Tatil için Aydin Didim

en güzel plajlar
Didim Ege’nin incisidir. Didim Aydın’a bağlıdır. Bu çok popülerdir. Çünkü denizi ve sahili ile çok ünlü popüler bir yer’dir. Didim turizm açısından çok önemli bir yer’dir. Bu yıllarda hızla gelişmektedir. Didim’in denizinin temizliğinden, berraklığından herkesi adeta kendi büyülemektedir. Didim’de tarihi ve turistik birçok yerler vardır. Bazı ünlüler ve yabancı turistler Didim’e gelmektedirler. Her yazları eğlenceli aktiviteler sunulmaktadır. Yazları konser, festival ve olimpiyatlar olmaktadır. Didim’de tarihi ve turistik yerleri gezerken heyecanlı dakikalar geçirebilirsiniz. Didim’de en çok tarihi ve turistik yer vardır. Didim’e en kolay ulaşım uçak’la sağlanmaktadır. Bu sportif aktiviteler eğlenceli ve zamanın nasıl geçtiğini anlayamazsınız.

Didim’in tarihi ve turistik yerlerinden bazı yerleri şuralardır:

AKBÜK: Didim’in büyük plajların da yer almaktadır. Ülkemiz sahip olduğu çok zengin doğal değerler ve doğa sporlarına büyük bir potansiyel bünyesinde göstermektedir.
ALTINKUM: Didim’in en ünlü plajı ve kumsalına sahip olan yer ise Altındum’dur.Altınkum’dan her saat turlar düzenlenir bu turlar denizde adları ve her yeri gezmektedir.Yazın Altın kum da plajlar hemen dolmaktadır ve hiç bir yer kalmamaktadır.Altın kum’un sahili’nin kum’u altın sarısı olduğu için ismini Altınkum koymuşlardır.
BAFA GÖLÜ: Menderes’ten giden alüvyonlar yüzünden dolmasından dolayı Ege Deniz’inin bir parçası olarak bilinmektedir. İki tane ada bulunan gölün çevresi zeytin ağaç’larıyla kaplanmıştır. Bafa Gölü balıkçıların açısından çok önemli bir yerdir.   Didim’in en önemli yeri de burasıdır.

Didim doğal güzelliği ile Didim’e gelen insanları kendine adeta büyülemektedir. Didim’in çevresinin ve ikliminin güzel olması dolayından her yaz yabancı turistler ve insanlar Didim’e tatile akın etmektedirler. Didim’de geceleri eğlenceli olduğu için Didim’dekiler kendilerini dışarı atarlar. Barlar da eğlenceli zamanlar geçirirler.

didim tarihi
Didim tatil turları ile doğal bir zenginliği bulunmaktadır. Didim’de deniz olduğu için hava nemli olur ve bu yüzden yazları hava sıcaklığı 26′ derece üstündedir. Didim’e gelen insanların çoğunun yazlıkları bulunmaktadır. Didim’e genellikle balayına ve kendi ile baş başa kalmayı sevenler uğramaktadır. Didim’de yazın eğlence olur, fakat kışın havalar soğuduğu için eğlenceler durmaktadır. Bazı yerlerde kışın çalışır. Mesela yazın Didim, kışın Uludağ her yerin farklı iklimi olduğu için her mevsimin ayrı özelliği vardır. Didim denizi, sahili, plajı, kumu ile adeta çok güzel ve berrak’tır. Didim tarihi yönden ve turizm açısından günümüzde çok önemli bir yer olmuştur.

Didim’de birçok otel ve pansiyon bulunmaktadır. Bu yerlerin çoğu 4 yıldızın üstündedir. Didim’deki oteller saygı ve sevgi ile insanlara yaklaştıkları için ve iyi bir hizmet verdikleri için yıldızları 4 yıldızın üstedir. Didim Türkiye’nin batı’sında kalmaktadır. Didim’deki tarihi ve turistik yerler çok ilginç ve olağan üstü bir özelliği vardır. Didim’de turizm potansiyeli çok yükseklerdedir.

Bu yüzden Didim turizm açısından çok önemli yer almaktadır. Didim’e her yaz 90bin insan civarı uğramaktadır. Bu sayı her yaz bunun üstüne artmaktadır. Yazları Didim’in eğlenceli olması amacı ile tatile gelen insan sayısı da artmaktadır. Didim’in 2 tarafı deniz ile kaplıdır. Her il’den, her yıl gemi seferleri, turları düzenlenmektedir sizde bu turlara katılıp Didim’de rahatça ve keyiflice bir tatil geçirebilirsiniz.

Bazı yerler de ise günü birlik turlar düzenlenmektedir. Bu turlara katılıp eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Didim’in ünlü bir yer olmasının sebebi tarihi yerlerin ve turistik yerlerin çok olmasının sebebidir. Didim tatil yeri olduğu için birçok otel görmeniz ve rahatça uygun fiyata otel bulmanız mümkündür. Didim ismini tahminlerimize göre yakın bir köyündeki Didyma köyünden ismini almıştır. Günümüzde de ismi Didim diye kalmıştır.

Eğer sizlerde tatile gitmeyi düşünüyorsanız size Didim’i önerebilir ve yaz keyfinizi Didim’de çıkarmanızı öneririz.

İncele !

Tatilin Rehberi Bodrum

bodrum tekne turları
Yaz tatiliniz için sizlere öncellikli olarak güney sahillerinde en çok tercih edilen tatil cennetimiz Bodrumdan bahsederek sizlere tanıtıımını yapacağız. İşte ; Bodrum'da neler yapılır? Bodrum'da Nerede Kalınır? Bodrum'a Ne Zaman Gidilir? Bodrum'a Ulaşım. Bodrum'da Ne Yenir? bilgileri bu yazımızda.

Bodrum'da neler yapılır?

Bodrum'da canım sıkılıyor demek gerçekten çok zor. Bodrum her türlü tatil anlayışına uyan bir yeryüzü cenneti çünkü... İşte size farklı alternatifler:

Eğlence - Gece Hayatı:
Gece hayatı dendiği zaman herkesin aklına ilk gelen tatil beldesi kuşkusuz Bodrum'dur. Barları, diskoları ve deniz mahsullerinin en güzel örneklerini tadabileceğiniz restoranları ile her zevke hitap eder Bodrum geceleri.

Tekne Turları:
Eğer geceyi Bodrum'un çılgın barlarında sabaha karşı noktalamamışsanız, gününüzü birbirinden güzel koylarda yüzerek geçirebilirsiniz. Her gün koylara doğru yol alan onlarca teknenin birinde güneşlenirken denizin derinden gelen kokusunu içinize çekmek sizi mutlu edecektir.

Sualtı Sporları:
Bodrum dalgıçlar için de bir cennet. Sadece yüzlerce farklı sualtı yaşam türünü incelemek değil, tarihi kalıntıları dolaşmak da mümkün bodrum plajları berrak sularında. Eğer yanınızda gerekli teçhizatınız yoksa, Bodrum’un teçhizat bakımından da bir cennet olduğunu söylemekte fayda var...

Arkeoloji/Sanat Tarihi:
Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, kendi alanında, sadece Türkiye'de değil dünyada da tek! Müzede yer alan cam koleksiyonu dünyanın dört büyük koleksiyonundan biri.. Görülmesi gereken diğer bir tarihi eser ise Baltalı Kule'de bulunan Prenses Ada'nın odası... Kalenin yapımında, bir deprem sonucu yıkılan Mausoleion'dan getirilen taşlar kullanılmış. MÖ IV. yüzyılda yapılan ve o zamanlar dünyanın yedi harikasından biri kabul edilen Mausoleion Anıtı’ndan geriye ise, ne yazık ki sadece temelleri kalmış...

Bodrum'da Nerede Kalınır?

Bodrum'a en yakın kalınabilecek yerlerin başında Türkbükü geliyor. Bodrum'dan çam ormanları arasında uzanan yolla ulaşılan Türkbükü, eskiden antik Likya Madnasa şehri olarak biliniyor. Türkbükü'nde bir çok pansiyon motel ve otel türü konaklama tesisi var.

tatil için bodrumBodrum'da mandalina bahçeleri arasında kalabileceğiniz bir başka yer de Yalıkavak'ta yer alan moteller ve pansiyonlardır. Özellikle sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin kalabileceği nitelikte. Bodrum'da kalabileceğiniz bir çok tatil köyü ve motel de var. Özellikle Bodrum tipi ve kayrak taşı ile kaplı villalarıyla dikkat çekiyor. Kayrak taşının özelliği ise yazın serin kışları sıcak tutması. Bodrum'da bulunan birçok oteller ortak özelliği ise çocuklu ailelerin her ihtiyacı düşünülerek yapılan çocuk oyun odaları ve yüzme havuzları.


Bodrum'a Ne Zaman Gidilir?

