.

NEREDE KALINIR

Dolayısıyla Kaputaş Plajı'nda konaklamak mümkün değildir. Kalkan'a 5, Kaş'a 20 km uzaklıkta olduğundan ancak bu iki yerden birinde kalındığında günü birlik gidilip gelinebilir. Çadırda konaklamak damümkün değildir, plaja girişi denetleyen jandarmalar gece konaklamaya izin vermemektir.Sadece günü birlik gezi ile gitmek mumkun.





İncele !

Antalya Saklikent 2013

Bilindiği gibi Antalya şehir kışı olmayan hemen hemen yılın her gününde denize girilebilen sıcak iklimi ile bilinen bir kenttir. Öte yandan sadece 45 km. uzaklaşılınca 3000 m. yüksekliğe ulaşan Saklı Yaylasında kurulu Saklıkent'e varılır. Kış sporlarına elverişli bir yerdir.

Kayak Sezonu: 15 Aralık-15 Nisan En İyi Sezon: Ocak, Şubat, Mart Ortalama kar kalınlığı: 50cm-100cm.

Antalya'nın batısında Beydağları üzerinde yer alan kayak merkezinde yaz ve kış günlerini birarada yaşarsınız. Aynı gün içinde Antalya'da güneşlenip denize girebilir, sonra da Saklıkent'te kayak yapabilirsiniz. Antalya’dan bir saatlik araba yolculuğuyla, portakal bahçelerinin arasından geçerek Saklıkent’e ulaşılır. Burası sadece kış aylarında değil, aynı zamanda yaz aylarında Antalya sıcağından bunalanların sık sık gittikleri bir kaçış noktasıdır.Saklıkent’te her türlü kayak ve snowboard ekipmanlarının kiralanabileceği modern kayak odası ve kayak, snowboard dersi alabileceğiniz kayak okulu hizmet verir.

NASIL GİDİLİR

Antalya merkeze uzaklıgı 50 km dir.Son 7-8 km. stabilize geri kalanı asfalttır.Antalya Havaalanı Saklıkent Kayak Merkezi Arası 68 Km Yol durumuna göre Ortalama Havaalanından 90 Dk 'dır

NE YENİR

200 kişilik The Lodge Restaurantı, zirvede kayakçı ve diğer ziyaretçilere hizmet veren 300 kişilik Panorama Kafeteryası.Bakırlı ve Saklıhan Motelde yaklaşık 100 yatak kapasitesi vardır. 80 kişilik restoran, kafeterya bulunmaktadır.

NEREDE KALINIR

Bakırlı Motel Tel : 0 242 446 11 36-37-38

Saklıhan Motel Tel: (0242) 446 11 23

Saklıkent Ski Resort Tel: (0242) 446 11 36

Not:fotograflar wowturkey.com sayfasından alınmıştır.




İncele !