Eğer yalnızca deniz, kum, güneş ve gece eğlencelerinden yararlanmak istiyorsanız Bodrum ve çevresini Mayıs ayından başlayarak Ekim ayının sonuna kadar ziyaret edebilirsiniz. Sıcaktan hoşlanmıyorsanız ve yalnızca gezmek, dinlenmek, sakin bir tatil geçirmek istiyorsanız Eylül-Ekim aylarını tercih etmelisiniz.

Ama Bodrum her mevsim ziyaret edilmesi gereken bir beldedir. Gizli kalmış güzellikleri keşfetmek için yaz aylarını beklememek gerekiyor.

Bodrum'a Ulaşım

Havayolu

En kolay ve en kısa ulaşım Havayolları Bodrum seferleri. İzmir Adnan Menderes Havaalanı 240 km. Dalaman Havaalanı 226 km. Bodrum Havaalanına THY’nin ve özel havayolu şirketlerinin küçük uçakları inebiliyor.

Karayolu

İstanbul'dan kalkan otobüslerle Bodrum'a ulaşmak mümkün.

Otobüs

Yalova üzerinden Bursa merkezine girmeden Bandırma-Balıkesir yolunu izleyip, İzmir'e 9 saatte ulaşılabilir. İzmir şehir merkezine girmeden Aydın otobanına çıkarlırsa yol daha da kısalıyor. Aydın-Selçuk otobandan çıkıp, Ortaklar'dan Bodrum yoluna girilip Milas'a ulaşılıyor. Milas çıkışından Bodrum yönüne sapınca rahat bir şekilde Bodrum'a ulaşılıyor.

Feribot Seferleri

İstanbul-Bandırma arasında çalışan hızlı feribotları kullanarak 1 saat 45 dakikada içinde Bandırma'da oluyorsunuz.

Bodrum'da Ne Yenir?

Orfoz, renkli skaros, midye dolması, kalamar ve mutlaka ahtapot. Bodrum'da rakı sofrası ahtapot salatasız olmaz. 'Sebzeli Döner'i de mutlaka deneyin. Bodrum, geleneksel Türk mutfağının yanısıra İtalyan, Thai, Chinese, Mexican ve Avrupa lezzetlerinden tadabileceğiniz zengin bir sofra da bulunmaktadır.

İncele !

Akkdeniz ve Ege Plajlari

akdeniz plajları
Sizinde deniz ve güneşlenme amaçlı bir tatil planları ile ihtiyacınız varsa türkiye'nin en güzel plajlarında tatilin ve denizin tadını çıkarabileceğiniz eşsiz güzellikteki plajlar sizlere sunmaktayız…

ÇEŞME İZMİR

ALTIN YUNUS BEACH

250 metre uzunluğundaki Altın Yunus Beach sadece otel müşterileri değil, dışarıdan gelenler de bu plajın güzelliklerinden faydalanabiliyor. Ancak otel müşterileri için özel olarak yapılan eğlenceli aktivitelerinin olduğunu belirtmeliyiz. Deniz ilerledikçe derinleşiyor. Ücretli olarak kano, jet ski, sörf gibi heyecanlı su aktivitelerinden birini yapabilirsiniz.

İncele !

Turist ve Turizm Nedir

turizm cenneti türkiye
İnsanların türlü amaçlarla yaptıkları gezilere turizm denir. Turizm; başka yerleri görmek, tanımak, eğlenmek, dinlenmek ve alıveriş etmek için yapılan gezilerdir. Bu gezilere katılanlara turist denir.
Turizm; iç ve dış turizm olarak ikiye ayrılır. İnsanlar ülke içinde dinlenmek, eğlenmek, alışveriş etmek, gezip görmek için, sürekli yaşadıkları kentin dışına çıkarlar. Başka yerlere giderler. Buna iç turizm denir. Dış turizm ise ülkeler arasında yapılan gezilerdir.

Yabancı turist, ülkemize hangi amaçla gelirse gelsin para harcayacaktır. Turistin harcadığı paraya döviz denir. Döviz, yabancı ülke parasıdır.

Ülkemizde üretilmeyen ilaç, makine; gereksinme duyduğumuz petrol ve benzeri mallar yabancı ülkelerden alınır. Bunların satın alınabilmesi için dövize gereksinmemiz vardır. Dövizi ürünlerimizin ve ürettiğimiz malların dış ülkelere satışından ya da turizmden sağlarız. Görülüyor ki ülkemizin kalkınmasında turizmin çok önemli bir yeri vardır.

Turist, dinlenmek, eğlenmek, görmek istediği yere çabuk, kolay ve rahat gitmek ister. Bunun için yollarımızın bakımlı, konaklama yerlerinin iyi olması gerekir. Yurdumuz turistlerin ilgi duyduğu bir ülkedir. Yurdumuz kuzey yarımkürede Asya ile Avrupa kıtaları arasında bir köprü durumundadır. Ülkemizin üç yanı denizlerle çevrilidir. Ilıman iklim kuşağındadır. Bitki örtüsü bakımından zengindir. Yurdumuzda dört mevsimin özellikleri görülür. Türkiye'miz aynı zamanda tarihi anıtlar yönünden de çok zengindir. Anadolu'muzda çeşitli uygarlıklar yaşanmıştır. Bu uygarlıkların kalıntıları günümüze dek gelmiş ve korunmuştur.

Yurdumuz, turizm zenginlikleri bakımından dünyanın sayılı ülkelerinden biridir. Bir ülkede turizmin gelişmesi için bazı koşulların gerçekleşmesi zorunludur. Yolların güzel olması, ulaşım araçlarının gelişmiş olması, konaklama yerlerinin bol, rahat ve temiz olması gereklidir. Turist yatacağı yerin temiz olmasını ister.

Ülkemize turist gelmesini istiyorsak, onlara karşı güler yüzlü, iyiliksever, temiz, hoşgörülü olmalıyız. Turistler konuklarımız sayılır. Konuklarımızı rahat ettirmek için her çabayı göstermeliyiz.

Turizmi daha iyi anlayıp değerlendirebilmek için, turizmin tanımında geçen görmek, tanımak, eğlenmek, dinlenmek sözcüklerinin anlamı üstünde iyice düşünelim.

Görmek:

İnsanlar, bulundukları yerden uzakta da olsa anıtları, kentleri, tarihsel kalıntıları, doğa güzelliklerini, sanat yapılarını yakından görmek ister. İnsanların, bu özlemlerini düşünerek müzeler kurmalı, görülmeye, incelemeye değer kalıntıları ortaya çıkararak onları sergilemeli, bunları görmek için gelen turistlere yardımcı olmalıyız.

Tanımak:
Turist, bir ülkeyi bir yöreyi tanımak ister. Orada yaşayanların törelerini, göreneklerini, yaşamlarını bilmek ister. Bu istek insanlar arasında sevgi, arkadaşlık, dostluk bağlarının doğup gelişmesini sağlar. Aslında turizm yalnız ekonomik yararlar sağladığı için değil, insanlar arasında dostluk duygularının doğup gelişmesine yardımcı olduğu için de yararlıdır.

Eğlenmek:
Dinlenmenin bir çeşididir. Zamanı iyi güzel ve hoş geçirmektir. Eğlence yerlerinin temiz, iyi, ucuz, güzel olması turistin o yerde uzun süre kalmasını sağlar.

Dinlenmek:
Çalışmaya ara vererek, yorgunluğu gidermektir. Çalışanların belirli bir süre dinlenmek haklarıdır. Bu hak yasalarla güvence altına alınmıştır. Ülkemize dinlenmek için gelen turiste her kolaylığı göstermeli, onları rahat ettirmeliyiz.

Sonuç olarak ülkemizin doğal zenginliklerini, anıtlarını, tarihi kalıntılarını, müzelerini görmek güneşinden, denizinden, kaplıcalarından yararlan­mak, dinlenmek, eğlenmek için gelen turistlere yardımcı olmalıyız.

Turistleri rahatsız etmeyelim. Değişik giysilerini ve davranışlarım hoşgörü ile karşılayalım. Turistlerin karşılaştıkları güçlükleri yenmek için yardımcı olalım. Turistik eşya satımında eşyanın gerçek değerini isteyelim. Bize yapılmasını istemediğimiz hareketlerin turistlere yapılmasını önleyelim

İncele !

Kaz dağlarina Gezi

Kaz dağları nerede Kaz Dağı Çanakkale ve Balıkesir illeri arasında yer alan büyük ölçüde Biga Yarımadası üzerinde bulunan dağdır. Bir çok dağ sırasından uzanan Kaz Dağları batıda Dede Dağı, doğuda Eybek Dağı, Kuzey doğuda Gürgen Dağı ve Kocakatran Dağı, esas Kaz Dağı orta orta kısımda bulunan üç tepedir. Bunlar Kuzede Babadağ, ortada Karataş Tepe, güneyde Sarıkız Tepesidir. Kaz Dağlarının en yüksek yeri 1774 metre ile Karataş Tepesidir.


Kaz Dağlarının diğer adıda İda Dağlarıdır. Efsaneye göre Hera, Afrodit ve Athena'nın katıldıkları, Truva Savaşı'na yol açan o meşhur güzellik yarışması burada yapılmış, Zeus burada doğmuş, tanrılar Truva Savaşı'nı buradan izlemiş ve Afrodit ilk kez burada aşık olmuş. Homeros'un İlyada destanında bu dağ ''bin pınar İda'' olarak geçmektedir.

Kaz dağları efsanesi

Kaz Dağı Sarıkız Efsanesinde ise; Edremit'in Güre Köyü'nde Sarıkız adında çok güzel, iyi yürekli bir kız yaşarmış. Kendisini sevmeyenlerin iftiraları sonucu babası Sarıkız'ı 5-10 kazla birlikte İda Dağı'na bırakmış. Bir süre sonra kızını görmeye gelen baba, kızından su istemiş ve Sarıkız dağın tepesinden elini körfeze uzatarak tasını doldurunca kızının erdiğini anlamış. Sırrı anlaşılan Sarıkız orada, buna çok üzülen babası ise İda Dağı'nın başka bir tepesinde ölmüş. Bu efsaneye göre İda Dağı Kazdağı, dağın doruğu Sarıkız Tepesi, kızın babasının öldüğü yer de Babadağı olarak anılmaya başlar.

Kaz Dağları çevresi ormanlarla kaplıdır. Ülkemizde sadece Kaz Dağlarında görülen Kaz Dağı göknarı, meşe, kestane, gürgen karaçam görülür. Buralarda yerleşim alanları seyrektir. Dağın zirvesine doğru çıktıkça eşsiz güzellikteki doğa sizi kendine aşık edecektir.

Her Ağustos ayında Sarıkız adına düzenlenen hayır yemekleri etkinliği düzenlenmektedir. Yapılan yemekler buraya gelen ziyaretçilere ikram edilmektedir. Son yıllarda ilgi oldukça artmıştır. Yerli halk kadar yabancı ülkelerden gelen turislerin bile ilgisini çekmeyi başarmıştır.

Kaz Dağlarına ilgi oldukça artmıştır. Bu yüzden Kaz Dağları içerisinde konaklama yapacak tesislerde yapılmıştır. Doğayla içiçe bol oksijenli alternatif bir tatil için burası tam size göre.

Kaz Dağlarına ulaşım, İstanbul'dan Bandırma feribotuyla Balıkesir'e oradanda Kaz Dağlarına ulaşabilirsiniz. Çanakkale üzerinden de 200km.lik yol mesafesiyle ulaşılabilir.

İncele !

Gaziantep Gezi Turlari

Gaziantep Güneydoğu Anadolu Bölgesi yer alıp Akdenize sınır komşu bir ilimizdir. Bölgenin en kalabalık nüfusu bu ildedir. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesini içinde bulunduran bu ilde sanayi oldukça gelişmiştir. Coğrafi konumu bakımından hem Anadolu'ya hem de Ortadoğu'ya yakın olduğu için sanayi ve ticaret alanında önemli bir yere sahiptir.

Gaziantep denince akla elbette antep fıstığı ve antep baklavası gelir. Bu yörenin yemekleri de oldukça lezzetli ve kendine özgüdür. Türkiye genelinde en çok yemek çeşidi Gaziantep mutfağında bulunmaktadır. Yaklaşık 300 çeşit kadardır. Özellikle kebep ve et üzerine olan yemekler yiyenlerin damağını çatlatmaktadır. Alaca çorba, Ali Nazik, arap köfte, sini kebabı, küşneme, lahmacun, sarımsak kebabı, soğan kebabı, yuvarlama, şiveydiz, patlıcan kebabı ve elbette antep baklavası bunlardan en önemli bir kaç yemeğidir.

Gaziantep bakırcılık konusunda da gelişmiş bir yerdir. Tarihi Bakırcılar Çarşısı Gaziantep'in en önemli tarihi yerlerinden biridir. Burada yüksek bir tepe üzerine inşa edilen Gaziantep Kalesi yer alır. Ayrıca çok sayıda hanlarda bulunmaktadır. Bayaz Han, Büdeyri Han, Şire Han. İldeki önemli camiler arasında Boyacı Cami, Kurtuluş Cami, Şirvan Cami. Gaziantep'te görülmesi gereken yerlerin arasında bir de Aziz Beros Kilisesi'de bulunmaktadır.



Gaziantep'te bulunan müzeler yerli halk kadar yabancı turistlerinde çok ilgisini çekmektedir. Bunlardan en önemlisi Zeugma Mozaik Müzesi'dir. Ayrıca Gaziantep Arkeoloji Müzesi, Gaziantep Mevlevihanesi Vakıf Müzesi, Şahinbey Savaş Müzesi, Medusa Cam Müzesi, Hasan Süzer Etnografya Müzesi bulunmaktadır. İl tarih boyunca İpek Yolu üzerinde yer almıştır.

Gaziantep'e ulaım karayolu ve havayoluyla rahatlıkla yapılabilir. Gaziantep Oğuzeli Havaalanı ulaşım bakımından çok gelişmiş bir uluslararası standartlara sahip bir havaalanıdır.

Gaziantep'te eğitim gelişmiştir. İlde 3 üniversite bulunmaktadır. Gaziantep, Gazikent ve yeni açılan Zirve Üniversitesidir.

İncele !

Saklikent Kayak Merkezi

Saklıkent kayak merkezi Toroslarda bulunan Bakırlıdağ kuzey yamacında yer alan bir tesistir. Burada 500 dağ evi ve kayak kompleksi bulunmaktadır. Akdeniz'e en yakın kayak merkezi Saklıkent'tedir.


Saklıkent kayak dönemi 10 Aralık- 10 Nisan ayları arasında gerçekleşir. Antalya'ya 1 saaatlik mesafede bulunan tesis yaz aylarında bile zirvesinde karı görebilirsiniz. Özellikle bölgeye gelen tatilciler günün bir kısmını denizde bir kısmını burada kar oynayarak değişik bir tatil yapma imkanına sahip olabiliyorlar. Aynı anda iki mevsimi size yaşatacak doğal bir güzelliktir.

Saklıkent kayak merkezinde bulunan Tübitak Gözlemevi ve Rusya'nın hediyesi olan teleskopla astronomi meraklılarını buraya çekmeyi başarıyor. Burası orman sınırının üzerinde olduğu için kayak ve snowboard yapmak için ideal bir yerdir. Tesiste 1400 m. uzunluğunda telesiyej, 2 adet teleski, 1 adet baby lift ve snowtubing lift bulunmaktadır.



Saklıkent'e ulaşım Antalya'nın sıcak plajlarından portakal ve nar bahçeleri arasından geçerek 1 saatte yaklaşık 37 km. giderek merkeze ulaşabilirsiniz.

Saklıkent kayak merkezinde konaklama yapacak tesisler bulunmaktadır. Ayrıca buraya paket turlarla daha da ucuza gelip keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

İncele !

Beypazari Gezelim Görelim

Beypazarı hakkında bilgi olarak gezi ve turlar ile sizlerde güzel zaman geçirmeye ne dersiniz.

Son yıllarda adından çok söz ettiren Beypazarı günümüze kadar bozulmadan gelen tarihi Osmanlı evleriyle çok sayıda ziyaretçi çekmeyi başarmaktadır.

Beypazarı
Beypazarı, Ankara ilinin 100km. kuzeybatısında bulunmaktadır. Ayaş, Güdül, Nallıhan ve Kıbrıscık ilçelerinin ortasında olup sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan merkez sayılmaktadır.

Beypazarı tarih boyunca çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Bunlar Hitit, Frig, Galat, Roma, Bizans, Anadolu Beylikleri ve Osmanlılardır.

Beypazarı'nda ne yapılır diye düşünüyorsanız İnözü Vadisi'nde güzel bir yürüyüşle başlayabilir Hıdırlık Tepesi'nde güzel manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Beypazarı Müzesi ve 1800'lü yıllardan kalma tarihi evleri gezmeden dönmemek gerek.

Beypazarı'nın içinde dolaşırken evlerin önünde ve dükkanlarda satılan ev hanımlarının kendi el emeğiyle yapmış oldukları yiyeceklerin tadına bakmadan dönmeyin. Zaten siz istemesenizde yöre halkı size herşeyden ikram edecektir. Özellikle 80 katlı baklava, elde yapılmış erişte, tarhana, sebzeli etli güveç mutlaka tadılması geren eşsiz lezzetlerdir. Ayrıca Ankara'ya özgü olan bir tür galeta çeşidi olarakta bilinen kuru alınmalıdır. Uzun süre raf ömrü olan kuru çayların yanında yenebilir. Türkiye'nin havuç deposu olan Beypazarı havuçtan yapılan lezzetlerlede ünlüdür.

Beypazarına nasıl gidilir? İstanbul TEM otoyolundan Sakarya Akyazı'ya ulaştıktan sonra Dokurcun Nallıhan üzerinden Beypazarına ulaşabilirsiniz. Esenboğa Havaalanına 100km. mesafededir. Ayrıca Ankara içinde bulunan Etlik Otobüs Terminalinden saat başı, Akköprü Migros'tan yarım saat arayla otobüs ve minibüsler kalkmaktadır.

Beypazarı'nda konaklama yapmak için otel, butik otel, pansiyon ve konuk evi bulunmaktadır.

İncele !

Şile Tatili Ayazma Plajı

Şile Ayazma Plajı

İstanbul'da bulunan 2 mavi bayraklı plajdan biri olan Ayazma Plajı, Şile Halk Plajı olarak da bilinmektedir. Girişin ücretsiz olduğu Şile Ayazma Plajı, özellikle haftasonlarında İstanbulluların akınına uğramaktadır. Ücretsiz bir halk plajı olmasına rağmen mavi bayrak almayı başaran Ayazma Plajı, deniz suyu ölçümlerinde de iyi kalite suya sahip olduğu görünmektedir.

Özellikle İstanbul'un Anadolu Yakasında ikamet edenlerin imdadına yetişen Şile Ayazma Plajı, 1175 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindedir. Doğal sit alanı olarak korunan plajda diğer özel plajlarda alınan hizmetlerden malesef alınamamaktadır. Şile ilçesinin hemen merkezinde bulunan Ayazma Plajı'na gitmek için Üsküdar'dan kalkan Şile otobüslerine binmeniz gerekmektedir.

Ağva tarafından gelmek isteyenler için Şile - Ağva otobüsleri de mevcuttur. Avrupa Yakası'ndan Şile'ye gitmek isteyenlerse fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü geçtikten sonra Şile sapağından sapıp yolu takip ederek Şile'ye ulaşabilirler. Karadeniz kıyısında bir plaj olması sebebiyle boğulma tehlikelerinin sık sık görüldüğü Şile plajlarından biri olan Ayazma Plajı'nda sık sık ambulans bekletilmektedir.

Binlerce kişinin burada yüzmesi sebebiyle de boğulma vakalarının diğer yerlere göre daha sık görülmesini normal olarak da karşılanmalıdır. Şile Limanı'nın batısında kalan Şile Ayazma Plajı ücretsiz olarak denize girmek isteyenlerin düşünmesi gereken mavi bayraklı bir plaj olarak duruyor. Plaj büyük olması sebebiyle hafta içlerinde daha tenha bulabileceğinizi düşünüyorum. Kumbaba mevkiine doğru plaj suyu daha iyi kalitede olduğu Şile Ayazma Plajı, gerek mavi bayrağa sahip olması nedeniyle, gerek iyi kalitede suya sahip olması nedeniyle İstanbul'daki birçok özel plajdan daha iyi doğal özelliklere sahiptir.

İncele !

Ayvalik Tatil Rehberi

Enfes yemekleri, huzur dolu atmosferi ile Ege sahillerinin en güzel yerlerinden bir tanesi emin olunki Ayvalık .

Her zaman söylenir ya, "Akdeniz kasabası havası" diye. Akdeniz kasabası havası nedir, nasıl olur? Şirin, sempatik, huzur dolu gibi kelimelerinin kısaltılmış hali midir? Eğer öyleyse; Ayvalık, size Ege kıyılarında, Akdeniz kasabası havası yaşatacak bir yer.

ayvalık tatilTarihte Kydonia adıyla bilinen ve uzun bir serüveni bulunan Ayvalık’ın, M.Ö. 330’lara kadar inen tarihi Roma ve Bizans uygarlıklarının ardından 15. yüzyıl ortalarında Osmanlı egemenliğini yaşamış. İlçe I. Dünya Savaşı sonrası İzmir'in İşgali ile birlikte 29 Mayıs 1919'da Yunan egemenliğine girmiş. İşgal sonrası Anadolu'da ilk kurşun 172. Alay Komutanı Yarbay Ali Çetinkaya tarafından atılmış. Bu işgal 15 Eylül 1922'ye kadar sürmüş ve 24 Temmuz 1923'de imzalanan Lozan Antlaşması'nda belirtilen Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi gereğince, Girit, Makedonya ve Midilli Türkleri ilçeye yerleştirilmiş.

Ayvalık, bu tür kültür zenginliğinin yanı sıra doğanın bütün güzellikleriyle bezenmiş, doğayla tarihin iç içe geçmiş beraberliğinin yaşandığı, eşsiz güzellikte bir yer. Sanat açısından da zengin bir içeriğe sahip Ayvalık’ta, dini ve sivil mimarlığın en karakteristik örneklerini görmek mümkün. Büyük bir bölümü yıkılmış olmasına rağmen, ayakta kalan Ayvalık kiliseleri, Ayvalık’ın tarihsel kimliğine katkıda bulunan eserler arasında. Akdeniz kent mimarisinin oluşturduğu mimari örnekler ve bu yapıların oturduğu denize dik inen taş sokaklar, Ayvalık’ın ayrıcalıklı görünümüne en büyük katkıyı sağlıyor. Görenlerin vazgeçemediği, görmeyenlerin çok şey kaybettiği yerlerden Ayvalık...


Ayvalık Midilli Adası'nın tam karşısında kurulmuş. Çam ormanları ve zeytin bakımından zengin olan ilçe Ege Denizi kıyısında ve Ayvalık Adaları adı verilen takımadalara sahip. Kuzeydoğusunda Gömeç, güneyinde İzmir’e bağlı Dikili ve Bergama, batısında ise Ege Denizi bulunuyor. Ayvalık'ın karşısında ise Yunanistan’ın Kuzey Ege Adaları coğrafi bölgesinin yönetim merkezi olan Midilli şehri çıplak gözle görülebilecek yakınlıkta. Ayvalık’ta dağlar denize dik uzandığından kıyılar girintili çıkıntılı. Bu kıyılar boyunca burunlar ve koylar meydana gelmiş. İlçenin Ege Denizi'ne olan kıyı uzunluğu 34 kilometre.

Ayvalık Balıkesir’e yaklaşık 2 saatlik uzaklıkta. Ayvalık tabelasını gördüğünüz andan itibaren kendinizi bu huzur dolu bölgenin havasına kaptırıp, tüm sorunlarınızı unutacaksınız. Havası, suyu, manzarası, enfes yemekleri ile her şey siz keyifli bir tatil geçirin diye usta bir aşçının mükellef bir masa hazırlaması gibi önünüze seriliyor.

Kumsalları, güneşi, tarihi dokusu, zeytini ve zeytinyağı ile Ege’nin incisi Ayvalık. Gerek mimarisinde gerekse insanlarında Rumlarla iç içe yaşanmış yılların kalıntılarını görmeniz mümkün. Sadece denize girilebilecek bir tatil beldesi değil, deniz, tarih ve doğanın iç içe olduğu bir yer Ayvalık...


ayvalık tatil fırsatı


İlçede Akdeniz iklimi hüküm sürüyor. Ege Bölgesi'nde yer alması nedeniyle kışları ılık ve yağışlı, yazları sıcak ve kurak geçiyor. Devamlı hafif rüzgarlı günler mevcut. Yaz sıcaklığı ortalama 24-34°C. Kışlar ise oldukça ılık. 100 km'den fazla kıyı şeridi olan Ayvalık'ta özellikle yazları tüm çevre kavurucu sıcaklıkta iken, batıdan esen ve genellikle öğleleri başlayan imbat ilçeyi serinletiyor. Bazı yazlar da "meltem" rüzgarları esiyor. Kazdağı yönünden gelen esintinin haftalarca sürdüğü oluyor.

İlçeye bağlı Altınova ve Küçükköy belde belediyeleri ile 16 köyü bulunmakta. Ayvalık halkını Lozan Antlaşması uyarınca Midilli, Girit ve Makedonya’dan gelen Türkler oluşturmakta. Ayvalık kış mevsimlerinde büyük bir kasaba nüfusuna sahip olmakla birlikte, yaz mevsimlerinde turizmin de etkisiyle nüfus bazı küçük illerin nüfusunu aşıyor.

Bölgede ilk nüfus sayımı 1891'de Vital Guinet yönetiminde yapılmış, 21 bin 666 olan kent nüfusunun 21 bin 486'sının Rum, 180'inin Türk olduğu belirtilmiş. İlçe nüfusu 2000 sayımlarına göre 58 bin 738 kişi. Bu nüfusun yaklaşık olarak 31 bin 986'sı ilçe merkezinde, 26 bin 752'i ise kasaba ve köylerde yaşamakta. Yazları gelen turistlerle nüfus oldukça artıyor.

İlçe ekonomisi büyük ölçüde zeytin ve turizme bağlı. Ayvalık'ta zeytinden başka pamuk, çam fıstığı ve mandalina gibi tarım ürünleri de yetiştiriliyor. Ayrıca bölgede, Bağyüzü Köyü'nde yetiştirilen Kozak üzümü tanınmış bir ürün. Son yıllarda turfanda sebzecilik ve Kozak çam balı üretimi de yapılmakta. Arazinin %70'i zeytinlik olan Ayvalık'ta zeytinden sabun ve zeytinyağı üreten sanayi kuruluşları oldukça fazla. Bunların yanında balıkçılık ve balık restoranları da önemli bir gelir kaynağı.

Turizm, ilçe ekonomisinde büyük öneme sahip. Turizm alanında büyük bir potansiyele sahip olan ilçede başta Şeytan Sofrası olmak üzere çeşitli doğal güzellikler olmakla birlikte, özellikle eski Rum evleri ve yapılarına dayanan kültür turizmi de gelişmiş durumda. Özellikle Sarımsaklı Plajları ve Alibey Adası'nda ise deniz turizmi gelişmiş.

İncele !

Türkiye en gözde tatil cenneti

Türkiye'nin 2013 yılında "en gözde" tatil cennet olacağı belirlendi. İngiltere'de gerçekleştirilen bir ankete göre, 2012 yılında en popüler turizm destinasyonları, Türkiye, Mısır ve Fas olacak.

tatil cenneti

İngiltere'de seyahat turları uzmanlaşmış travelsupermarket.com tarafından gerçekleştirilen anket, 2010 yılında tatil için yurt dışına çıkmayacak İngilizlerin sayısının, 2009 yılına göre bir kat artacağını ortaya koydu.

Aynı ankete göre, 2012 yılında "en popüler" yurt dışı destinasyonları ise, Türkiye, Mısır ve Fas olarak sıralandı.

The Daily Telegraph gazetesine göre, zayıf sterlinin, İngilizlerin talilerini yurt içinde geçirmeyi teşvik ediyor. Buna rağmen yine yurt dışına çıkacak olan çok sayıda İngiliz'in, euro bölgesi dışındaki ülkelere yöneleceği kaydediliyor.

Bu arada, The Times gazetesi, aynı siteyi kaynak göstererek tatil yapmak isteyenler tarafından Noel'den bu yana yapılan aramaların, en tercih edilen 10 destinasyon arasında Türkiye'nin de bulunduğunu gösterdi. İspanya'nın Kanary adalarının başı çektiği listede Türkiye, 7. sırada yer alıyor.

İncele !

Halaskar Kilisesi ve Gerçek Haç

Kurtarıcı (Kurtarici kilisesi) Kilisesi Ani'nin etrafında yürürken ben rastladı ilk kiliselerinden biri oldu. Eski bir evin temelini yakın duruyor.

Kilisenin en belirgin özelliği, 1957 yılında bir fırtına sırasında meydana yıkımı ve 1988 yılında bir deprem olduğunu. Bugün yapının tamamen çöken güçlü risk altındadır.


Mimarlar ve tarihçiler bina tehlikede olduğunu geç 19. yüzyıldan itibaren herkesin uyarıda bulunuyorlar. 1912 yılında, restorasyon küçük bir miktar, 1999 yılında daha sonra tekrar yer aldı ve. Bu yeterli değildi.

Onlar önümüzdeki elli yıl içinde, yapıyorsun gibi şeyler devam ederse, moloz yığını yerine duracak.


Eh, kilise 1035 yılında inşa edilmiştir. Bu 900 yıldan daha eskidir. Bu değer koruyarak böyle bir şey değil mi?
Geçen her gün, biz gelecek nesillerin fotoğraflarına bakmaktan düşecektir varsayabiliriz kilise . Onlar kendi gözleri ile görmek mümkün olmaz. Onlar eşsiz 19 yüzlü kubbeyi oluşan parlak ve antik mimari hayran mümkün olmayacaktır.


Kilisenin gelen parçaları tutmak için bir prens tarafından inşa edildiği tarih kitaplarında belirtilmiştir gerçek çapraz İsa'nın çarmıha gerildiği o haç olduğu inanılırdı.




Bazı orada bir gemi inşa etmek için dünyada yeterince doğrudur haçlar artık ve birçok iddia şüpheliyim sahte uzmanlar. Bu kilisenin yatıyordu gerçek haç ne bilinmeyen ama benim için alakasız ve açıkçası, umurumda değil.

Ben tarih için bir tutku var ama Ani'de Halaskar Kilisesi'nin hakkında benim endişe, gelecek olmasıdır. 

 Bu Ani'nin kiliseleri ve kalıntılar hakkında makaleler bir dizi son. Sen diğer makaleleri buradan okuyabilirsiniz

İncele !

İstiklal Caddesi Gezilecek Yerler

İstiklal Caddesi İstanbul'un yoğun bir cadde. Her şey orada olur ve bir şehir mola alıyorsanız, bu cadde keşfetmek ve tüm yan sokaklar kapalı lider en az bir gün geçirmek için akıllıca olacaktır.

İstanbul, benim içinden hem de İstiklal caddesi üzerinde olur tüm eylem yakın kurulmuştu ve ben kesinlikle sıkılmış veya yapılacaklar eksikliğinden muzdarip değildi benim son iki kış ziyaretleri.

Sokakta gece sabaha kadar meşgul olduğunu ve sürpriz başarısız olmak asla yoktur.
İstanbul'da İstiklal Caddesi'nin Şeyler

Fransızca sokak İstiklal Caddesi kapalı lider küçük bir yan sokakta ama bu ekstra mesafe giderek değer. Şimdi yerel bir dönüm noktası, turist ile çok popüler ama dekor Fransa'da bir sokak tipik iken, Fransız gıda veya yakışıklı Fransız garsonlar beklemeyin! Canlı müzik yaz aylarında oynanır. Yiyecek ya da sadece içecekler için tüm yıl açık.

istanbul istiklal caddesitaksim meydanı anıt




Ayrıca gösteriler için hazır olsun. Insanlara söyleyecek bir şey varsa, İstanbul'da, o İstiklal Caddesi üzerinde yapılacaktır. % 99 zaman, gösteriler huzurludurlar.

Büyük pankartlar ve herkes İstiklal Caddesi aşağı yukarı ilerliyor ve uygulanır. Kalabalık daha sonra üzerindeki bir hoparlörden tezahürat ve herkes evine gidecek. En ünlü gösteri olan İstiklal Caddesi'nin Eşcinsel gururu yürüyüşü yılda oluşur ve 2012 yılında on binden fazla kişi katıldı.

Yeme ve İstiklal Caddesi aşağı yönlü içme ay sürer. , Burger King veya KFC gibi fast food tanınmış batı zincirleri seçin veya alternatif ucuz Türk yemekleri sunan geleneksel bir lokantaya oturup.

Kışın, sokak satıcıları tarafından satılan sıcak kestane için göz dışarıda tutmak. Nighttime eylem çubukları canlandırmak gibi olur ve batı tarzı grup bantlar geleneksel Türk rock müziğin her türünü çaldığınızda olduğunu.

Bu giysi, müzik, teknoloji, ev dekorasyonu, spor, ve parfüm gibi satışa şeyi ile banka hesabınızı boşaltmak çok kolaydır çünkü Son olarak henüz önemlisi, alışveriş unutmayın.

Birçok dükkan fiyatları üzerinde pazarlık geleneksel sanat kabul edilmez yüzden zincir mağaza markaları vardır, ama sadece yan sokaklarda dolaşmak ve sizinle oturup oldukça mutlu bir yerel Tüccari bulacaksınız, bir elma çayı içmek ve fiyat tartışmak Eğer ödemenizi istiyoruz.

Yani en az iki gün boyunca kimse meşgul tutmak için yeterli ama gördüğünüz için İstanbul'da ideal bir şehir sonu dört gün sürmelidir büyük siteler gibi Sultan Ahmet Bölgesindeki Sultanahmet Camii ve Ayasofya gibi.

Dört günlük bir şehir molası için konaklama bulmak holidaycheck.com İstanbul'da binden fazla otel listeleyin.

Okuyucular Soru: Eğer İstanbul'da İstiklal Caddesi gittiniz mi? Eğer öyleyse, bu başparmak vazgeçmek mi?

İncele !

Kibris'in Güzellikleri Keşfedin

Kıbrıs tarihi ve kültürü zengin Akdeniz'de pitoresk bir adadır. Bu ada plajlar ve tatil köyleri çok daha fazla olduğunu; size adalar geçmiş içinize çekebileceğiniz turistik bir seçim var.

Adaya ana cazibe yıl boyunca ideal bir tatil seçim yapmak, sıcak yazlar ve ılıman kışlar alt-tropikal iklim olduğunu.

Kıbrıs Çoğu insan kafası muhteşem plajları ve kristal mavisi sulara yararlanmak için, teklif üzerine su sporları olduğunu ve sualtı dünyasını keşfetmek istiyorsanız, tüplü dalış. Çocuklar için güneş heyecanlı su kaydırağı ve eğlence günleri sunan su parkları vardır.

kıbrıs tatil turları
Adanın sunduğu Tarihin bazı kadar emmek için alanı ziyaret ederken zaman ayırın, keşfedilmeyi kaleler, mezarlar, camiler ve kaleler, adalar geçmişte içine her biri sunan anlayış vardır.

Othello Kalesi Mağusa kenti çevreleyen duvarlar yer almaktadır. Kale açık bir avlu ve muhteşem iç kumlu renkli taştan yapılmış bir mimari şaheserdir. Mağusa ziyaret ederken pop ve Lala Mustafa Paşa Camii ziyaret etmelisiniz. Caminin orijinal St Nicholas Katedrali idi. Eğer antik mezarlar görmek ve bin yıldan eski olduğuna inanılan eski ağaç ziyaret edebilirsiniz nerede burada. Sen camiye girmek ama tevazu önemlidir bu yüzden hesaba kendi kültür ve din almaya hatırlıyorum, siz şort ve kadınların başörtüsü giymeleri gerekir giyemem.

Afrodit Hamamları en güzel havuzları biridir; pitoresk gölet Polis kasabası yakınında ve aşağıda körfezin en muhteşem manzarasına sahiptir. Afrodit, Aşk met Adonis Tanrıça, gölet yabani çiçekler ve serin suları ile dolu bir bölgedir burası.

Güzelce Korunan Tarihi Yerler

Eğer bu güzel adanın tarihinin tadını çıkarırken, burada bitmiyor, görmek için Baf Kalesi, onüçüncü yüzyıla kadar uzanan Kato Phaphos liman sonunda bulunan bir çok popüler turistik hala var. Kıbrıs'ta neler beni şaşırtıyor diğer tarihi yerleri aksine, Kıbrıs sitelerin çoğunluğu hala tek parça vardır, korunmuş her ne kadar iyi, bu yüzden, bu yıl içinde yapılan küçük bir restorasyon çalışması vardı olabilir, ama onlar bütün kalır sana Gerçekten bir zamanlar burada ne geçmişte bir fikir edinebilirsiniz.

Ben en güzel korunmuş site Khirokitia olduğunu düşünüyorum. Bu bir olan korunmuş ve Dünya Mirası Alanı ve neolitik döneme uzanan iyi korunmuş sitelerinden biri olarak kabul edilir. Bu beyaz duvarlar ile görmek için bir zorunluluktur. Onlar bugün hala kazı vardır, ama kendiniz için bu muhteşem bölgeyi ziyaret ve görebilirsiniz.

Kıbrıs aynı zamanda gurme deniz ürünleri ile ünlüdür. Deniz ürünleri herhangi bir fresher alınamıyor ve yerde adada bir restoranda yemek yemenin keyfini çıkarabilirsiniz böylece su hakkı vardır. Akdeniz'in üzerinden güneş seti izlerken romantik bir akşam yemeğinin tadını çıkarın. Gerçekten görmeye görme ve gelecek yıllar için hatırlanacak biridir.

Adanın etrafında dolaşırken sanat galerilerinden biri için kafa emin olun, keşfetmek için en iyi yolu sadece dolaşmak için, gördüğünüz ve ne bulmak ne kadar şaşıracaksınız. Alanı galerileri, müzeler, harika mağazalar, restoranlar, plajlar ve müzeler ile doludur. Gelecek yıllarda ve anılar için hatırlar eşsiz bir Kıbrıs deneyimi sunan her biri sizinle birlikte eve alabilir.

Ile şaşırtıcı deneyimler yanında uygun fiyatlı geziler bul uçuş Kıbrıs ve kendiniz için bu güzel ada keşfetmek için olsun.

İncele !

Las Vegas Avrupa Tatili

Çoğu insan Las Vegas düşünmek, onlar ünlü Las Vegas Strip öngörülüyor. Arazinin Bu 4.2 millik dünyanın en ünlü otel ve casinolar bazıları, ve bu konumda film çekilen ve TV binlerce kez göstermemektedir içerir. Bu en ünlü biridir turizm nedeniyle dünya çapında eğlence arayanlar için onun eğlence merkezlerinin dünyada.

las vegas tatili
Ünlü işareti "Fabulous Las Vegas hoş geldiniz" Vegas şehir sınırları dışında yaklaşık 4,5 kilometre inşa edilmiştir. Böylece kentin bu şimdi ünlü konuma dışarı onun otel ve casinolar daha uzatmaya karar verdi. Şerit Sahara Avenue ve Russell Road, 4.2 kilometre uzunluğunda yolun bir şerit arasında Las Vegas Boulevard öbek olarak kabul edilir.

Geçerli şeridinde inşa edilecek ilk kumarhane El Rancho Vegas, küçük bir 63 oda casino ve otel oldu. Bir yangın tarafından tahrip edildiği 1960 yılına kadar sürdü. Şerit mafya aileleri ve diğer kumar imparatorluk grupları için popüler bir yatırım noktası haline geldi. Bu süre zarfında, Galveston birincil kumar yeri oldu Amerika Birleşik Devletleri , ve bunu iyi kumar noktadan aşağı çekildiği Vegas daha yaptırmasına kadar değildi.

Kendi mütevazı başlangıcından bu yana, otel ve casinolar yüzlerce Clark County ve Las Vegas inşa edilmiş dünyanın kumar başkenti haline gelmiştir. Strip bildirildi vardı LA polis memuru Guy McAfee'nin kimin memleketi adını aldı "Sunset Strip."
Modern Day Vegas Strip

Strip birçok otel ve casinolar Nevada'da bir multi-milyar dolarlık bir endüstri kumar yapmaktan sorumlu tutulabilir. Clark County ve Las Vegas'ta bu bakımdan uygun dünyanın kumar sermaye unvanına layık görüldü. Strip dramatik archeticture Las Vegas kentinde dünyanın en popüler turistik yerlerinden biri haline getiriyor.

Paris'in ünlü Las Vegas oteli kolayca binası dışında bulunan Eyfel Kulesi, 1/2 ölçekli çoğaltma nedeniyle ayırt edilebilir. Mirage Otel patlayan bir yanardağ her gece göstermektedir bulunmaktadır. Dünyaca ünlü Caesars Palace En son "The Hangover" filmi de dahil olmak üzere Amerikan tarihinin birçok film, özellikli olmuştur.

Şeridinde otel ve casinolar kentin dünyaca popülerliğinin nedeni vardır. Las Vegas dünyanın yirmi beş büyük otel arasında onbeş içerir. Aynı zamanda dünyanın en büyük kumar casinolar sahiptir ve her yıl milyonlarca ziyaretçi çekiyor. Kumarhaneler ve oteller bu gezginler Her ayın geliri yaklaşık bir milyar dolar çekin.

İncele !

Buckingham Sarayi Neden Popüler

Her yıl milyonlarca insan muhteşem bina görmek için Buckingham Sarayı düz Londra ve birçok kafa akın, birçok ilk kamu kraliyet balkonda öper ve aynı zamanda ulusal yas sahnesi en sık görülen nerede sahne.

Bu yaz aylarında, özellikle Yani Londra'da, ve ne zaman Buckingham Sarayı üzerinde kafa gerektiğini ve bu kadar popüler olmasının nedeni yakında anlayacaktır. Eğer Kış veya Bahar başlık üzerinde ise sadece dışarıdan görmek ve içi ziyaret edebilmek olmayacak şekilde, yaz aylarında açık olduğunu lütfen unutmayın. Birçok Londra turları Yaz paketinin bir parçası olarak Buckingham Sarayı görmeye, ama kontrol ediniz içerir.

Sarayın çok uzun bir süre ve azılı Kraliçe Victoria vardı yaşamak için ilk İngiliz hükümdarı civarında olmuştur. O tahtına kazandıktan sonra sadece 1837 yılında tekrar inşa edilmiş saray içine taşındı İngiltere . Hala bugün İngiliz Kraliyet ailesi resmi konutu olan. Sarayın Londra Westminster alanda ve tüm kraliyet vesilelerle ve ziyaretler gerçekleşecek nerede. Sarayın 150 yılı aşkın bir süredir bu yüzden olmuştu özel sektöre ait arazi üzerinde 1705 yılında Buckingham evi olarak hayatına başladı.

Daha sonra, George 3rd 1761 yılında arsa satın başardı. Daha sonra Queen Charlotte için özel bir ev oldu ve Queens evi olarak sevk edildi. 19. yüzyılda, evde büyüdü ve genişletilmiştir. Bir avlu ortada ilave edildi ve üç kanatlar da inşa edildi. Daha sonra 1837 yılında İngiliz Kraliyet ailesi için resmi ev oldu. Daha sonra, daha fazla uzantıları doğu önünde halka selamlıyorum Royals için balkona sahip çıktı eklendi. Kelimesi savaşta 2 saray kilise bombalandı ve geç kraliçenin galerisi 1962 yılında tekrar ziyaret etmek halk için açılmıştır yerinde inşa edildi.

Galeri içerisinden resimlerinin tam kraliyet koleksiyonuna sahiptir ve herhangi bir sanat meraklısı için-görmek gerekir. Sarayın içinde tasarım 19. yüzyıl dönemi etrafında dayanır ve bugün hala hayatta olan mavi, pembe ve manolya gibi birçok çok parlak renkler, söz konusudur. Sir Charles Uzun Kral Edward sarayın şeklini tavsiye ve bazı alanlarda krem ​​ve altın boyandı. Bazı mobilya İngiliz değildir, çünkü çok komik, o, aslında, Çin tarzında döşenmiş olup, parçaları ve mobilya Carlton ev ve Brighton'da kraliyet pavyonu gelen saraya getirildi. Sarayın duvarları özel Londra'da ait büyük bir bahçe içinde bahçe. Eğer sarayı ziyaret fantezi Eğer yetkililer ağırlanır yerdir devlet oda görmek mümkün olacak ve onlar saraylarda yaz açılış işaretlemek için Ağustos ve Eylül ayları arasında açıktır www.sightseeingtourslondon.com teklif rehberli turlar ve Sarayı indirimler.

İncele !

En İyi Golf Tatil Paketleri

Her yıl gelir ve gider gibi, daha fazla insan turları ve yaz gezileri alıyor. Aslında, "paket tatil" gezileri birçok aile, özel bir ortağı, ya da arkadaşlarınızla olacaktır. Ancak, hedef, ile olursa olsun kimin tatil seçmek çok zor olabilir. Aslında, birçok kez herkesin keyif alacağı bir yer ya da belirli paketleri bulmak zordur; Eğer hevesli bir golfçü özellikle eğer!

Eğer bir golfçü iseniz, bir golf resort tatil isteyebilirsiniz; hangi kolayca dünyada bulunabilir. Amerika Birleşik Devletleri'nde, seçim için tatil çok sayıda de vardır. Ancak, golf merkezlerinden çok bahar ve yaz aylarında sadece açıktır. Tatil çoğu Arizona, Nevada, Florida, Carolina, California ve Texas bulunabilir.


golf tatili yapmakTesisteki odak golf olmasına rağmen, aynı zamanda, bulunabilecek birçok ek faaliyetler de vardır; zaman bir aile ile yapılan önemli olabilir. Golf sevmez bir aile ile bir tatil için giderken, onlara uygun ek faaliyetler için çok önemlidir. Onlar için, sen eğlence parkları veya plajlara yakın olmadığından emin olmak isteyebilirsiniz. Eğer Myrtle Beach Golf Resort konukları, bir plaja yakın bir tatil kaldıkları ilginizi çekiyorsa harika olurdu! Bu tesisi aile bir golf sahası genelinde ve plaj için harika!

Aile için yakındaki diğer etkinlikler için araştırma ile birlikte, aynı zamanda akılda tüm aile ile bir golf tatil kitap isteyeceksiniz. Tüm aile için harika bir tatil Marriot Rancho Las Palmas Resort & Spa olduğunu; Kaliforniya'da bulunan hangi. Tesiste tenis kortları, yüzme havuzu, su kaydırağı, spa, ve çocuk kampları sunmaktadır. Bir golf tesisi seçerken, siz de, maliyet bakmak isteyecektir. Aslında, tesis maliyeti yapıyorsun olacağı faaliyetler kadar önemli olmalıdır. Golf yok aile veya diğer insanlarla birlikte seyahat ederken, daha sonra tatil ya da indirimler sunuyoruz golf sahaları için bakmak gerekir.

Birçok kişi için, onlar bir golf resort kalmak ana nedeni rahatlama ve golf amaçlıdır. Genellikle, bir tatil kalmak için maliyet golf sahası kullanımını içerecektir. Golf sahası maliyeti dahil, birçok kez golf, golf arabası kullanımı ve özel dersler dahildir. Eğer golf yok insanlarla iseniz Ayrıca, o zaman golf hizmetler için ücret olmamalıdır. Aslında, Amerika Birleşik Devletleri golf sahaları birçok golf yok olanlar için tam fiyatları şarj olmuyor.

Eğer bir bütçe ve bir golf resort tatil ilgilenenler üzerinde iseniz, size tasarruf edebileceğiniz birçok yol vardır. En iyi yollarından biri kupon veya belirli golf paketleri sunuyoruz köyleri için online arama etmektir. Aslında, paketler birçok birçok farklı indirim seyahat web siteleri aracılığıyla internet üzerinden bulunabilir. Internet kullanımı ile birlikte, aynı zamanda, yerel seyahat acentesi kullanmak isteyebilirsiniz.

İncele !

Holiday Apartment Turkey

Kiralık daireler tatil için seyahat ederken kalmak için uygun bir yer bulmak için bir yoldur. Bu daireler anlaşılmış belirtilen süre sahibinden kiralık genellikle. Bu tatil sırasında kiralık daire bulmak kolaydır. Çoğu daire sahipleri daha kolay zaten sadece kiralık konut vitrine amacıyla kullanılan bir internet sitesine sahip bir firma ile evlerine listelemek için, ama biraz dışarı kiralama kendilerini yönetmek ister ki orada vardır.

haliday apartment turkey
Siz internette yönetimi her iki tip için listeleri bulabilirsiniz. İnternet arama, bulma ve tatil daireleri kolay karşılaştırma yapar. Eğer kurulu bir kiralama sitesi veya bireyler web sayfasında bakmak olsun, kiralık olan daire (ler) in bir resmini görmek gerekir. Bu resimler daire neye benzediğini iyi bir fikir vermelidir. Fotoğraf her şeyi sergilemelidir. Aynı web üzerinde yazılı bir özellik tanımı yanı sıra özelliği bulunduğu olmalıdır, ve ne çevresi ve faaliyet türleri daire yakınlarındaki oda ne olabilir.

Çoğu tatil daireleri zaten size konaklamanız için gereken her şeyi ile teslim edilmektedir. Daire ders kanepe gibi temel özellikleri olacak, sandalye, yatak w / Nevresim, banyo w / Nevresim, yastık, vb .. Birçok tür Barbekü ızgara, TV, mikrodalga fırın gibi diğer öğeleri ile gelecek. Bazı daireler evcil hayvan kabul, ama bu ilk doğrulamak için en iyisi olacaktır. Eğer engelli erişimi her türlü ihtiyacınız varsa size sormak ve tesis mevcuttur ne gerek var emin olmalısınız. Ayrıca tavsiye edilir eğer bir araba almak görmek isteyebilir veya her şeyi daire yürüme mesafesinde olup olmadığını. Olabilir Ayrıca restoran sizi ziyaret edebilirdim ki kısa bir mesafe ya da içinde yakın ne isteyebilir. Eğer tıbbi yardıma ihtiyacınız olabileceğini düşünüyorsanız en yakın doktor ofisi yer nerede, diye sorabilirsiniz.

Holiday apartment Rezervasyon genellikle basit bir işlemdir ve online ya da daire kiralamak için sorumlu kişiler aracılığıyla yapılabilir. Tatil zamanı geldiğinde tuşları ve size konaklamanız için ihtiyacınız olacak herhangi bir diğer hayati veya ilgili bilgilerle evinde bir greeter genellikle yoktur. Eğer sorarsanız, bazı daire kiralama şirketleri konaklamanız sırasında havaalanından karşılama / bırakma hizmeti vardır. Tüm genellikle tatil deneyimi olağanüstü yapmak için önceden ayarlanabilir. Tamamlandığında size kalmak, sadece eşyalarını topla ve kapıyı arkanızdan kapatın. Eğer daire içinde anahtar bırakmak için en büyük olasılıkla kiralık ajans veya sahibi ile düzenlenmiş olacaktır.

Daire ve diğer tip için tatil özellikleri kiralama pazarında çok başarılı bir iş. Ama her iş gibi, onlar da kendi müşterilerinden öneriler ve tavsiyeleri güveniyor. Eğer tatil kiralık otelinde kalmak ile mutlu iseniz size kalmak zevk onlara emin olun.

İncele !

Safari İçin Afrika Tatili

Afrika'da herhangi bir tatil vahşi hayvanlar ve barış ve bozkırları huzur yaşamaya bir safari gitmeden tam olmaz.

Ama seyahat edebileceğiniz Afrika'da milli parklar ve yaban hayatı alanlarının yüzlerce vardır. Harika bir safari tatili için potansiyel sağlamaya gelince Ve bazı kesinlikle diğerlerinden daha iyidir.

Benim tecrübeme göre, ve yaban hayatı tur sanayi ve tür Afrika Safari DERGİLERİNDE seyahat günlükler safari gezileri ilk elden hesapları gibi diğer kaynakların genel bir fikir birliği, burada Afrika'da ilk beş safari tatil şunlardır:


1. Tanzanya - Serengeti

Yıllık göç esnasında, wildebeest ve zebra kadar paketi ve taze olanları bulmak için kendi otlak ayrıldığınızda, Serengeti gibi şaşırtıcı bir yerdir.

safari tatiliO da yılın diğer zamanlarında Afrika'da hedef çok iyi bir safari tatil ama göçün doğal dünyanın harikalarından biri olarak birçok kişi tarafından seçildi.

Safari kazık yenmek için zor.

2. Kenya - Masai Mara

Eğer büyük kediler görmek istiyorsanız, bu vahşi yaşam parkı yenmek için zor. Aslan, leopar ve çita boldur ve onlar çünkü etrafında kilometre için sınırsız hit almak anlamına gelir otlak bitki örtüsünün spot nispeten kolaydır.

Başka bir büyük artı kendi yeni yollar yapmak değil gibi gidiyor off-road sürece izin olmasıdır. Bu hala bu olanak Afrika'da parklarda birkaç tatil biridir ve bu büyük bir avantajdır hayvanların mecbur nadiren olur ve ana yollar yanında kalmak için.

Burada sadece olumsuz çünkü popülerlik orada doğa ile izole vakit geçirmek istiyorsanız, bu yüzden etrafında bir sürü insan vardır bu gitmek için yer değil olmasıdır.

3. Güney Afrika - Kruger Ulusal Parkı

Türlerin katıksız çeşitliliği için Afrika'da başka hiçbir yerde Kruger Park yakın gelebilir. O (Galler daha büyük) çok büyük olduğu için bu hayvanlar ve kuşlar için arama geçebileceği farklı ekosistemleri bir numarası vardır.

Afrika'nın en iyi yönetilen parklarından biridir ve konaklama ve altyapı süper.

4. Botsvana - Selinda Rezerv

Deneyimli safari seyahat hızı kuzeyinde Botsvana Bu rezerv son derece yüksek ve onlar konaklama, hizmet ve seçkin yaban hayatı, yüksek standartta çok yüksek konsantrasyon tarafından çizilmiş, tekrar ve tekrar geri dönün.

5. Zambiya - South Luangwa National Park

South Luangwa sadece Afrika yaban hayatı destinasyonlarda tatil taç kısmındaki haklı yerine getirmek için yeterli pozlama için bekleyen, bir elmas kaba olduğunu.

Ama şu an için, Afrika'nın en iyi muhafaza sırları biri olarak göreceli izolasyon s rustik cazibe parçası bulunuyor.

Bu zor leopar görmek için Afrika'daki en iyi yerlerden biri olarak bir üne sahiptir ve yürüyüş safari doğduğu yerdir.

İncele !

Rüya Gibi Bir Tatil İçin

Maldives tatili
Hep aynı yerleri ziyaret etmek yorgunum eğer benim turist bana sorduklarında, ben her zaman yeni yerler, şeyler, onlar başka görmedim olan bir şey için sürekli araştırma düşünüyorum. Onları en Hepsi de tüm diyemeyiz onlar hemen her yerde vardı, onlar için yeni olabilir bir şey yok. Onları dinlerken, ben bu dünyada herhangi bir yeri ziyaret etmek için bir arzu yok diye düşünüyorum. Ben sadece bir "arzu" var. Ben Maldiv de denize yakın bir-iki hafta geçirmek istiyorum.

Ne oldu? Umarım, bilmiyorum. Ben bu yazı yazmaya başlamadan önce Şimdi, ben Maldiv hakkında bazı internet sayfaları açıldı ve, videoları ve fotoğrafları izlerken, ben gerçekten biraz zaman geçirmek istiyorum sadece nerede olduğunu anlamış. Muhtemelen, ben TV Burası hakkında duydum.

Yani, bu benim hayalim nasıl görünüyor


Ben balık veya şnorkel olmaz, hayvanların ve çevrenin rahatsız olmaz. Ben su yorgun olacaktı, ben sadece, zaman zaman, suyun tadını yüzme ve sahilde yatıyordu ki ...

Şimdi, ben bir tatil benim için çok fazla maliyeti olmaz okuyun. Ben fiyatları görmek istedim ve gerçekten şaşırtıcı bulundu 500 - 800 Euro dönüş uçuşu ...

Sana ne söyleyebilirim: Eğer bir süre için beni burada bloglama bulamazsak, o adalardan birinin sahilde ben, demek Maldiv . :-))))

İncele !

Termal Kaplicaları Çinar Otel

Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel
Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel
Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel
19. yy. sonlarında yapılmış, en son 1982 yılında aslına uygun olarak restore ettirilmiş ve 2. dereceden tarihi eserdir.17 oda 1 süit olmak üzere toplam 36 yatak kapasitesine sahiptir.

Tüm odalarda çift kanal müzik yayını, televizyon ve sıcak su bulunmaktadır. Klasik şekilde döşenmiş lobi ve 150 kişilik seminer salonuna sahiptir.

Adını bahçesinde bulunan 200 yaşındaki tarihi çınardan almaktadır. Çınarın altında ve otelin ortasında Çınar Cafe bulunmaktadır. Ayrıca Otelin altında 8 kabinlik özel banyo bulunmaktadır. Genellikle yaz sezonunda faaliyete açılan Çınar Otel yılın her dönemi organizasyon ve seminer için tercih edilmektedir.
Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel
Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel
19.yy sonlarında yapılan otel 1982 yılında yenilenmiştir. Aynı zamanda otel binası tescilli bir tarihi eserdir. Sağlık Bakanlığı Yalova Termal Kaplıcaları İşletme İdaresi tarafından işletilen otelin 18 oda ve 36 yatak bulunmaktadır. Tesiste 8 tane özel banyo bulunmaktadır.
Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel
Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel
Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel Oda Seçenekleri

1 Suit - 17 Standart Oda, Odalar Tek Tiptir.Bütün odalarda balkon bulunmaktadır.Kapalı devre müzik yayını bulunmaktadır.Saç kurutma makinesi, İnternet - WiFi, Televizyon, Telefon, Klima da bulunmaktadır.
Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel
Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel
Sabah odanıza dolan kuş sesleri ve orman orkestrası eşliğinde uyanırsınız. Güzel bir duşun ardından isterseniz bir kahvaltı, isterseniz gezi parkurumuzda kısa ya da uzun bir turun ardından içinize işleyen orman havasını, açık ya da kapalı bir ortamda alacağınız kahvaltı ile pekiştirirsiniz.
Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel
Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel
Sabah saatlerinde havuz sefası yaptıktan sonra, bisikletle ya da yürüyerek gezi parkuru, piknik alanları, Gökçedere ve tarihi bir yol kullanarak öğlen yemeği için Alabalık, Pizza, Pide ya da özenle hazırlanmış yemek çeşitlerinden birisini seçersiniz. Yemek sonrası yapacağınız ilk şey güzel bir çay içmek ya da soğuk bir içecekle rahatlamak olmalıdır. Bunun için ise size Çınar'ın gölgesinde ya da Çamlık Bar'da ikramlar yapılır.
Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel
Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel
Güzel bir öğle yemeği ile kazandığınız kalorileri yakmak için ise ister Üvezpınar Şelalesine bir yürüyüş isterseniz yapılacak bir organizasyon ile diğer doğa harikalarını görmeye gidebilirsiniz. Akköy, Ortaburun gibi doğal mekanlarda doğa turları yapabilir, bisiklet ile zorlu patikalarda engel aşabilirsiniz.
Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel
Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel
Akşam yemeği için ise sabırsızlığınızı güzel bir hamam keyfi ve masaj ile pekiştirebilir, rahatladıktan sonra canlı müzik eşliğinde gününüzü tamamlayabilirsiniz.
Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel
Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel
Tesisimiz çevresinde bulunan gezi alanları, treking parkurları, Üvezpınar Şelalesi ve civarında belirlenmiş etapların dışında; dünyaca ünlü Su Düşen Şelalesi, Delmece Yaylası gibi doğal güzelliği bozulmamış alanlara, grup olarak yapılacak bisiklet turları ve geziler aşırı derecede rağbet görmektedir. Yapılan organizasyonlar konaklamalı ve kamp merkezli olarak değişmektedir. İster tesiste kalmak ve günübirlik geziler yapabilir ya da kamp kurduktan sonra kaplıcalardan yararlanabilirsiniz.
Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel
Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel
Tesisimizde bulunan gezi parkurları; birçok park ve yeşil alan içerisindedir. Piknik alanları ve parkların dışında yakın yerleşim birimleri ve mesire yerlerine yürüyerek ya da bisikletle ulaşabilir, çevre illere geziler düzenleyebilir, günü birlik spor aktivitelerinde bulunabilirsiniz. Mevsime göre kayak için Uludağ'a deniz için Yalova ve diğer sahillere gidebilirsiniz.
Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel
Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel
Ulaşım araçları ve merkezi yerleşim sayesinde gününüzü dolu dolu geçirebilir ve tek merkezden bütün bölgeyi gezebilirsiniz.
Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel
Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel
Adres: Süleyman Bey Mh.  Yalı Caddesi 1, 77000 Yalova

Rezervasyon Telefon No : 0 226 675 74 00

Fiyatlar Hakkında Lütfen Bilgi İsteyiniz 0226 675 74 00

www.yalovatermal.com

e-posta:termal@yalovatermal.com

Fiyat Açıklamaları
Tek Kişi: Bir odada tek kişi konaklamasında geçerli olan fiyattır.
Kişi Başı: Aynı odada birden fazla kişi konaklamasında geçerli olan kişi başı fiyatıdır.
Oda Fiyatı: Kontenjan dahilinde kişi sayısına bakılmaksızın oda için ödenecek fiyattır.
Ek Yatak: Odaya eklenecek herbir artı yatak için talep edilen fiyattır.
Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel
Yalova Termal Kaplıcaları Çınar Otel


İncele !